Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kluge på Bispegården

februar 12 - marts 3

Kalundborg Kunstforeninger har begyndt udstillingssæsonen 2019 med pomp og pragt, idet det er lykkedes at få en udstilling i hus med Thomas Kluge, som er et af tidens største kunstnernavne i Danmark.

Thomas Kluge maler i en nyrealistisk Rembrandt-stil og hans malerier er kendetegnet af en dramatisk lyssætning med fotorealistiske gengivelser. Kluge har stået i modsætning til ”moderne kunst” og visse af hans billeder ironiserer tydeligt med denne kunst.

Kunstneren er født i 1969 og betragtes som autodidakt, da han kun har et kortere ophold på Kunsthøjskolen i Holbæk i 1992 på sit cv.

I 1993 debuterede Thomas Kluge på Kunstnernes Efterårsudstilling og året efter med en opsigtsvækkende udstilling på Charlottenborgs Forårsudstilling. Kun to år efter afgav dronning Margrethe bestilling på et portræt.

Det er efterfølgende blevet til flere portrætter af den kongelige families medlemmer, og over en fireårig periode malede Kluge et fantastisk familiebillede – et maleri, hvor Kluge har lånt elementer fra tidligere århundreders maletraditioner og bl.a. afbilledet sig selv og sin kone i baggrunden.

Kluge har udført et stort antal portrætmalerier f.eks. af Mærsk McKinney Møller, Erik Norman Svendsen og Anders Fogh Rasmussen. Foruden portrætter og familiebilleder maler Kluge også historiske motiver og blomsterbilleder, og han står bag flere kirkeudsmykninger bl.a. altertavlen i Store Magleby.

Udstillingen på Bispegården omfatter billeder fra de tidligere år i Kluges karriere til i dag samt nogle helt nye blomsterbilleder.

Åben tirsdag-søndag kl. 11-16. Fri entré. Arrangør: Kalundborg Kunstforening.

Detaljer

Start:
februar 12
Slut:
marts 3

Sted

Bispegårdens Kunstudstilling
Adelgade 6
Kalundborg, 4400
+ Google Maps