Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/11/06 til 2020/11/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel mv. – Havnsø, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 16.24 ønskede en patrulje at standse en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj, da bilen kørte rundt på Græsmarksvej i Havnsø. Føreren af personbilen ønskede dog ikke at standse og satte hastigheden op trods politiets anvisninger om at standse. Bilisten kørte med højere hastighed end tilladt rundt ad forskellige veje via bl.a. Lyngvej og Smedevej til Parallelvej, hvor bilen blev efterladt, og to mænd flygtede til fods fra bilen. Politiet fik dog indhentet den mand, der havde siddet bag rattet i bilen, og fik ham tilbageholdt. Der var tale om en 27-årig mand fra Føllenslev, som efter en narkometertest kunne mistænkes for narkokørsel i bilen, og som i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev derfor anholdt og sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven, medens flere andre patruljer forsøgte at finde den anden mand. Det lykkedes ikke, så politiet fik udtaget en blodprøve af den 27-årige, hvis blod nu skal analyseres for indhold af euforiserende stoffer. Bilejeren – en 47-årig fra Vanløse – blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører af den. Den 27-årige blev løsladt, men vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Bålafbrænding – Fægangsvejen, Dalby, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et større bål, som ifølge anmeldelsen måske var ulovlig, fordi der var mistanke om afbrænding af bildæk. Myndighederne kunne ganske korrekt konstatere bålafbrænding, men det var en halmballe, som en 63-årig mand afbrændte. Derfor foretog myndighederne sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Vold på pizzeria – Kalundborgvej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 16.56 fik politiet en anmeldelse om, at to kunder på et pizzeria havde været i slagsmål, og at voldsmanden nu blev tilbageholdt. Politiet kørte hastigt til pizzeriaet og fik kontakt til en 58-årig mand fra Gørlev som offer, der tilbageholdt en 75-årig mand fra Store-Fuglede. Sidstnævnte blev kort efter anholdt som mistænkt for vold mod den 58-årige, idet den 58-årige befandt sig på pizzeriaet, da den 75-årige kom ind uden mundbind jf. COVID-19-reglerne. Han forlod stedet og kom kort efter retur iført mundbind, hvorefter han opsøgte den 58-årige, som blev tildelt et knytnæveslag. Den 58-årige overmandede herefter den 75-årige, som blev tilbageholdt indtil politiets ankomst. Den 75-årig, der var lettere påvirket af alkohol, blev på den baggrund sigtet for vold og løsladt efter afhøring til sagen. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham skal afgøres.

Mulig uro og uorden ved bålsted – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 22.42 fik politiet en henvendelse om, at der var mange unge forsamlet ved et bålsted. De larmede og råbte, så de kunne måske være til ulempe for de omkringboende. En patrulje kørte til stedet og traf i alt ni unge mænd og kvinder i alderen 16-19 år, som var så afdæmpede, at politiet ikke fandt grundlag for andet end at registrere deres tilstedeværende ved bålstedet.

Narkokørsel – Sorøvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 20.59 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, efter at en narkometertest havde indikeret, at han var påvirket af hash under kørslen.

Færdselsuheld / trusler mod politiet – Jyderupvej, Jyderup, Vig – Odsherred
Kl. 00.09 var en 20-årig kvinde fra Asnæs forulykket i en personbil, idet bilen var kørt ind i nogle mindre træer og efterfølgende et hegn på en privat adresse. Politiet fik klarlagt, at hun under et skænderi med en 20-årig mand fra Sjællands Odde i bilen havde mistet kontrollen over køretøjet, så bilen forulykkede. Ingen af dem kom til skade ved uheldet, som politiet rykkede ud til. Den mandlige passager var noget ilter i sin adfærd over politiets tilstedeværelse, så han truede politiet verbalt med dødstrusler. Han blev derfor kortvarigt anholdt, indtil han faldt til ro, i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af straffeloven. Den kvindelige fører af bilen var ædru og havde kørekort, så hun blev ikke sigtet for noget i anledning af ulykken.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Centret / Tjørnebjergvej / Stationsvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 20.18 var to biler stødt sammen i det firbenede vejkryds, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere. Ingen af de to parter var kommet til skade ved sammenstødet, der skete, efter at en 55-årig mand fra Svebølle i en personbil var kørt ad Tjørnebjergvej mod syd. I krydset ved Stationsvej, hvor han havde ubetinget vigepligt, kørte han ud på Stationsvej, hvor han på sin bils venstre forskærm blev påkørt af en anden personbil ført af en 66-årig kvinde fra Svebølle. Hun kørte ad Stationsvej i nordvestlig retning og havde til hensigt at fortsætte ligeud i krydset. Det viste sig, at den 55-årige mand var påvirket af spiritus, så han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet afventer nu analyseerklæringen, før sagen kan afgøres i forhold til den 55-årige, der også mistænkes for overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser.

Færdselsaktion førte til mange sager – Kalundborg

I forbindelse med en koordineret færdselsaktion fik politiet flere sager med hjem.
I seks civile køretøjer kørte politiet rundt i Kalundborg Kommune for at finde færdselssyndere. Det blev til i alt 49 sager, som fordelte sig på rigtig mange forskellige paragraffer.

Kl. 14.45-15.00 kørte betjentene rundt i Kalundborg by, hvor i alt 65 biler blev standet. Her gav det følgende sigtelser:
-2 førere havde ikke medbragt kørekortet
-1 knallertfører havde ikke tegnet forsikring på sin lille knallert
-1 fodgænger gik over for rødt lys
-4 førere anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen
-1 cyklist anvendte håndholdt mobil under kørslen
-3 havde forkert lygteføring
-1 cyklist kørte på fortovet
-1 bilist kørte på fortovet
-2 sæt nummerplader blev inddraget grundet manglende forsikring og lovpligtigt syn
-1 kørte i en bil, der ikke var lovpligtigt synes
-1 kørte uden sele
-1 blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen

Herefter kørte patruljerne til Høng og Gørlev, hvor de standsede i alt 75 biler mellem kl. 15.30 og 17.00. Også her blev en del personer sigtet for ikke at have styr på reglerne.
-2 personer kørte uden førerret
-1 person kørte spirituskørsel
-1 person kørte med kokain i blodet
-1 manglende tegngivning
-3 personer brugte håndholdt mobiltelefon under kørslen
-2 personer havde glemt kørekortet
-1 scooterfører manglede tegngivning
-2 cyklede uden lys på

Patruljerne rykkede til sidst til Svebølle, Jyderup og Ubby, hvor 80 køretøjer blev standet mellem kl. 17.00 og 18.30. Det gav i alt 15 sigtelser
-1 kørte spirituskørsel
-1 kørte narkokørsel
-1 sigtelse for at være i besiddelse af narkotika
-1 sigtelse for kørsel uden førerret
-1 kørte bil i frakendelsestiden
-1 havde lånt sin bil ud til en person, der ikke havde gyldigt kørekort
-2 blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen
-1 sigtelse for manglende styrthjelm
-1 befordrede en person på knallert
-1 blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger
-2 sigtelser for nedslidte dæk
-1 kørte med nummerpladen tildækket
-1 manglede forsikring på bilen og fik inddraget nummerpladerne

Blandt de sigtede var en 25-årig mand fra Kalundborg, der blev standset på Algade i Gørlev. En udåndingsprøve indikerede, at manden havde drukket alkohol over det tilladte, hvorfor han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. En blodprøve blev udtaget, som skal danne bevis for mandens promille, og han vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven foreligger.
Desuden blev en 43-årig kvinde fra Kalundborg standset på Torvet i Kalundborg kl. 18.05, og også her viste en udåndingsprøve, at kvinden havde indtaget alkohol, og at hendes promille var over det tilladte. Hun blev anholdt og sigtet samt fik udtaget en blodprøve, der nu skal analyseres. Kvinden blev løsladt, men vil høre mere om sagen senere.

En mere omfattende rapport blev optaget kl. 18.00, da en 36-årig mand fra Kalundborg blev anholdt og sigtet for at køre narkokørsel på Høedvej i Jyderup. Manden fik udtaget en blodprøve, som skal klarlægge, om han var påvirket under kørslen. Den 36-årige havde desuden ikke førerret til kategorien personbil, og under ransagning af bilen fandt politiet 0,9 gram hash. Ejeren af bilen havde ikke betalt den lovpligtige ansvarsforsikring, hvorfor politiet inddrog pladerne med henblik på aflevering til Motorstyrelsen. Den 36-årige vil høre nærmere om sagerne, når resultatet af blodprøven for narkokørsel foreligger.

Samlet set mødte politiet tilfredse borgere på vejene i Kalundborg Kommune, som var glade for kontrollen og politiets tilstedeværelse – også selvom det i nogle tilfælde gav bøder.

Færdselsuheld / narkokørsel mv. – Holbækvej / Asmindrup, Kalundborg

Kl. 10.24 rykkede politiet ud til et færdselsuheld ved krydset Holbækvej – Asmindrup, idet to biler var stødt sammen. Ved politiets ankomst til uheldsstedet forsøgte den ene part at stikke af til fods, men blev dog hurtigt indhentet og anholdt. Der var tale om en 37-årig mand fra Høng, som skønnedes påvirket af narkotika, og som i øvrigt i forvejen var frakendt kørekortet. Han havde som fører af en personbil kørt ad Holbækvej mod vest, da han ved sidevejen Asmindrup påkørte bagenden af en forankørende varebil formentlig på grund af højere hastighed end varebilen. Fører af varebilen var en 64-årige mand fra Eskebjerg, der ligesom den 37-årige uskadt slap fra sammenstødet. De to biler fik dog begge materielle skader som følge af sammenstødet. Den 37-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev efterfølgende løsladt. Han vil dog høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet fra blodprøven foreligger, og politiet vil også undersøge, hvordan den 37-årige kunne være fører af personbilen, som ikke var ejet af den 37-årige selv, herunder om der er grundlag for at sigte bilejeren for at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne føre bilen.

Uro, uorden og hærværk – Gl. Rørbyvej, Kalundborg

Kl. 18.54 fik politiet anmeldelse om, at en mand skabte utryghed på Gl. Rørbyvej ved at råbe og virke truende. En patrulje kørte til Rørby, hvor de traf en 37-årig lokal mand, som blev bortvist fra stedet.
Kl. 20.54 måtte politiet igen til Rørby, hvor den 37-årige havde truet fire mænd fra Polen, som opholdt sig i et hus på Gl. Rørbyvej. Den 37-årige havde truet og skudt mod vinduerne på ejendommen, med hvad der senere viste sig at være et luftgevær, så ruden blev knust. Politiet kørte talstærkt til den 37-årige bopæl, hvor de traf den mistænkte hjemme. Han havde en truende adfærd over for politiet, som han truede med en peberspray og en økse. Politiet tog alle forholdsregler, og kl. 21.25 blev den 37-årige anholdt uden dramatik. Mandens bopæl blev ransaget, hvor der blev foruden øksen blev fundet et luftgevær. Han blev sigtet for trusler mod de fire mænd fra Polen, trusler mod politiet, våbenbesiddelse og hærværk mod huset, som fik knust ruder. Sagen blev vurderet juridisk, hvor der ikke blev fundet grundlag for at fremstille den sigtede i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 37-årige blev vurderet psykisk uligevægtig og indlagt til fornøden behandling.

Uheld i fodgængerfelt – Rundkørslen Slagelsevej/Holbækvej/Sct. Jørgensbjerg – Kalundborg

Kl. 14.20 skete et uheld, da en bil kørte ind i en rundkørsel, hvor den ramte en dreng, som var på vej over et fodgængerfelt. Bilisten, en 70-årig mand fra Fårevejle St. kørte ad Slagelsevej mod nord ind i rundkørslen, hvor han skulle svinge til højre mod Holbækvej. En 12-årig dreng fra Svebølle, som trak sit løbehjul, var på vej over fodgængerfeltet på Slagelsevej. Billisten var bremset helt ned, men overså drengen, og ramte ham ved lav hastighed. Drengen faldt og slog sin arm, så han blev kørt til sygehuset til tjek, men han slap fra uheldet med knubs. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om, at bilisten havde overtrådt sin vigepligt.

Ulykke i trætopbane – Kragerupgårdsvej, Kragerup, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 15.55 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at en person var kommet til skade efter et fald fra en trætopbane. Rednings- og ambulancepersonale var sendt til ulykkestedet, hvor politiet traf en kvæstet, 28-årig kvinde fra Valby. Hun var fra en trætopbane faldet nogle meter ned og havde herved pådraget sig nogle kvæstelser, så hun blev i en ambulance bragt til skadestuen i Slagelse, hvor nogle knoglebrud blev konstateret. Efterfølgende blev kvinden overflyttet til Odense Universitets Hospital til fortsat behandling efter ulykken. Politiet undersøgte ulykkesstedet, men mangler afhøring af den tilskadekomne kvinde, så omstændighederne før ulykken kan afklares, herunder om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Narkokørsel – Hovedgaden, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 15.00 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Stenlille for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvis fordæk i øvrigt var blankslidte. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de to overtrædelser af færdselsloven.

Indbrud i Perioden

Helenevej, Høng