Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag af eventyrer og forfatter

februar 8 19:00

Foredrag af eventyrer og forfatter Flemming Ehlerth Jørgensen: “Cape 2 Cape”

Kom med, når Svebølle frivillige biblioteksgruppe inviterer til en foredragsaften med eventyr og forfatter Flemming Ehlerth Jørgensen, der fortæller om sit livs eventyr, der førte ham gennem 33 lande på 3 måneder.

Det sker torsdag d. 8. februar kl. 19.00 på Svebølle Kvik Bibliotek, Centervej 13 i Svebølle. Billetter er påkrævet, og kan købes på Kalundborg Biblioteker eller via kalundborgbib.dk til 75,- kr. Som vanligt er der rabat til medlemmer af Biblioteksklubben.

Foredraget er ikke kun om en solo motorcykeltur, men appellerer også til politik- og naturinteresserede. Først kørte Flemming Ehlerth. Jørgensen til Nordkap. Så vendte han motorcyklen og kørte hele vejen til sydligste punkt i Afrika. For det meste var Flemming alene på motorcyklen, men ind i mellem havde han selskab. Som da han på turen op til Nordkap blev overrasket af en voldsom snestorm, og kunne se ”nogle grå skikkelser på fire ben nærme sig” mens han baksede med at få motorcyklen fri af en snedrive. Eller da han på færgen fra Helsingfors til Tallinn, blev ”omringet” af Hells Angels fra Finland.

Eventyret tog rigtigt fart i det øjeblik han satte sine dæk på Marokkos jord og historien udvikler sig hæsblæsende fra land til land ned gennem Vestafrika. Mødet med grænsepolitiet, tolderne, samt alle lurendrejerne og krejlerne der gerne ville have fingrene i Flemming værdier. Mødet med det Afrikanske vejnet der i store dele af turen var en kæmpe udfordring, veje der endte i smalle stier gennem junglen, hvor GPS’en kom til kort, og hvor han midt i Guineas jungle måtte erkende at han var faret vild. Om hvordan vejene i dele af Nigeria var oversvømmede og umulige at passere. Om passagen af Sahara, hvor der var op mod 50 grader varmt, og benzinen og vandforsyningen var ved at slippe op.

PR-foto

Hvad gør man når motorcyklen er væltet i et mudderhul og en flok hyæner hyler tæt på hvor man er?

På rejsen fik Flemming bl.a. et førstehåndsindtryk af den økonomiske og sociale nød, som får unge afrikanere i hobetal til at sætte livet på spil for at søge lykken i Europa.

Og foredraget giver et indblik i en verden, som ikke mange af os får lov til at opleve ved selvsyn. Hele rejsen gjorde så stort indtryk på Flemming, at han har skrevet en bog om den 33.000 km. lange tur. Bogen udkom i efteråret 2017, og foredraget bygger bl.a. på denne bog, der har titlen ” Tornen i Afrikas øje”.

Undervejs vises billeder på storskærm, og der er gratis kaffe og the i pausen.

Detaljer

Dato:
februar 8
Tidspunkt:
19:00

Sted

Svebølle Kvik Bibliotek
Centervej 13
Svebølle, 4470
+ Google Map