Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/10/30 til 2020/11/10.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel mv. – Havnsø, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 16.24 ønskede en patrulje at standse en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj, da bilen kørte rundt på Græsmarksvej i Havnsø. Føreren af personbilen ønskede dog ikke at standse og satte hastigheden op trods politiets anvisninger om at standse. Bilisten kørte med højere hastighed end tilladt rundt ad forskellige veje via bl.a. Lyngvej og Smedevej til Parallelvej, hvor bilen blev efterladt, og to mænd flygtede til fods fra bilen. Politiet fik dog indhentet den mand, der havde siddet bag rattet i bilen, og fik ham tilbageholdt. Der var tale om en 27-årig mand fra Føllenslev, som efter en narkometertest kunne mistænkes for narkokørsel i bilen, og som i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev derfor anholdt og sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven, medens flere andre patruljer forsøgte at finde den anden mand. Det lykkedes ikke, så politiet fik udtaget en blodprøve af den 27-årige, hvis blod nu skal analyseres for indhold af euforiserende stoffer. Bilejeren – en 47-årig fra Vanløse – blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører af den. Den 27-årige blev løsladt, men vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Narkopåvirket bilist bakkede ind i parkeret bil og stak af – Helsingevej, Kirke Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 13.46 fik politiet anmeldelse om, at en bilist havde bakket ind i en parkeret bil foran Fakta i Kirke Helsinge, hvorefter bilisten stak af. Ejeren af den parkede bil var inde at handle, men hans voksne søn sad i bilen, da den pludselig blev påkørt. Sønnen løb ind til faren og fortalte om episoden, og at bilisten ville køre fra stedet. Bilejeren, en 55-årig mand fra Gørlev kørte efter bilisten, for at få hende til at standse. Den flygtende bilist kørte usikkert, og stødte på et tidspunkt ind i en modkørende, så hendes bil mistede sidespejlet. Den 55-årige ringede til politiet, som satte kursen mod Gørlev.

Her standsede patruljen bilisten, som viste sig at være en 54-årig lokal kvinde, som kørte i narkopåvirket tilstand. Hun havde ingen gyldig førerret, og havde fortsat sin kørsel selvom bilen ikke havde nogen sidespejle på. Kvinden blev anholdt og sigtet for de mange færdselslovsovertrædelse. Hun fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Politiet optog rapport om færdselsuheldene, som den 54-årige var ansvarlig for. Hun kan senere forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Narkokørsel – Sorøvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 20.59 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, efter at en narkometertest havde indikeret, at han var påvirket af hash under kørslen.

Færdselsuheld – Krænkerupvej, Knudstrup, Høng – Kalundborg

Kl. 10.50 fik politiet et alarmopkald fra en bilist, der havde fundet en cyklist liggende ved kanten af vejen. En ambulance og politiet kørte til findestedet, hvor en 32-årig kvinde fra Høng blev truffet. Hun havde smerter i ryggen, så hun blev i ambulancen kørt til skadestuen til undersøgelse. Modparten var en bilist, som efter en hurtigt kontakt til cyklisten var kørt videre. Politiet fik klarlagt, at den 32-årige var kørt på sin cykel ad Krænkerupvej mod sydøst, da hun blev ramt på cyklens baghjul af en bilist, der kørte i modsat retning. Bilisten standsede og tog kontakt til cyklisten, der var væltet som følge af påkørslen. Da hun udtalte, at hun var okay, fortsatte bilisten uden i øvrigt at deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til. Cyklisten havde kort efter fået det værre og lagt sig ned, indtil hun blev fundet af en anden forbikørende bilist. Politiet forsøger nu at finde frem til bilisten, men cyklisten kunne kun huske, at der var tale om en personbil.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra bilisten eller andre, der måtte have kendskab til identiteten på bilisten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ulykke i trætopbane – Kragerupgårdsvej, Kragerup, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 15.55 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at en person var kommet til skade efter et fald fra en trætopbane. Rednings- og ambulancepersonale var sendt til ulykkestedet, hvor politiet traf en kvæstet, 28-årig kvinde fra Valby. Hun var fra en trætopbane faldet nogle meter ned og havde herved pådraget sig nogle kvæstelser, så hun blev i en ambulance bragt til skadestuen i Slagelse, hvor nogle knoglebrud blev konstateret. Efterfølgende blev kvinden overflyttet til Odense Universitets Hospital til fortsat behandling efter ulykken. Politiet undersøgte ulykkesstedet, men mangler afhøring af den tilskadekomne kvinde, så omstændighederne før ulykken kan afklares, herunder om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Narkokørsel – Hovedgaden, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 15.00 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Stenlille for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvis fordæk i øvrigt var blankslidte. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de to overtrædelser af færdselsloven.