Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag med Peter Moe Astrup – Opslugt af havet

8. maj 19:30

Kom og hør et foredrag med Peter Moe Astrup om Maglemosefolkets sunkne kystbopladser på Kalundborg Museum.

I Sydskandinavien findes på havbunden utallige spor efter et kulturlandskab, der i mange årtusinder var beboet af mennesker. Store dele af dette landskab blev oversvømmet i tidsrummet fra 9.500 til 4.000 f.Kr. og forståelsen af Maglemosekulturen (9.500-6.400 f.Kr.) er derfor næsten udelukkende baseret på datidens indlandsbopladser.

I foredraget præsenterer arkæolog Peter Moe Astrup fra Moesgaard Museum resultaterne af nye arkæologiske undersøgelser af mesolitiske bopladser på bunden af bl.a. Aarhus Bugt.

Foredraget fokuserer på to problemstillinger, som relaterer sig direkte til forståelsen af menneskene, som levede i de nu oversvømmede områder:

Er billedet af udbredelsen af de tidlig mesolitiske bopladser repræsentativt, eller skyldes indlandsbopladsernes overvægt det faktum, at kystbopladserne endnu ikke er identificeret submarint?

Hvilke konsekvenser havde ændringerne i land- og havfordelingen for menneskene i Sydskandinavien inden for korte og lange tidsrum og hvordan oplevede menneskene disse i tidsrummet mellem 8.000 og 4.000 f.Kr.?

Der er gratis entré for Museumsforeningens medlemmer, ellers koster det 50 kr.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Kalundborg Museum og Folkeuniversitetet.

for mere information klik her.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
8. maj
Tidspunkt:
19:30

Sted

Kalundborg Museum
Adelgade 23
Kalundborg, 4400
+ Google Maps
Telefon:
59 51 21 41
Hjemmeside:
http://www.vestmuseum.dk/Forside-3.aspx
Del på sociale medier