Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/10/07 til 2021/10/19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel uden førerret – Toftevangsvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.55 anholdt og sigtede politiet en 62-årig mand fra Gørlev Sj. for spirituskørsel i en varebil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Politiet havde i forbindelse med en anden verserende sag om spirituskørsel inddraget hans førerret, så han ikke må være fører af et køretøj, hvortil der kræves kørekort. Den 62-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Narkokørsel med børn i bilen – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.43 standsede politiet en bilist, der havde flere børn med i bilen under kørslen, til rutinemæssig kontrol af føreren, passagerne og køretøjet. Alle børn anvendte korrekt sæde mv., og der var ingen fejl på køretøjet. Men efter at den 29-årige mandlige fører fra Gørlev Sj. var blevet testet positiv for kokain i et narkometer, måtte politiet sigte ham for narkokørsel i bilen. Han blev derfor anholdt og fik foranlediget børnene afhentet, inden politiet transporterede ham til et sygehus for udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseresultatet foreligger, vil den 29-årige høre nærmere fra politiet.

Knallert væltet af højresvingende bil – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 06.33 tirsdag morgen skete et uheld på Gørlev Landevej i Gørlev Sj. da en varebil med anhænger svingede ind på tankstation og i den forbindelse ramte en knallert, som kørte i samme retning. Føreren af varebilen, en 50-årig mand fra Kalundborg, overså knallerten, da han svingede til højre. Varebilen ramte knallertens venstre side, så knallerten kom i slinger og landede i grøften. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor føreren af knallerten, en 15-årig dreng fra Kalundborg, blev kørt til tjek på skadestuen. Knallertføreren kom ikke noget alvorligt til, og han slap fra uheldet med hudafskrabninger. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse. Parterne vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Brand i vaskemaskine – Jødeland, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 13.33 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter anmeldelse om ildebrand i en to-længet ejendom. Det viste sig dog ikke at være så omfattende som anmeldt, idet der var tale om en mindre brand i en vaskemaskine. Der var kun sket skade på vaskemaskine og et tilstødende skab, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af branden formentlig på grund af en kortslutning i vaskemaskinen. Ingen personer led overlast i forbindelse med branden.

Narkokørsel – Solbjergvej, Høng – Kalundborg

Kl. 18.08 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Slagelse for narkokørsel på Solbjergvej mod sydøst i Høng, Kalundborg. Han blev standset i en personbil, og et rutinetjek viste, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Den 29-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den 29-årige vil få besked om sagens videre gang.

Tricktyverier – Nykøbing Sj. (Odsherred) og Kalundborg

Kl. 14.41 fik politiet den første af to anmeldelser om tyverier af mobiltelefoner, der var udført på en næsten identisk måde.
På et kontor på Svanestræde, Nykøbing Sj., var en fremmed mand i tidrummet kl. 13.00-14.00 kommet ind og havde spurgt om vej. Han medbragte et kort, som blev lagt hen over et skrivebord, hvor bl.a. en mobiltelefon lå. Personalet på kontoret opdagede først lidt senere, at mobiltelefonen fra skrivebordet var blevet stjålet i forbindelse med mandens henvendelse. Den mistænkte blev beskrevet som: mand, mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 160-170 cm høj, spinkel af bygning, kort sort hår, iført sort skindjakke, sorte bukser og gummisko. Han talte engelsk og medbragte et kort.
Næste anmeldelse kom kl. 15.22 fra en frisørsalon, Kordilgade, Kalundborg, som også havde haft besøg af en fremmed mand med et turistkort. Han havde spurgt om vej, og da han var gået, opdagede personalet, at en mobiltelefon var blevet stjålet fra det sted, hvor manden havde anbragt sit kort. Den fremmede mand i denne sag blev beskrevet som: mellemøstlig af udseende, 30-35 år, 160-165 cm høj, almindelig af bygning og med kort sort hår. Også han talte engelsk og medbragte et kort.
Politiet forsøger nu i de to sager at få manden identificeret ud fra en mistanke om, at der ud fra de oplyste signalementer i de to anmeldelser kan være tale om samme mand, der udnytter andres hjælpsomhed til at begå tyverier af mobiltelefoner. Fremgangsmåden er også set i sommertiden ved udendørs cafeborde mv., hvor gæsters mobiltelefoner af og til bliver efterladt synlige på bordet, så tricktyve under dække af at være turister ved brug af et kort kan stjæle mobiltelefonerne i et uopmærksomt øjeblik. Oplysninger i de to sager kan gives til politiet på tlf. 114.

Afbrænding gav bøde – Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.26 rykkede politiet ud til en ildebrand på en ejendom. På afstand kunne politiet se høje flammer op over nogle træer. Ved en landbrugsejendom var der ildløs i en ældre traktorpåhængsvogn korn. Ilden var ved at sprede sig til et nærliggende bevoksning, selv om en 76-årig mand fra Jerslev Sj. forsøgte at forhindre det. Brandvæsnet fik dog forhindret brandens udbredelse, så politiet kunne forsøge at finde årsagen til brandens opståen. Den 76-årige blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen, idet han selv havde sat ild til kornet på påhængsvognen for at skaffe sig af med det ved afbrænding. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i form af en bøde.

Færdselsuheld – fodgænger omkommet – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 15.07 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et alvorligt færdselsuheld, idet en fodgænger var blevet påkørt af en bilist og kommet alvorligt til skade. Uheldet var sket ved et afmærket fodgængerfelt på Nørre Alle i tættere bebygget område. En alvorligt kvæstet mand blev i en ambulance bragt til skadestuen i Holbæk, men hans liv stod ikke til at redde på grund af kvæstelserne. Han havde været fodgænger i forbindelse med uheldet, der skete, da en 80-årig mand fra Kalundborg kørte i en personbil ad Nørre Alle mod vest. Ved fodgængerfeltet var en mand som fodgænger ved at krydse Nørre Alle fra syd mod nord i fodgængerfeltet. Under passagen blev fodgængeren ramt af bilisten, der standsede efter påkørslen. Bilisten var ædru ifølge en narkometertest, men politiet fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse af, om bilisten måtte være påvirket af andet end alkohol under kørslen.
Dele af Nørre Alle blev afspærret i forbindelse med politiets og en tilkaldt bilinspektørs undersøgelser på uheldsstedet for at klarlægge omstændighederne. Movia måtte omlægge busruter frem til kl. ca. 16.50, hvor undersøgelser var afsluttede.
Den omkomne fodgænger blev identificeret som en 67-årig mand fra Kalundborg, hvis pårørende er blevet underrettet herom.

Hærværk – Skolevej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 23.11 var en alarm gået på en skole. Politiet kunne konstatere, at en rude var ødelagt, så der var adgang til skolens lokaler. Ingen var dog trængt ind jf. overvågningsvideo, hvoraf også fremgik omstændighederne ved rudeknusningen. En ung mand havde sparket til ruden, så den gik i stykker. Ud fra overvågningen kunne politiet identificere den mistænkte, som kort efter blev sigtet for hærværket, da han deltog i en fest i nærheden af skolen. Der var tale om en 16-årig ung mand fra Kalundborg, som ud over en sag om hærværk formentlig også kan forvente at få et erstatningskrav for den ødelagte rude.

Fyrværkeri afslørede narkobilist mv. – Slotsvænget / Torvet, Kalundborg

Kl. 23.59 fik politiet en anmeldelse om, at nogle mænd affyrede fyrværkeri ved arresten i byen. De var formentlig kommet til stedet i en personbil, som politiet senere fandt kørende i området ved Torvet og Volden i Kalundborg. Bag rattet sad en 24-årig mand fra Svendborg, der medbragte en 23-årig mand fra Langeland som passager. I bilen fandt politiet både emballage til bomberør samt enkelte lovlige fyrværkeribomberør, som ikke var blevet afskudt. Med baggrund i anmeldelsen om affyring af fyrværkeri uden for den periode, hvor fyrværkeri lovligt kan benyttes, sigtede politiet de to mænd for overtrædelse af fyrværkeriloven.
Den 24-årige fører blev kontrolleret nærmere og blev efter en narkometertest, der indikerede, at han kunne være påvirket af både hash og kokain, sigtet for narkokørsel i bilen. Den måtte han i øvrigt slet ikke være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Føreren blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 23-årige var ejer af bilen, som den 24-årige var fører af, så den 23-årige blev sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person uden førerret. Begge sigtede vil høre nærmere fra politiet i anledning af deres besøg i Kalundborg.

Redningsaktion / sølovgivningen – Jammerland Bugt, Kalundborg

Kl. 09.32 modtog alarmcentralen et opkald fra en nødstedt mand i Jammerlands Bugt sydvest for Kalundborg. Han oplyste via sin mobiltelefon, at han og en anden mand var kæntret i en mindre båd. Efterfølgende var den anden mand forsvundet og ude af syne. En redningsaktion blev iværksat med indsættelse af en redningshelikopter, der var fremme i området kl. 10.01.

Personalet i helikopteren blev hurtigt lokaliseret og reddet to mænd på 34 år fra Kalundborg Kommune Begge var i live og lettere nedkølet efter opholdet i vandet indtil redningen, og de blev begge bragt til nærliggende sygehuse til fornøden behandling. De havde været på jagt i en mindre jolle og blev ramt af en bølge, så jollen kæntrede ca. 500 meter fra kysten.

Redningsmyndighederne fik også reddet mændenes jolle i land, og politiet kunne i forbindelse med redningsaktionen konstatere, at de to mænd ikke havde anvendt redningsvest, ligesom der heller ikke fandtes nogen redningsvest i eller ved den nu bjærgede jolle. De to mænd kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af bekendtgørelse om redningsveste i mindre fartøjer, hvorefter alle fartøjer, der ikke er fortøjet i havn, skal medføre redningsveste eller svømmeveste til alle personer om bord.

Knivloven – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 01.16 sigtede politiet en 21-årig mand fra Kalundborg for overtrædelse af knivloven, da han blev kontrolleret som gæst på en restauration. Hertil var han taget direkte fra arbejde og havde medtaget sin arbejdskniv med en bladlængde på 8 cm. Efter sigtelsen beslaglade politiet kniven som bevis og med henblik på senere destruktion, når sagen er afsluttet. Uagtet at kniven er medtaget direkte fra arbejdspladsen og ind på restaurationen, vil det stadig være en overtrædelse af knivloven, idet der ikke vil være noget anerkendelsesværdigt formål i at medbringe kniven på restaurationen.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Ellegårdsvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 13.28 fik en patrulje øje på en personbil, som tidligere på dagen var blevet anmeldt for at holde på en parkeringsplads og forsynet med nummerplader tilhørende et andet køretøj. Patruljen standsede bilen, der af en mand blev ført ad Ellegårdsvej i Ugerløse. En 21-årig mand fra Mørkøv sad bag rattet i bilen, der ganske korrekt var forsynet med nummerplader tilhørende et andet køretøj.

Bilen var derfor hverken registreret eller forsikret, og den 21-årige havde heller ikke nogen førerret, så han lovligt kunne sidde bag rattet i bilen. Desuden afslørede en narkometertest, at han kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen. Den 21-årige blev sigtet for de mange overtrædelse af færdselslovgivningen og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet kunne i forbindelse med sigtelsen for kørsel uden førerret konstatere, at det nu var tredje gang på blot to måneder, at den 21-årige blev afsløret i at køre bil uden førerret. Derfor blev den 21-åriges bil beslaglagt med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han senere vil blive indkaldt til.

Indbrud i Perioden

Krænkerupvej, Høng