I anledning af Høng biblioteks jubilæum udskrives bogmærkekonkurrence.

I 2021 er det 100 år siden, biblioteket i Høng by slog dørene op. Der er sket meget på 100 år, og Høng bibliotek hører til en af de ældste biblioteker i Danmark. Hele oprindelsen til Høng bibliotek kan faktisk spores helt tilbage til 1800-tallet, hvor der i området var forskellige sognebogssamlinger i området.  Men det var den 7. november 2021, at Finderup sogns Bibliotek åbnede i lejede lokaler hos Karetmager Viggo Nielsen, Hovedgaden 18 i Høng by.

Året forinden havde Danmark fået sin første bibliotekslov, der sikrede borgerne adgang til viden. I loven kunne man læse, at det var folkebibliotekernes opgave at ”udbrede Kundskaber og almindelig Oplysning”. Tanken bag folkebiblioteket var, at mere viden og uddannelse ville gøre danskerne bedre til at klare sig økonomisk.

Høng Bibliotek har planlagt at fejre 100-års jubilæum søndag den 7. november kl. 10-13. Alle lånere og samarbejdspartnere inviteres til åbent hus. Biblioteket vil være værter til morgenbord med brød, kaffe, the og kage. Undervejs vil der være musikunderholdning, fællessang, konkurrencer og udstilling om bibliotekets historie.

Høng lokalhistoriske forening udstiller Høng bibliotekshistorie igennem 100 år, set i fotos. Udstillingen kan ses hele november måned i Høng biblioteks åbningstid, og selvfølgelig også på selve dagen, hvor jubilæet fejres.  

 Bogmærkekonkurrence for alle – Lav Jubilæums bogmærke for Høng bibliotek

I anledning af jubilæet udskrives en bogmærkekonkurrence.

Konkurrencen er for alle, fordelt på tre aldersgrupper:

  • 2-5 år
  • 6-14 år
  • 15-99 år.

Tegn din oplevelse fra dit besøg på biblioteket, dit drømmebibliotek, en super læseoplevelse eller hvad du nu synes. Kun fantasien sætter grænser.

For de mindste (2-5 år) vil der være en skabelon, de kan farvelægge.

Hent skabelonen på biblioteket eller download den via www.kalundborgbib.dk

Bidraget skal afleveres senest mandag den 18. oktober til et af Kalundborg biblioteker.

Præmien er et gavekort til det lokale handelsliv a’ 300 kr. Og man får æren af at få sit bogmærke trykt til gratis uddeling på bibliotekerne resten af året, eller så længe lager haves. Vinderbogmærkerne afsløres søndag den 7. november, hvor også præmierne overrækkes til vinderne. Alle bidrag vil indgå i en bogmærkeudstilling på Høng bibliotek.

Læs mere om konkurrencen på www.kalundborgbib.dk

Pressefoto