Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sommerens store læsekonkurrence

15. juni 2018 - 25. august 2018

Den 15. juni er Sommerbogen tilbage, og Kalundborg Biblioteker er selvfølgelig med igen i år. Konceptet er enkelt: Læs og anmeld så mange bøger, I kan, i løbet af sommerferien – og vind en masse fede præmier!

Kalundborg Biblioteker er igen i år med i landets største læsekonkurrence for børn, Sommerbogen. Sommerbogen er et nationalt projekt, der skal fremme børns læselyst, og lokale biblioteker landet over støtter op om formidlingen af konkurrencen til børnene ude i lokalområderne. Konkurrencen løber over skolernes sommerferie fra d. 15. juni til d. 25. august.

Hvad er sommerbogen?
Sommerbogen er folkebibliotekernes landsdækkende læsekonkurrence for 7-14-årige med tusindvis af deltagere hver sommer. Idéen bag Sommerbogen er at fastholde børns læselyst hen over sommerferien, hvor de samtidig anmelder de bøger, de har læst, og forholder sig til dem. Og hvilken bedre motivation, end en konkurrence med fristende præmier i vente.

”Det bedste ved at vinde Sommerbogen var, at jeg fik en følelse af, at andre syntes, det er sejt, at man læser mange bøger og er god til at anmelde dem. Det var derfor, jeg deltog. Og så er præmierne ret vilde!”
Citat: Siri Bennekou, vinder af ”Bedste skrevne anmeldelse 11-14 år” i Sommerbogen 2017

Børnene vælger selv de bøger, de vil læse og anmelde, og de kan både skrive deres anmeldelse eller optage den på video. Det vigtigste er, at børnene begrunder deres mening om bøgerne, og at de har lavet anmeldelserne selv. Sommerbogen foregår blandt andet på biblo.dk, hvor man kan uploade og dele videoer og møde hinanden. Konkurrencen foregår også på det lokale bibliotek, hvor børnene kan høre om Sommerbogen og blive inspireret til læsningen.

Hvad sker der i Kalundborg?
Deltager du i Sommerbogen her i Kalundborg Kommune, er du samtidig med i konkurrencen om en stor lokal præmie. Kalundborg Biblioteker har nemlig også vores egen spændende konkurrence. Ud over de løbende præmier, som udbydes på Biblo.dk, præmierer vi også de børn, der aflever mindst tre anmeldelser på biblioteket med en gratis bog. Og den største præmie: Børnene skal læse og anmelde 3 bøger for at deltage i lodtrækningen om et fedt Segboard.

Børnene kan anmelde på BIBLO.dk eller de kan skrive på anmeldelsesark, som de kan hente på alle biblioteker i Kalundborg Kommune fra d. 15. juni. Sidste frist for aflevering er lørdag d. 25. august. Bibliotekarerne hjælper gerne med inspiration til læsningen.

Hvem kan være med?
Alle børn i alderen 7-14 år kan deltage i Sommerbogens individuelle fritidskonkurrence. På BIBLO.dk er der daglige bogpræmier på højkant og desuden hovedpræmier i form af en iPad Mini til de fem anmeldelser, som til sidst kåres som de allerbedste af bibliotekarer og Biblos redaktion.

 

Detaljer

Start:
15. juni 2018
Slut:
25. august 2018

Sted

Kalundborg Bibliotek
Klostertorvet 2
Kalundborg, 4400
+ Google Map
Hjemmeside:
https://www.kalundborgbib.dk/web/arena