Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vandrefestival

16. august - 8. september

I år har du 22 muligheder for at komme på tur i Kalundborg Kommune under Vandrefestivalen!

For 11. gang inviterer Kalundborg Kommune borgere og besøgende på kortere og længere vandreture under årets Vandrefestival, som afholdes fra 16. august til 8. september. Det sker takket være et samarbejde med en lang række frivillige ildsjæle og forskellige samarbejdspartnere, som arrangerer de mange vandreture.

Vandrefestivalen er et samarbejde mellem kommunerne i Region Sjælland. Kalundborg Kommune har været med siden 2009, hvor den første Vandrefestival blev afholdt.

Det er gratis at deltage i turene, man sørger selv for transport, herunder færgebilletter.
Alle ture på nær en enkelt er uden tilmelding, så man møder bare op.

Hvad kan du opleve i år?
Årets ture er ligesom de foregående år meget afvekslende, det gælder både terræn, længde og indholdet i turene. Nogle ture er med fortælling undervejs om områdets natur, kultur og historie, på andre ture er det vandringen og samværet med andre, der er i fokus.

Der er ture i nogle af kommunens byområder f.eks. på stier og veje i Høng, Reersø, Svebølle og Kalundborg. Det er ofte lidt kortere ture, hvor man har mulighed for at opdage ukendte ruter og grønne åndehuller i lokalområderne.

Har man mulighed for at sætte en dag af og lyst til en sejltur, er der flere muligheder for ture på Sejerø.

Vil man holde sig på ’fastlandet’ og nøjes med kig til havet, kan man vælge ture nær ved kysten på Asnæs, Røsnæs, Reersø og i Havnsø. Der er også mange skønne steder inde i landet, her er der mange muligheder for ture ved Tissø og i Ubby og Værslevområdet.

Der er både nye og ’gamle’ ture, så nåede du ikke Kongstrup Klinter eller Værslevstien sidste år, så er chancen der igen.

Blandt de nye ture er en vogn- og vikletur for familier med småbørn i Kalundborg, arrangeret af Familiehjørnet. Den er også egnet for kørestole. En anden nyhed er en pilgrimsvandring, så overvejer du, om pilgrimsvandringer er noget for dig, så tag med – prøv og hør mere.

Ture for næsten alle
Der er ture fra 2,5 km til 15 km, så de fleste kan forhåbentlig finde finde noget, der passer til dem.

Der er ture på mange forskellige tidspunkter f.eks. en solopgangstur for de morgenfriske.

For både krop og sjæl!
De fleste ved godt at motion er sundt og godt for kroppen, men forskning viser også, at det at være aktiv sammen med andre omkring noget, der giver mening for en, er godt for ens trivsel og mentale sundhed. Så når du går en tur sammen med andre under Vandrefestivalen, gør du altså også noget godt for dit mentale velbefindende, og ligesom det er vigtigt, at vores krop fungerer, er det vigtigt, at vi trives og har det godt (du kan læse mere her).

Få mere at vide
Detaljer om turene kan du finde på www.vandrefestival.dk eller i Kalundborg Nyt uge 32, hvor du finder oversigt over alle ture. Du kan også hente en flyer på biblioteket/borgerservice.

Del på sociale medier

Detaljer

Start:
16. august
Slut:
8. september

Sted

Kalundborg
Kalundborg, 4400 Danmark + Google Maps
Del på sociale medier