Hvordan kan e-devices hjælpe neurologiske patienter, for eksempel mennesker med epilepsi?

Professor og hjerneforsker Troels Wesenberg Kjær fra Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital bliver leder af et forskningssamarbejde, der skal finde nye veje til forebyggelse og behandling af neurologiske sygdomme ved at fokusere på hjernen og digital patientovervågning.

– Tillykke til Troels Wesenberg Kjær og Sjællands Universitetshospital! Jeg er stolt over igen at se en af vores topforskere i front i et forskningsfællesskab af international klasse – og hvor resultaterne direkte skal komme patienterne til gavn. Det er netop et af målene med at etablere Sjællands Universitetshospital, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Datadrevet viden via e-devices

Ved hjælp af bærbare eller implanterede eDevices i klinikken og i patientens hverdag, big data og kunstig intelligens skal der indsamles og analyseres viden om kroppens neurologiske funktioner. Målet er bedre at kunne forudsige, hvordan sygdomme udvikler sig og på den måde kunne tilbyde hurtigere og bedre behandling.

Troels Wesenberg Kjær siger det selv kort således:
– Hvilken teknologi har patienterne gavn af? Hvad virker ikke? Hvordan kan vi monitorere og behandle patienterne på den bedst mulige måde?

Forskning på topniveau

Forskningsprojektet er en såkaldt CAG, Clinical Academic Group, som samler forskere og klinikere fra universiteter og hospitaler. Her lærer de af hinanden og skaber nye videnskabelige resultater, som hurtigere fører til bedre forebyggelse, mere præcise diagnoser og en effektiv behandling.

Det sker i regi af Greater Copenhagen Health Sciences Partners, som er et partnerskab mellem Københavns Universitet, DTU, Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Læs mere her

Foto: ABW