I Kalundborg Kommune er der travlt i disse dage med at rulle nye formater ud. Begyndelsen af ugen bød på podcastserien ”Karriere på Kalundborgsk”, der portrætterer en række medarbejdere og deres arbejdsliv i Kalundborg Kommune, og fredag er der premiere på et helt nyt vodcastformat – Go’Weekend.

En vodcast er – simpelt fortalt – en podcast på video. Hver fredag vil der være interview med medarbejdere i Kalundborg Kommune, der fortæller om episoder fra deres daglige arbejde, gerne med afsæt i noget aktuelt.

”Meningen med ”Go’ Weekend” er at give medarbejderne i Kalundborg Kommune et kig ind i deres kollegaers hverdag. Det handler om, at vodcasten skal være med til at øge sammenhængskraften på tværs mellem de kommunale arbejdspladser. Vi må jo ikke glemme, at der er over 3000 ansatte i kommunen, der er arbejder med vidt forskellige funktioner, på et utal af matrikler og spredt udover et areal på over 600 kvadratkilometer,” forklarer personalechef i Kalundborg Kommune, Søren Fussing.

Der vil være et mix af historier mellem de mere lette historier og historier, der handler om tilgangen til at løse kerneopgaven.

” ”Go’Weekend” må godt være et sted, hvor medarbejderne får svar på de spørgsmål om stort og småt, der rejser sig over frokostbordet – men også være en kilde til inspiration og svar på spørgsmål du slet ikke vidste du havde. Jo flere afsnit du ser, desto bedre burde du blive til at svare på spørgsmålet: Hvad laver en ansat i Kalundborg kommune egentlig? – for der er jo uendeligt mange svar,” siger Søren Fussing

Kalundborg Kommune ser, ligesom en række andre kommuner og virksomheder ind i en fremtid, hvor demografi og konkurrencesituation om medarbejderne kan blive en sten i skoen i forhold til at tiltrække nye medarbejdere.

”Derfor har ”Go’ Weekend” også et eksternt sigte. For vi tror, at formatet kan være med til at fjerne en række fordomme, der måtte være om at arbejde i en kommune, og vise det vi er: En dynamisk arbejdsplads med højt til loftet og gode karrieremuligheder,” understreger Søren Fussing.

Læs mere her

Foto: ABW