Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fastelavnsgudstjeneste og tøndeslagning

3. marts 13:30

Vor Frue Kirke, Kalundborg Museum og Kvickly Kalundborg indbyder børn i alle aldre til den traditionsrige børnefastelavnsgudstjeneste i kirken og tøndeslagning på Kalundborg Museum.

Denne søndag kaldes fastelavns-søndag eller “flæske-søndag”, og her gælder det om at have det sjovt og slå sig løs, inden den 40 dage lange faste begynder.

Børnefastelavnsgudstjenesten begynder kl. 13.30 i Vor Frue Kirke, og børnene kan efterfølgende slå katten af tønden på museets store gårdsplads fra kl. 14.10.

På museet er der slikposer til alle deltagende børn – store som små – og præmier til de heldige kattekonger og -dronninger samt til dem, der er sjovest klædt ud.

Vor Frue Kirke sørger for varm kaffe og kakao til alle, voksne som børn.

Der er gratis adgang til arrangementet, som Kvickly Kalundborg venligst sponserer.

Fastelavnshistorie
Fastelavn var fra gammel tid en folkefest, der markerede overgangen fra vinter til forår. Efter reformationen blev fastelavnstraditionerne ihærdigt bekæmpet, fordi de blev betragtet som ugudelige og levn fra den katolske og hedenske tid. Men folk festede lystigt videre, og festen kunne vare en hel uge.

Nogle af de mest markante ingredienser i festugen var optog og tøndeslagning. Den sidste tradition lever jo i bedste velgående, den første forsvandt desværre.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
3. marts
Tidspunkt:
13:30

Sted

Kalundborg, 4400 Danmark + Google Maps
Del på sociale medier