Mange voksne føler sig ensomme, og det vil et projekt i Kalundborg gøre noget ved. Du kan støtte ved at købe Kalundborg Kalenderen.

En ny Kalundborg-kalender med motiver fra byen og allernærmeste omegn er nu på gaden. Ved at købe kalenderen kan man samtidig nyde fotografierne på sin væg og støtte en god lokal sag. Der bliver nemlig givet et beløb for hver solgt kalender til at hjælpe ensomme voksne.

Kalenderen er udgivet af Mikael Schiøtt, der blandt andet står bag oplevkalundborg.dk.

– Det er også en måde at opleve vores smukke by og egn på at se de flotte billeder, og så vil jeg gerne bidrage til lokalsamfundet og være med til at udvikle byen, forklarer han om baggrunden for kalenderen.

Derfor bliver en del af indtægten fra salget af kalenderen givet til et lokalt projekt, nemlig det som psykoterapeut Bent Kristensen på frivillig basis har stablet på benene. Han indbyder alle, der mangler et solidt netværk, til samvær en gang om ugen i Cordilhus på hjørnet af Kordilgade og Nygade. Der er åbent hver onsdag klokken 16 og et par timer frem.

– Det er for at give opmærksomhed på projektet. Det er rigtig flot at starte sådan et projekt udelukkende for egne midler, og det vil jeg, og forhåbentlig mange andre, gerne støtte. Det er vigtigt, at vi støtter de få og mange gange oversete lokale tiltag i stedet for de store og veletablerede organisationer, der får rigeligt i forvejen, understreger Mikael Schiøtt.

Glad for støtte
Bent Kristensen glæder sig over interessen for projektet.

– Jeg er stolt af at Mikael vælger vores projekt. Ensomhed er en kæmpe udfordring for mange mennesker. Ved at tilbyde et sted, hvor man kan mødes med andre i samme situation, bliver det lidt mere legalt at føle sig ensom. Man opdager, at man ikke er alene, men det er stadig en udfordring Og pengene fra salget af kalenderen vil være at kærkomment tilskud til husleje og forplejning, siger han.

Bent Kristensen håber at andre også vil støtte projektet, og på sigt vil han gerne lave noget lignende for unge med ensomhed.

Send fotografier
Billederne i 2021-udgaven af Kalundborg Kalenderen er for de flestes vedkommende taget af lokale fotografer. Og sådan skal det også være næste år.

– Alle er velkomne til at sende billeder ind. Ideen er, at der kommer billeder ind i løbet af året, der bliver brugt i næste års kalender, siger Mikael Schiøtt.
En del af indtægten vil fortsat blive givet til et godt lokalt formål, og det vil være forskelligt fra år til år, hvem der får pengene. Kalundborg Kalenderen er til salg i Kvickly, og for hver solgt kalender går 25 kroner til projektet mod ensomhed.

– Man kan også bestille den på oplevkalundborg.dk, så bliver den sendt direkte til modtagerne. På den måde kan kalundborgensere i eksil også få glæde af den og mindes deres hjemegn, siger Mikael Schiøtt.

Mikael Schiøtt præsenterer Kalundborg Kalenderen 2021 Pressefoto.