PostNord Danmark Rundt kommer til Kalundborg Kommune den 13. august 2021. I den forbindelse er Kalundborg Kommune ved at lægge sidste hånd på forberedelserne til det store event i samarbejde med Danmarks Cykle Union (DCU) og Kalundborg Cykle Club.

Kalundborg Kommune skal være målby på fjerde etape af PostNord Danmark Rundt 2021, og der skal også gennemkøres en rundstrækning på seks gange, inden rytterne når målstregen i Havneparken. Det betyder, at der er en masse ting, der skal være på plads, inden cykelrytterne kan cykle om kap i Kalundborg den 13. august 2021. Den 9. juni var Kalundborg Kommune, Danmarks Cykle Union (DCU) og Kalundborg Cykle Club derfor ude og besigtige ruten i Kalundborg en sidste gang.

”Vi har været ude og tjekke ruten sammen med vejingeniørerne, DCU og Kalundborg Cykle Club. Det var rart at se, at vi er næsten i mål med forberedelserne. For eksempel er Kallerup Bakkevej lige nu ret medtaget, men der er lagt en plan for at udbedre skaden. Kalundborg Cykle Club skaffer frivillige til at hjælpe med afspærringen af ruten. Dét er vi meget taknemmelige for. Der er behov for mange hænder, når man skal gøre klar til et stort cykelløb. Deres indsats er helt essentielt for, at cykelløbet kan afvikles”, fortæller Cathrine Sinding projektleder for PostNord Danmark Rundt i Kalundborg Kommune.

Cykelløbets fjerde etape starter i Holbæk (startby) og ender i Kalundborg (målby). Klokken cirka 14:37 ankommer de første cykelryttere til Kalundborg Kommune via Gl. Svebølle, som er den første by på ruten. Derfra forsætter ruten til Svebølle, Forsinge, Værslev, Kærby og Kalundborg. Det forventes, at alle cykelryttere er i mål i Havneparken på Vestre Havnevej i Kalundborg cirka kl. 17:46.

Digitale breve, underholdningsprogram og hjemmeside er på vej

Det er af sikkerhedsmæssige årsager nødvendigt at spærre rundstrækningen i Kalundborg Kommune i flere timer på selve dagen. Det forventes, at spærringen vil finde sted fra kl. 14:00 og 3-4 timer frem. Borgere, der bor på ruten, og andre berørte interessenter vil snarest modtage et digitalt brev i e-Boks med praktiske informationer.

I forbindelse med at målstregen i fjerde etape bliver i Kalundborg Havnepark, er Kalundborg Kommune i gang med at udarbejde et festligt program for tilskuere og borgere.

”Vi er godt i gang med at udarbejde et program med fede oplevelser for folkefesten i Kalundborg Havnepark. Det bliver en begivenhedsrig dag, som vi ser frem til. Det er dog vigtigt at pointere, at afviklingen af folkefesten kun kan finde sted under forudsætning af, at regeringens retningslinjer i forbindelse med Covid-19 tillader det”, uddyber Cathrine Sinding.

Kalundborg Kommune har netop lanceret hjemmesiden www.kalundborg.dk/cykelløb, som er dedikeret til de kommende cykelløb. Hjemmesiden er borgernes direkte indgang til nyheder, praktiske informationer og vigtige servicemeddelelser omkring de kommende cykelløb i kommunen. Hjemmesiden vil løbende blive opdateret med relevante oplysninger.

 

Pressefoto
Pressefoto
• Jens Kasler – Race Manager sportslig ansvarlig • Mikkel Pagh – formand Kalundborg Cykle Club • Holia Hamadi – ingeniør i Kalundborg Kommune • Cathrine Sinding – projektleder i Kalundborg Kommune • Mohammad Baku Alrudayni – vejingeniør i Kalundborg Kommune • Frank Hyldgaard – projektchef DCU • Jens Larsen – Entreprenørafdelingen i Kalundborg Kommune. Pressefoto.