Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Silkesommerfugle og silkemaling

juli 2 - juli 3

Kig ind på Kalundborg Museum tirsdag den 2. og onsdag den 3. juli kl. 11-15 til aktiviteter om silkefremstilling og silkemaling.

Museets kyndige eksperter Rie Koustrup og Ole Zetner fortæller om, hvor silken kommer fra, og hvordan den laves. Her kan man male sit eget farverige silketørklæde. Der betales for materialer alt efter, hvor stort et silketørklæde man vil male.

Det gamle morbærtræ
I Kalundborg Museums have står et 300 år gammelt træ. Hvem, der plantede det, er for længst glemt, og hvorfor, man valgte at plante præcis det træ, vides ikke, men det har stadig en helt bestemt funktion i dag. Træet er nemlig et morbærtræ af den type, som i tusindvis af år har givet føde til silkelarver. Hvert forår når bladene springer ud, plukkes de dagligt af to larvepassere.

I den lille havestue ved siden af træet udklækkes larverne af bittesmå æg. I løbet af få uger vokser de sig store og æder sig igennem det ene grønne morbærblad efter det andet. Til sidst forpupper de sig og spinder en kokon af den fineste silketråd. Før silkelarven når at blive til sommerfugl, kan silketråden haspes af som en lang tråd. Den er i sig selv stærk nok til at sætte i en væv og væve silkestof af.

Almindelig entré samt betaling for materialer (silkemaling). Børn under 18 år har gratis entré. Tag gerne madpakke og drikkelse med. Der er spisepladser inde og ude.

Områdets institutioner er også velkomne, men må gerne give besked på forhånd.

Detaljer

Start:
juli 2
Slut:
juli 3

Sted

Kalundborg Museum
Adelgade 23
Kalundborg, 4400
+ Google Maps
Telefon:
59 51 21 41
Hjemmeside:
http://www.vestmuseum.dk/Forside-3.aspx