Invitation til åbent hus

I anledning af, at Høng Bibliotek har 100-års jubilæum inviteres til åbent hus

Søndag den 7. november kl. 10-13 på bibliotekets adresse Odinsvej 27 i Høng.

Alle samarbejdspartnere, brugere og lånere er velkomne til at kigge ind og nyde dagen sammen med bibliotekspersonalet og Høng lokalhistoriske forening.

Der vil være tale ved biblioteksleder Jette Mygind og morgenbord med brød, kaffe, the og efterfølgende jubilæumskage. I løbet af formiddagen vil der vil være sang, aktiviteter for både børn og unge, konkurrence og mulighed for at nyde en historisk udstilling over bibliotekets historie ved og meget mere.  

I anledning af Høng biblioteks jubilæum har der været udskrevet bogmærke-konkurrence, og vinderne afsløres på selve dagen, og der vil være mulighed for at få gratis bogmærker med hjem.

Vel mødt til alle!

Om Høng bibliotek 
Hele oprindelsen til Høng bibliotek kan faktisk spores helt tilbage til 1800-tallet, hvor der i området var forskellige sognebogssamlinger i området.  Men det var den 7. november 2021, at Finderup sogns Bibliotek åbnede i lejede lokaler hos Karetmager Viggo Nielsen, Hovedgaden 18 i Høng by. Året forinden havde Danmark fået sin første bibliotekslov, der sikrede borgerne adgang til viden. I loven kunne man læse, at det var folkebibliotekernes opgave at ”udbrede Kundskaber og almindelig Oplysning”. Tanken bag folkebiblioteket var, at mere viden og uddannelse ville gøre danskerne bedre til at klare sig økonomisk.

I 1920 kom den første bibliotekslov i Danmark og med den fik Høng sit første folkebibliotek. Tidligere havde der været forskellige skønlitterære bogsamlinger, men med den nye lov, blev der nu oprettet et nyt bibliotek, hvor der både blev indkøbt fag- og skønlitteratur. Samlingen bestod af ca. 3.000 bind og blev indviet d. 7. november 1921, i lejede lokaler hos karetmager Viggo Madsen, Hovedgaden 18.