LIV i forsamlingshusene tager dig med på en passioneret rejse ind i naturens verden når Svallerup Forsamlingshus inviterer Bengt Holst indenfor til et underholdende og inspirerende foredrag om naturens verden og hvorfor, den er så vigtig.

Onsdag den 13. oktober kl. 19:30-21:30 tager den tidligere videnskabelige direktør for Københavns Zoologiske Have, Bengt Holst, dig med på en rejse ind i naturens verden. Holsts passion for naturen har bragt ham på noget af en rejse og givet ham mulighed for at sætte Danmark på verdenskortet, når det kommer til naturbevarelse. Aftenens foredrag vil tage dig med på denne rejse og vise dig, hvad en brændende nysgerrighed og dybtfølt passion kan føre til.

Denne nysgerrighed og en bog om regnorme, var begyndelsen på Bengt Holsts rejse ind i naturens verden. Fascinationen for dyr og deres forunderlige verden startede i Holsts spæde teenageår og udviklede sig derfra til en passion, der skulle forme hans liv og professionelle karriere. Fra kragers overnatningsadfærd til løveabernes overlevelse i den brasilianske regnskov. Fra den sydafrikanske savanne til moskusokserne i Grønland. Bengt Holst passion og fascination af naturen har bragt ham vidt omkring og han ønsker at nuancerer debatten om bevaringen af – og vores forhold til – naturen.

Vil du med til en underholdende, inspirerende og interessant aften i Svallerup Forsamlingshus, så skal billetterne være bestilt senest den 11. oktober 2021. Bestillingen sker via følgende mail svallerupforsam@gmail.com eller på SMS 24 84 70 67. Prisen pr. billet er 200,- kr. og er inkl. foredrag og kaffe.

Fakta boks:
Bengt Holst er uddannet Cand.Scient. i Zoologi fra Københavns Universitet, og fra 1994-2020 var han videnskabelig direktør i Københavns Zoologiske Have. Da Københavns Zoologisk Have i 2014 aflivede og parterede en giraf til offentlig beskuelse, måtte Holst sande at ikke alle ser på naturen, dyrene og formidlingen her af på samme måde som ham selv. I denne forbindelse kom Bengt Holst i kraftig modvind, da det var ham, som stod frem i medierne verden over, og forklarede årsagen til aflivningen og parteringen af giraffen.

Gennem sin karriere har Bengt Holst ofte udtalt sig om sit syn på naturen og dyrene, og i dag er han formand for Dyreetisk Råd, Rådet for Zoologiske Anlæg samt Den Danske Naturfond. Derudover ligger han også navn til flere bøger, bl.a. ”Bengt Holst – Naturens stemme” af Christina B. Kjeldsen, ”Verdens dyreliv – et illustreret opslagsværk om dyreriget”, ”Børnenes store dyrebog” og mange andre interessante titler.

Pressefoto