Foredrag med den prisvindende forfatter og historiker Birgitte Possing: ’Argumenter imod Kvinder.’ Det sker mandag den 11. januar 2021 kl. 19.00-21.00 i Kalundborg Hallen, lokale 4, 4400 Kalundborg. Prisen er 70 kr. normal pris og 60 kr. for medlemmer af Biblioteksklubben.

Få et helt nyt blik på den verden, der omgiver dig som kvinde. Generationer af kvinder har mødt en strukturel modstand på at få magt og indflydelse i det offentlige liv:

Forfatteren og historikeren Birgitte Possing har skrevet den anmelderroste bog ’Argumenter imod Kvinder’. Possing har et imponerende historisk overblik. Det bruger hun til at kaste lys over 170 års ulige vilkår for kvinders muligheder i det offentlige liv. Hun dokumenterer en håndfast tradition for at nedgøre kvinder. Det sker i det politiske liv, i erhvervslivet, i den videnskabelige verden, i sporten, i kirken eller på den kulturelle scene. Bogen viser, hvordan kvinder uanset kompetence- og erfaringsniveau igen og igen bliver reduceret til mødre, bliver bedømt på deres påklædning, udseende eller erotiske udstråling.

Gennem det danske demokratis historie præsenterer forfatteren en perlerække af historier. Historier hvor kompetente kvinder bebrejdes for at være forkerte og gøre enten for lidt eller for meget. Mandens fejl er hans egen, kvindens fejl er kønnets.

Glæd dig til et spændende og indsigtsrigt foredrag hvor Birgitte Possing lægger argumenterne for og imod kvinders rettigheder ind i små og større fortællinger om den tid, hvori de blev fremsat, og viser således den atmosfære, de blev til i, og den magtfulde magi, de havde og stadigt har.
Birgitte Possing er modtager af den prestigefyldte Holbergpris 2020 på 75.000 kr.

Meld dig gratis ind i Biblioteksklubben via siden: www.kalundborgbib.dk/klub og få eksklusive rabatter, oplevelser og kom med på de populære busture rundt om i landet. Billetter til foredraget købes via www.kalundborgbib.dk

Pressefoto