Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Om vejret og klimaet

februar 21 18:00

Liv I forsamlingshusene har inviteret den populære og tidligere TV-meteorolog Jesper Theilgaard til Jorløse Forsamlingshus, hvor han præsenterer et højaktuelt foredrag om klimaet og de konsekvenser, klimaændringer medfører.

Jesper Theilgaard, PR-foto

Kom til et lærerigt og oplysende foredrag, hvor man kan møde den nylige afgående vært fra DR-vejret Jesper Theilgaard. Jesper Theilgaard har mere end 27 års erfaring på DR-TV. Han er oprindelig uddannet som flyvemeteorolog i 1978, inden han fik job i som TV-meteorolog. Han har skrevet ikke færre end 25 bøger om vejret, vejrfænomener og klimaet. Så det er en yderst kompetent og vidende pensionist, der kommer til Jorløse og deler ud af sin viden.

Foredraget finder sted onsdag den 21. februar i Jorløse Forsamlingshus, Jorløse Byvej 33, Svebølle. Ønsker man at deltage, kan man vælge mellem fællesspisning inkl. foredrag kl. 18.00 til en pris af 165,- kr. eller en foredragsbillet til kl. 19.00 til en pris af 110,- kr.

Tilmelding efter “første til mølle princippet”, dog senest d. 14. februar, til Karin Christensen tlf.: 53 29 20 02
Foredraget i Jorløse kalder Jesper Theilgaard for “Mellem orkaner og klimaændringer”.

I foredraget sætter Jesper fokus på de konsekvenser klimaændringer medfører. Klimaændringerne er ifølge FN’s klimapanel på vej. Disse ændringer kan ikke blot iagttages på indlandsisen men også i den politiske debat. Jesper har fulgt udviklingen nøje, og giver os et indblik i, hvad der egentlig kan ske, når temperaturen stiger. Bliver Danmark oversvømmet? Får vi nogensinde en hvid jul igen? Kan vi forvente flere storme, som den vi så i 1999? Hvad sker der udenfor Danmark, når temperaturen stiger? Kan vi forvente flere naturkatastrofer som følge af klimaændringerne? Og hvad sker der på den politiske front? Samtidig løftes sløret for, hvordan klimaet generelt har udviklet sig, og hvad vi ved om klimaændringer over de sidste tusinder af år. Undervejs vises billeder på storskærm.

Detaljer

Dato:
februar 21
Tidspunkt:
18:00

Sted

Jorløse Forsamlingshus
Kalundborg, 4400 Danmark + Google Map