Kalundborg Kommune er med i et partnerskab, der arbejder for at fremme borgernes mentale sundhed. Partnerskabet hedder ABC for Mental sundhed og arbejder på flere niveauer.

At holde sig mentalt sund ved at være i naturen er lige så vigtigt som at holde sig fysisk sund.
Du skal blot:
A. Gøre noget aktivt.
B. Gøre noget sammen.
C. Gøre noget meningsfyldt.

Udforsk naturen og styrk din mentale sundhed

Uge 41 er verdens mentale sundhedsuge, hvor der sættes fokus på, hvordan man kan styrke sin egen og andres mentale sundhed. At være i naturen, både i selskab med sig selv og andre, er en af de ting der er godt for vores mentale sundhed.

Kan du huske sidst, du var en tur i skoven med din familie eller venner? Eller måske en oplevelse fra en tur til vandet? Kan du huske sidst, du var ovre på plænen og spille fodbold med vennerne, sidst du gik en tur på stranden eller luftede din hund i parken? Har du taget dig selv i at stoppe op og fundere over et naturfænomen? Har du forsøgt at tegne eller fotografere ting i naturen?

Hvordan styrker man sin mentale sundhed ved at være i naturen?

Forskning viser, at det har en positiv effekt på vores mentale sundhed, når vi opholder os i naturen. Det skyldes blandt andet, at der er gode muligheder for at være nærværende og sanselige i naturen. Der er højt til loftet, spændende dufte, smukke naturfænomener, fascinerende insekter samt dyr og store træer. Hvad end du har lyst til store armbevægelser eller ønsker ro, er rammerne i naturen gode. Du kan holde dig fysisk aktiv ved at løbe eller gå en tur, men du kan også holde dig mentalt aktiv ved at fundere og lade dig undre over små og store spørgsmål om naturen og livet.

Hvordan kan jeg få nogle gode oplevelser i naturen?

Det er let at komme ud i naturen, og det er dejligt at opholde sig i den friske luft. Du kan tage ned til en sø og fiske, du kan opholde dig i en af de mange parker med dine venner, eller du kan gå en tur i skoven med din familie eller din hund. Du kan også melde dig ind i en spejdergruppe, en mountainbikeforening, en orienteringsløbsklub eller en kano- eller kajakklub.

Tænk over, hvad du godt kan lide at lave. De fleste ting kan kombineres med at være i naturen. Kan du lide at løbe en tur, læse en bog, male eller tegne, dyrke yoga, sludre med din veninde eller lufte din hund?

Bevægelse, frisk luft og sollys er med til at styrke din mentale sundhed.

Sådan finder du events i Kalundborg

Besøg biblioteket eller søg på nettet efter sociale grupper, aktiviteter, arrangementer og events i dit lokalsamfund.

Besøg dds.dk, fdf.dk eller kfumspejderne.dk, hvis du vil være en del af en spejdergruppe og alle de aktiviteter, de laver i naturen.

Du kan finde information om orienteringsløbsklubber og arrangementer her: http://www.do-f.dk/

Brug Facebook og andre sociale medier til at undersøge, hvilke aktiviteter, der sker omkring dig, og hvad dine venner deltager i. Der er altid mange gratis events og aktiviteter i naturen, som du kan deltage i.

Besøg www.ABCmentalsundhed.dk for at finde flere oplysninger om, hvordan du kan styrke din mentale sundhed.

 

Pressefoto