Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Biblioteker inviterer til fest for forårskataloget

januar 19 10:00 - 13:00

Glæd dig! Nu sender Kalundborg Biblioteker endnu et programkatalog på gaden, spækket med kulturelle oplevelser og spændende artikler. Det fejres med en udgivelsesfest den 19. januar.

Program

Kl. 10-13

Kalundborg Bibliotek, Høng Bibliotek, Gørlev Bibliotek, Ubby Bibliotek og Svebølle Kvik bibliotek,
– kataloger udleveres og billetter købes til efterårets mange nye arrangementer,
– der vil være både godt til ganen og sødt til tanden,
– og kreative funboxe for store og små på Ubby, Høng, Gørlev, Svebølle og Kalundborg

Kalundborg Bibliotek er det Ole Glahn, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Kalundborg Kommune, der afslører forårets program.

Ubby Bibliotek vil bibliotekspersonalet sammen med Hvidebæk Lokalråd arrangere hygge bl.a. med læsehunden Schnuden og dens ejer, læsekonsulent Louise Due. Børnene har mulighed for at lave et ballondyr.

Svebølle Kvik Bibliotek vil bibliotekspersonalet sammen med den Frivillige Biblioteksgruppe står klar til at hjælpe, når forårets program præsenteres. Medbring sundhedskort, hvis du vil låne.

Konkurrence på Ubby, Svebølle, Høng, Gørlev og Kalundborg biblioteker.
I et af katalogerne på hvert bibliotek, gemmer der sig et gavekort på 150,- kr. som kan anvendes til et eller flere biblioteksarrangementer. Så kom og hent et katalog, måske er det dig der vinder?

Det nye katalog fejres med musik
Musiker Lone Wernblad er også med, når Kalundborg Biblioteker præsenterer forårs programmet. Denne dag præsenterer hun en ny nordisk sang med titlen ‘Nordens dybe blå’, som hun har skrevet og komponeret sammen med Benjamin Aggerbæk, hendes tætte samarbejdspartner. Lone vil besøge flere biblioteker i tidsrummet kl. 10-13 med sang og musik se tidspunkter på vores hjemmeside.

Nye oplevelser med Kalundborg Biblioteker
Forårets program bugner endnu engang af spændende og tankevækkende kulturoplevelser. Biblioteket åbner dørene for aktuelle foredrag med interessante personligheder som Lisbeth Dahl i samarbejde med LOF, som fortæller med udgangspunkt i sin nye bog, Undskyld, jeg blander mig, om sit utraditionelle liv. Forfatter Knud Romer holder foredrag med titlen ‘Småt er godt, stort er lort – provinsen og alle de andre’. Pia Fris Laneth holder foredrag om Emma Gad og takt og tone i 100 år, når Hvidebæk Lokalråd slår dørene op for foredrag og fællesspisning på Ubby Bibliotek.

Og der er masser af spændende nye arrangementer i vente i Svebølle. Bl.a. kommer den kendte skuespiller Flemming Jensen til Svebølle Kvik bibliotek med sit foredrag over sin bog I ly af latter.

Biblioteket inviterer også til spændende busture med Biblioteksklubben, topaktuelt børneteater, kreative værksteder, kunstudstillinger og meget, meget mere.

Der er også dette forår Liv i Forsamlingshusene, der flyder over af hyggelige arrangementer. Her kan man blandt andet møde Julie Berthelsen med Glimt af Grønland og Bjarne Lisby med Meget mere end de gamle bukser, begge foredrag er med musik og fællesspisning. Gense, to halvgamle mænd i Odsherred Teatrets satiriske to mands-show, samt masser af skønne koncerter med lokale musikere.

Kalundborg Folkeuniversitet beriger også med nye indsigtsfulde foredrag om emner lige fra “Kriminalpsykologens virkelige verden”, til “Finanskrisen 10 år efter”, ved professor Svend Erik Hougaard Jensen og foredrag om Vilhelm Hammershøi.

Kulturhus Gimle byder også på nye filmskatte med GIMLE:DOX, hvor man foruden nye filmoplevelser kan møde instruktørerne bag.

Spændende artikler og lokale interviews
I forårets katalog kan man foruden de mange arrangementer også læse artikler og interviews skrevet af Journalist Sonja Husted Rasmussen, der giver et ekstra indblik i kulturlivet i Kalundborg Kommune. Her kan man blandt andet læse et interview med Multikunstner Lone Wernblad fra Kalundborg, som også er ophavskvinde til Nordisk Kulturfestival i Kalundborg i april måned. En festival hovedsagelig i samarbejde med Kalundborg bibliotek, som åbnes med Ghita Nørby og Lars Hannibal. Lone Wernblad er også med, når Kalundborg Bibliotek præsenterer efterårets program. Mange småbørnsfamilier kender hende fra biblioteket, hvor hun sæson efter sæson har glædet de mindste med sang, rytmik og musikalsk glæde, og hun er altid et sikkert hit for de små ører. Festivalprogram findes også i vores nye katalog.

Man kan også læse et interview med forfatter Knud Romer og hans nyeste roman Kort over paradis. Endelig får man en artikel i anledningen af Ubby forsamlingshus 100 års jubilæum med titlen ‘100 år – og huset er stadig fyldt med liv’. Jubilæet fejres med foredrag om Emma Gad, Udstillinger og Reception og fest i Ubby Kultur og Forsamlingshus.

I et år har Louise Due og hendes hund Schnuden tilbudt læseforløb for børn på Ubby bibliotek. Det har været så stor en succes, at ordningen nu udvides. Den nye hundelæsekonsulent er Lone Rosenberg, som sammen med hunden Olivia har taget en uddannelse via Hundelæseforeningen. Lone Rosenberg har i forvejen en uddannelse bag sig som hundetræner og adfærdsbehandler af hunde. Sammen med Læsehundekonsulent Louise Due, som er uddannet dansklærer, vil de i det nye år køre et samarbejde, hvor de sætter fokus på børns læsning.

Gavekort til bibliotekets arrangementer
Kalundborg Biblioteker kan nu for første gang tilbyde alle at købe et gavekort til bibliotekets arrangementer. Med et gavekort i hånden kan man købe billetter til alle bibliotekernes arrangementer, og et gavekort er den perfekte gave til enhver kulturelsker. Man kan købe et gavekort på et valgfrit beløb hos personalet på Kalundborg Biblioteker, hvor man får udleveret et fint kort med tilhørende kuvert. Gavekortet gælder kun bibliotekets egne arrangementer.

Gode rabatter og eksklusive ture med Bibliotekslubben
Bliv medlem af Biblioteksklubben og få en lang række fordele – helt gratis! Når man er medlem af Biblioteksklubben, får man rabatter på billetterne til de fleste af bibliotekernes arrangementer. Man bliver også inviteret med på bibliotekernes populære busture med Biblioteksklubben, der giver udflugter ud i det kulturelle Danmark af en helt særlig kaliber. Endelig får man som medlem tilsendt nyhedsbreve fra biblioteket, så man altid er informeret som én af de første. Det er ganske gratis at melde sig ind i Biblioteksklubben.

Detaljer

Dato:
januar 19
Tidspunkt:
10:00 - 13:00

Sted

Kalundborg, 4400 Danmark + Google Map