Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/12/30 til 2021/01/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Algade, Gørlev, Kalundborg

Kl. 23.50 kørte en 28-årig mand fra Skælskør ad Algade i Gørlev i bil, hvor han blev stoppet af politiet. Den 28-årige var påvirket af alkohol over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Manden var søgt af fogedretten, så han blev efter blodprøveudtagelsen kørt i arresten, så han kunne fremstilles i fogedretten mandag morgen.

Sprængfarlig effekt fundet – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 09.32 fandt en lokal borger på Hovedgaden et kanonslag, der var tapet sammen med en dåse rustløsner. Kanonslaget var forsøgt antændt, men var altså ikke sprunget. En patrulje kørte til findestedet og afspærrede området, idet Forsvarets sprængningstjeneste vurderede, at kanonslaget kunne være ustabilt på grund af fugt. Forsvaret ankom til findestedet og fjernede under den fornødne sikkerhed den fundne, muligt sprængfarlige genstand, som blev bragt til et afsides sted til bortsprængning. Kl. ca. 12.45 kunne sikkert høres et højt brag i området, hvorefter både politiet og Forsvaret afsluttede opgaven. Politiet har ingen oplysninger om, hvem der kan have forsøgt at bringe kanonslaget mv. til sprængning på et ukendt tidspunkt i løbet af nytåret.

Narkokørsel med barn i bilen – Røsnæsvej, Kalundborg

Kl. 10.25 standsede politiet en 24-årig kvinde fra Kalundborg på Røsnøsvej mod Vest i Kalundborg. Kvinden var påvirket af hash, så hun blev anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Med i bilen under kørslen havde kvinden et barn på 1 år. Politiet underrettede derfor de sociale myndigheder om sagen i forhold til barnets tarv.

Mand overfaldet – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 04.15 anmeldte en 22-årig mand fra Kalundborg, at han for 10-15 minutter siden var blevet overfaldet i Skibbrogade, efter at han var kommet ud fra en opgang og havde gået et kort stykke på gaden. Politiet fik hurtigt kontakt til den 22-årige, der havde flere, men mindre blødende sår i ansigtet efter overfaldet. Han oplyste, at to mænd pludselig kom ud fra en personbil og overfaldt ham uden nogen forudgående kontroverser. Han blev først sparket på, så han faldt omkuld, hvorefter han blev holdt fast, medens han efterfølgende blev slået flere gange i ansigtet flere gange og muligvis med en genstand i hånden. Herefter flygtede de to mænd i en sort personbil af stationcar-typen med LED-forlygter.

De to mænd blev af offeret beskrevet som:
A: mand, ca. 165 cm høj, Hudfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: en sort jakke med pelskrave, halsedisse, sorte cowboybukser og et par hvide Nike sko;
B: mand, ca. 180 cm, Hudfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: en kasket, halsedisse, en rød jakke og et par grå bukser.

Politiet ledte efterfølgende efter de to mænd og deres bil i Kalundborg efterfølgende, men fandt dem ikke. Den 22-årige ville efterfølgende tage på skadestuen for at blive tilset af en læge og få registreret sine skader til sagen om et voldeligt overfaldt. Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der bar bemærket overfaldet i Skibbrogade, eller som kan give oplysninger om identiteten på de to mænd. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Slagelse Landvej, Kalundborg

Kl. 01.35 standsede politiet en 51-årig mand fra Eskebjerg, der kørte i en personbil på Slagelse Landevej. Føreren var påvirket af narko, så han blev sigtet for narkokørsel og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Herefter blev den 51-årige anholdt, og vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Hjemmelavet fyrværkeri hentet af EOD – Nordkrogvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.53 anmeldte en borger, at der lå en hjemmelavet fyrværkeri “bombe” på vejen. Han skubbede fyrværkeriet ud i rabatten og kontaktede politiet, som fik tilsendt et foto af det hjemmelavede fyrværkeri. Politiet kontaktede EOD – forsvarets ammunitionsrydningseksperter, som kørte til Jerslev og afhentede fyrværkeriet. Fjernelsen af fyrværkeri “bomben” foregik udramatisk og ingen person kom noget til.

Håndgranatlignende genstand fundet – Mullerupvej, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 12.45 fik politiet en henvendelse fra en yngre kvinde fra Gørlev, som på en landejendom havde fundet noget, der mindede meget om en håndgranat. Politiet kørte til stedet sammen med Forsvarets sprængningstjeneste efter den afsluttede opgave i Høng tidligere på dagen. Forsvaret medtog den fundne genstand til senere destruktion.

Fyrværkeri sprang i hånden på dreng – Stadion Alle, Kalundborg

Kl. 13.40 fik politiet via alarmcentralen melding om, at en dreng formentlig var kommet til skade i forbindelse med brug af fyrværkeri. Det viste sig, at en 12-årig dreng fra Kalundborg sammen med nogle andre drenge havde fundet formentlig et kanonslag, som ikke var affyret. Drengene havde medtaget kanonslaget og antændt det, så det uden varsel var sprunget i hånden på den 12-årige dreng. Han var i forbindelse hermed blevet forskrækket og havde skreget op, så et par personer kom ilende til stedet og efterfølgende slog alarm. Drengen havde kun fået sig nogle meget overfladiske skader og sodsværtning på hånden. Politiets patrulje afsøgte efterfølgende området, hvor kanonslaget var fundet, men fandt ikke flere efterladte og uaffyrede kanonslag.

Indbrud i perioden

Charlottevej, Høng (2 steder)
Kordilgade, Kalundborg

Foto: Anne Witte