Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Rejsen til nordens ende

februar 7 19:00 - 21:00

Kurt Frederiksen fortæller om Rejsen til nordens ende: Valmet ekspeditionen til Nordkap t/r sommeren 2017

1 mand – 1 traktor – 1 campingvogn – 4 lande – 5200 km. – 40 dage

I sommeren 2017 foretog Kurt Frederiksen fra Tjørnelunde ved Høng en ekspedition mod Nordkap på intet mindre end en Valmet-traktor, model 604 med tilhørende campingvogn.

Det var et projekt han havde drømt om i årevis, men sidste sommer besluttede Kurt at tiden nu var inde. Målet var at besøge Valmet-fabrikken i Finland. Det blev til en tur på knap 40 dage, der gik gennem fire lande, og hvor der blev kørt 5200 km. med en hastighed på 25 km/t på turen.

Nu giver Høng Lokalhistoriske Forening og Kalundborg biblioteker mulighed for at man kan høre mere om Kurt Frederiksens rejse.

Det sker onsdag d. 7. februar kl. 19.00 på Høng Gymnasium, Hovedgaden 2 i Høng.

Tilmelding anbefales via kalundborgbib.dk, da der er begrænsede billetter ved indgangen. Prisen er 40,- kr. og er inkl. kaffe og kage.

Kurt Frederiksen vil fortælle om sin specielle og spekulære rejse fra Høng op gennem Sverige og Norge til Nordkap og hjem igen gennem Finland. Kurt Frederiksen gjorde turen alene. Hensigten var dels at indsamle materiale til en bog samt stof til et foredrag, men også med øje for de store og små oplevelser undervejs, om mennesker ham mødte, uheld, der nær havde stoppet turen, godt vejr, dårligt vejr, men først og fremmest om alle de gode historier, der blev det egentlige resultat af turen – også selvfølgelig det flotte landskab.

Litteraturhistoriker Kurt Frederiksen, lektor og forfatter, er en levende og engageret fortæller, med mange rejseerfaringer i bagagen. Til hverdag er Kurt L. Frederiksen fra Tjørnelunde gymnasielærer i Høng.

Foredraget er et samarbejde mellem Høng Lokalhistorisk Forening og Biblioteksklubben på Kalundborg Biblioteker.

PR-foto

Detaljer

Dato:
februar 7
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

Høng Gymnasium og HF
Hovedgaden 2
Høng,
+ Google Map