Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Læsehund på biblioteket

12. november 16:00

Det er helt usædvanligt, at Kalundborg kommune har fire uddannede læsehundekonsulenter. Alle fire har ønsket et samarbejde med Kalundborg biblioteker. Det betyder, at der nu tilbydes læseforløb for børn på flere af biblioteksafdelingerne. Lige nu er der hold på Ubby og Kalundborg biblioteker. Der påtænkes at opstarte hold i Høng efter nytår. Og allerede i november starter læsehold i Gørlev Bibliotek.

Fra november byder bibliotekerne velkommen til endnu to læsehunde og deres ejer Benedicte Bjoljahn. Hundene Shadow & Pippa glæder sig til at få en masse historier læst højt på Gørlev Bibliotek.

Benedicte præsenterer sig selv således:

”Jeg har altid været glad for dyr. Er uddannet veterinærsygeplejerske, sygeplejerske og familieterapeut på Kempler instituttet. Jeg bruger mine hunde på jagt, træning, samt træner andre med deres hunde. Tænkte at mine dejlige hunde kunne bruges til mere, derfor har jeg meldt dem/mig til læsehund. Har oplevet i familien og omgangskredsen, hvor terapeutiske og følsomme hunde kan være, til stor hjælp.”

Mød mine hunde Pippa og Shadow: Pippa er en 2 1/2 år FT Springer Spaniel, hun er født på vores barnebarn Philips fødselsdag, derfor fik hun navnet Philipa (forkortet til Pippa). Pippa er trænet til jagthund, som hun er dygtig til, men hun har jo tid til mere. Da hun er en skøn familiehund, hun er dejlig hengiven, rolig og elsker at være sammen tæt med os. Vi glæder os til at få læst op af skønne børn.

Shadow er FT labrador Retriever, på 7 år. Shadow er rigtig dygtig til at gå på jagt, sammen med mig. Men der er jo kun jagt 3-4 mdr. om året, så hun har tid tilovers. Shadow elsker at være i kontakt med mennesker, ved ikke noget bedre end når børnene lægger sig ind til hende Shadow vil glæde sig til at være sammen og få læst historier af børn.”

Første gang er tirsdag d. 12. november kl. 16.00 på Gørlev Bibliotek, hvor der er introduktion med forældre, og dernæst mødes barn og hund 6 gange på et læsehold, hvor man kan vælges mellem kl. 15.00 eller kl. 15.45. Der åbnes op for tilmelding fredag den 1. november kl. 8.00 på www.kalundborgbib.dk, og da der er begrænset plads, anbefales det at være hurtigt. Det er gratis at gå på et læsehundehold.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
12. november
Tidspunkt:
16:00

Sted

Gørlev Bibliotek
Algade 35
4281 Gørlev,
+ Google Maps
Del på sociale medier