Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Udstilling med Victor Brockdorff

1. november 2018 - 9. december 2018

Udstilling med Odsherreds Kunstmuseums samling af maleren Victor Brockdorff vises fra 8. februar til 9. december 2018.

Victor Brockdorff (1911 – 1992) var med i gruppen af Odsherredsmalere fra første færd. Brockdorff var bosat i Odsherred i årene 1935 til 1940. Gennem hele livet var han en samlende kraft for de øvrige Odsherredsmalere, der bl.a. omfattede malere som Karl Bovin, Kaj Ejstrup og Lauritz Hartz.

Brockdorff var også med til at stifte udstillings-sammenslutningen CORNER, i 1932. CORNER var og er stadig samlingssted for billedkunstnere, der arbejder med den naturalistiske og den figurative kunst.

Foto: Odsherreds Kunstmuseum

Brockdorffs kunstneriske udvikling spænder vidt, og strækker sig over det meste af 50 år. Fra de tidligere landskaber og figurative eksperimenter, over billeder præget af den socialistiske realisme; til de senere års helt personlige bud på en poetisk realisme, hvor hverdagens situationer bliver skildret med vægt på empati og fællesskab.

Livet igennem var Victor Brockdorff optaget af sociale sammenhænge: Hverdagens nære samvær, arbejdslivets sammenhold og det store folkelige fællesskab. Han malede mennesket i samspil med byen og de nære grønne omgivelser, men malede også mennesket i sommerlandet med drømmen om den evige sommer.

Odsherreds Kunstmuseum har i en årrække opbygget en pæn samling af Victor Brockdorffs værker. Med fornem støtte fra Ny Carlsbergfondet har museet for nylig modtaget 14 malerier, heraf en del ganske store formater, således at samlingen nu er ganske repræsentativ for kunstnerens virke. Fra Brockdorffs enke, Alice, har museet yderligere modtaget en række grafiske blade, der særligt belyser kunstnerens arbejde fra landets arbejdspladser. Museum Vestsjællands samling af Brockdorff værker tæller nu i alt 40 værker, som for første gang vises samlet.

Detaljer

Start:
1. november 2018
Slut:
9. december 2018

Sted

Odsherreds Kunstmuseum
Rødhøj 11
Asnæs, 4550
+ Google Maps
Telefon:
59 43 23 53
Hjemmeside:
http://www.vestmuseum.dk/Forside-5.aspx