Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Bustur til Politimuseet, Folketinget og Christiansborg

februar 8 07:00 - 15:30

Kom med på en bustur med Biblioteksklubben “Lov og orden”. Kom på byvandring med politimuseet, guidede ture i Folketinget og Christiansborgs kongelige repræsentationslokaler.

Dagens program:

 

Kl. 7.00: Afgang fra Kalundborg, J. Hagemann Petersens Alle 11, overfor svømmehallen – mødetid 10 min. før afgang.

Kl. 7.20: Opsamling i Svebølle, Centret – mødetid 10 min. før afgang.

Kl. 9.15: Ankomst til Politimuseet og dernæst byvandring med folk fra Politimuseet

Oplev Nørrebro fra en ny vinkel når pensionerede politibetjente tager os med ud i byrummet og lader gaderne være kulisser til fortællinger fra fortiden. Byvandringen er en blanding af kriminalsager og politiets historie. Turen varer 5 kvarter.

Kl. 11.30 Spisning på Rio Bravo

Der serveres stegt flæsk med persillesovs, på restauranten der i 1980erne dannede rammen for det politiske forlig, der senere fik navnet Rio Bravo Forliget.

Derefter tages turen til fods på ca. 500 meter fra restauranten til Christiansborg.

Kl. 12.45 Christiansborgs repræsentationslokaler.

De storslåede sale og gemakker på Christiansborg anvendes af Kongehuset til repræsentative formål. Man får en guidet tur på en time og hører historien om de imponerende sale, udsmykningen og kunstværkerne og ikke mindst et indblik i gobelinernes danmarkshistorie. Guiderne fortæller også om, hvordan det foregår, når Dronningen holder gallamiddag, nytårskur og audiens på Christiansborg.

Kl. 14.30 Rundvisning i Folketinget

På en times omvisningen fortæller Folketingets betjente om Christiansborg som arbejdsplads for Folketingets medlemmer. Man hører også om, hvordan Christiansborg fungerer som centrum for folkestyret og lovgivningen i Danmark. Desuden får man et indblik i stedets spændende historie og får sat Folketingets arbejde ind i en historisk ramme. Omviseren tager os rundt i Folketinget, hvor man bl.a. ser Vandrehallen, Landstingssalen og grundlovene. Omvisningerne varierer, alt efter hvad der sker i huset den pågældende dag.

Kl. 15.30 går turen hjem, hvorunder der serveres kaffe og lidt sødt.

Forventet ankomst til Svebølle ca. kl. 17.10 og til Kalundborg ca. kl. 17.30

 

Det koster 495 kr,. Prisen inkluderer morgenbrød, kaffe og te på udturen, frokost på Restaurant Rio Bravo, entre og guidede ture.

Turen er kun for medlemmer af Biblioteksklubben på Kalundborg Biblioteker. Er du ikke allerede medlem, kan du tilmelde dig ganske gratis her.

Detaljer

Dato:
februar 8
Tidspunkt:
07:00 - 15:30

Sted

Kalundborg Bibliotek
Klostertorvet 2
Kalundborg, 4400
+ Google Map