Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Alle Helgens koncert

november 3 19:30

Chorus Soranus og dirigent Kristine Vad byder til koncert i både Sorø og Kalundborg lørdag d. 3. november – kl. 16.00 i Klosterkirken og kl. 19.30 i Vor Frue, Kalundborg:

Med os har vi professionelle musikere og solister.

Vi har den glæde at kunne præsentere som solister mezzosopran Johanne Højlund og baryton Jakob Vad og som musikere Samira Dayyani solocellist og den i begge byer velkendte Merethe Lammert Køhl Hansen på orgel.

Programmet byder på et præludium og fuga af Cesar Franck. Fællessang med publikumsinddragelse og afsluttes med det fine REQUIEM af M. DURUFLÉ. Koncertens højdepunkt.

Den røde tråd i Duruflés smukke requiem er gregoriansk sang. Som udgangspunkt for hver enkelt sats bruger Duruflé den gregorianske melodi, der hører til det pågældende led i den katolske requiemmesse for de døde.

Duruflés Requiem er hans længste og mest omfattende arbejde. Værket blev komponeret i 1947 i slutningen af Anden Verdenskrig, og ligesom Fauré valgte Duruflé at gøre op med de stærkt dramatiske Requiem kompositioner af Berlioz og Verdi. Han ønskede ikke at skabe musikalske billeder af helvede og fordømmelse, men billeder af hvile og fred. Selvom den oprindelige version af hans Requiem er skrevet for stort orkester med tredobbelt blæsersektion, fuld messingsektion, flere percussionister, orgel og strygere, så er Duruflés tredje og sidste version (som også er den version, som opføres i dag) tilbageholdt og subtil i orkestreringen.

Entré: 100 kr. kontant eller MobilePay ved indgangen

Sponsorer: AugustinusFonden, Kalundborg kommune, OticonFonden, Sorø kommune

Detaljer

Dato:
november 3
Tidspunkt:
19:30

Sted

Vor Frue Kirke
Adelgade 9
Kalundborg, 4400
+ Google Map