Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kunst i Pinsen hos Keramikstuen

juni 8 - juni 10

Keramikstuen byder velkommen til en ny sæson med spændende aktiviteter. I pinsedagene åbner Keramikstuen atter dørene for aktive kunsthåndværkere og publikum.

Insekthoteller og meget mere i Keramikstuen
Vorherre har klædt naturen på i de smukkeste farver. Man kan tage madpakken med i Keramikstuen og nyde den i haven sammen med udstillingen af pilekurve, fuglehuse m.m. som Martin Ulberg er mester for. Jens Jacobsen har også designet insekthoteller foruden drejede skåle, små andefugle og mange andre brugsting.

Oplev også Hanne Tønnesen, som er mester i granitskulpturer. Skulpturerne kan være bløde eller hårde, – rare at se og røre ved. Hanne har placeret sine sten rundt om i haven.

Lene Jerne har vævet kludeløbere, som er ideelle til badeværelset eller sommerhuset. Værkstedet låner Susanne Zarp og Janne Kristensen. Susanne kommer med sine fine sølvsmykker, hvor der er kælet for det enkelte smykke. Janne arbejder med glas, – det enkle og glas på træ, som har taget farve fra vand og sol.

Merete Mortensen har som altid været kreativ, nu med bluser også i store størrelser. Og så er der alle de ting, som altid er i udstillingen som keramik, Wellow figurer, Aperitif tørklæder m.m. Altsammen er en oplevelse værdig i Keramikstuen.

Alle er velkommen. Så tag familie og venner med og se godt kunsthåndværk og få en snak med udstillerne.

Udstillingen er åben alle tre pinsedage fra kl. 10-17.

8. juni – pinselørdag er der åbent i Keramikstuen fra kl. 10-17.

Kom og oplev:

Martin Ulberg – Som lokal kunstner har han pileflet som hobby. “Jeg fletter næsten alt inden for traditionelle kurve (runde og ovale). Desuden fletter jeg en del forskellige fuglehuse små som store. På det sidste er det blevet til kreativ flet, så som dobbelt kurv samt organiske kurve med grene/træ som materiale.” (udstiller alle dage)

Hanne Tønnesen – “Jeg har altid interesseret mig for sten, både deres unikke form og farve. Jeg er utrolig fascineret over, hvad der “gemmer” sig i stenene, når jeg arbejder med dem. Især det rå mod det polerede. Jeg startede i 2008 med at gå på aftenskole, hvor jeg lærte at arbejde med hammer og mejsel. Jeg begyndte sidenhen at arbejde med vinkelsliber, det er nu mit foretrukne redskab. Når jeg laver en skulptur, er det i tæt samarbejde med stenen, jeg “lytter” til stenen, og den er sammen med mig med til at bestemme det færdige resultat.” (udstiller alle dage)

Janne Kristensen – er fra Kalundborg og har arbejdet med glas siden 2007. “Det er fortrinsvist bullseye jeg arbejder med, men også float (vinduesglas) bliver flot, når det bliver dekoreret med forskellige luster-farver. Bullseye glas er farvet glas, som bliver importeret fra U.S.A, og det har en rigtig flot dybde i farverne. Jeg synes bedst om bløde og asymmetriske former, og det kommer en hel del til udtryk i mine ting. De store bowler og asymmetriske fade er det kun mig der laver, så dette er mit unika-glas, og der kan ses mere på www.jannesglas.dk. Orkidéskjulerne er også unikke. De helt almindelige orkidépotter passer til mine skjulere. De når ikke bunden, så der er fint plads til rødderne. Udover de udstillede ting laver jeg også navneskilte i alle faconer, og de kan også ses på www.jannesglas.dk. Alle de udstillede ting kan laves i alle farver, og jeg tager gerne imod bestillinger pr. tlf eller mail, og hvis glasset skulle tage sig forkert ud i hjemmet kan det nemt byttes til noget andet.” (udstiller alle dage).

I butikken er der bl.a. lækre ponchoer og sweatere i strik, gedigne bordduge, plaider og puder fra Kjellerup væveri, Keramikstuen har også keramik og lys fra eget værksted, te, krydderier, dejlige madolier, foruden alle de andre gode gaveideer. Og nu hvor det er have- og terrassetid, så er det hyggeligt med levende lys. Butikken har haveblus i lave skåle til terrassen eller på stilk til bedet.

9. juni – pinsedag er Keramikstuen åben fra kl. 10-17.

Kom og oplev:

Martin Ulberg – Hanne Tønnesen – Janne Kristensen se ovenfor.

Susanne Zarp – ”Efter et langt livs arbejde på Kalundborg Sygehus har jeg i de senere år dyrket de mere kreative sider af mig selv. I begyndelsen var det maleriet, som jeg stadig nyder at fordybe mig i, senere er jeg begyndt at lave smykker i eget design. Jeg arbejder med sølv og halvædelstene samt i gummi og læder.”

Jens Jacobsen – Trædrejer – smukt håndværk i træ.

10. juni – 2. pinsedag er Keramikstuen åben fra kl. 10-17.

Kom og oplev:

Martin Ulberg – Hanne Tønnesen – Janne Kristensen se pinselørdag.

Susanne Zarp – Jens Jacobsen se pinsedag.

Læs mere her.

Foto: ABW
Foto: ABW
Foto: ABW

Detaljer

Start:
juni 8
Slut:
juni 10

Sted

Keramikstuen
Sandlodsvej
Kalundborg, 4400
+ Google Maps