Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/09/28 til 2020/10/06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kørsel uden førerret med skunk i bilen – Eskebjergvej, Kalundborg

kl. 18.50 standsede en politipatrulje en 19-årig mand fra Jerslev, som kørte i en bil, selvom han ikke havde gyldig førerret. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Politiet mistænkte, at den 19-årige var i besiddelse af narko, så bilen blev ransaget. Her fandt patruljen 6,7 gram skunk (hash) fordelt i 5 poser. Han blev derfor sigtet for narkobesiddelse og de ulovlige stoffer beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 19-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Hampplanter beslaglagt – Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.20 kørte politiet til en adresse i Gørlev for at ransage, da der var mistanke om, at en beboer opbevarede hashplanter. Politiet traf beboeren, en 38-årig mand, som overværede ransagningen, hvor der i alt blev fundet 21 tørrede hampplanter i hans bolig og i et udhus tæt ved, hvor planterne var hængt til tørre. Den 38-årige blev sigtet for narkobesiddelse og planterne beslaglagt, hvilket den 38-årige ved nærmere overvejelse accepterede. Den sigtede kan forvente at høre mere i sagen fra politiet.

Spiritusuheld – Gørlevvej/Hedevej, Sæby Høng – Kalundborg

Kl. 16.35 skete et solouheld på Gørlevvej, da en bilist kort før krydset ved Hedevej uden for Sæby, Høng mistede herredømmet over bilen, der kørte ud på en mark på den nordlige side af Gørlevvej. Føreren af bilen, en 54-årig mand fra Ruds Vedby var kraftigt påvirket af alkohol, så han blev sigtet og anholdt. Han slap uskadt fra uheldet, men blev tilset i ambulance. Bilen blev totalskadet efter uheldet med trykket tag og knuste ruder. Politiet beslaglagde derfor ikke den 54-åriges bil, selvom hans promille blev testet til at være over 2,0, hvilket ifølge færdselsloven opfylder reglerne for konfiskation. Den 54-årige havde ikke gyldig førerret, så det blev han også sigtet for. Den 54-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den sigtede vil høre mere i sagen.

Varetægtsfængsling – Besiddelse af narkotika til videresalg – Kalundborg

Kl. 20.19 slog politiet til mod en restauration i den centrale del af Kalundborg, efter at politiet havde modtaget flere tip og oplysninger om, at personer på stedet kunne være i besiddelse af narkotika og måske handle hermed. Ved aktionen fik politiet kontakt til en 55-årig kvinde fra Kalundborg, som ganske rigtigt var i besiddelse af kokain i pølsemandsposer. Hun blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af kokainen. Ved den fortsatte efterforskning i sagen bragte anholdelsen af den 55-årige politiet på sporet af en privat adresse i Kalundborg, hvor en 47-årig kvinde fra Kalundborg opholdt sig. Ved ransagning af adressen fandt politiet flere pølsemandsposer med kokain, så politiet i alt havde fundet ca. 60 pølsemandsposer med en mindre mængde narkotika i hver. Endvidere fandt politiet også penge, digitalvægte, tomme pølsemandsposer samt en opgørelse, der ifølge politiets mistankegrundlag lignede et narkoregnskab. Den 47-årige kvinde blev derfor også anholdt og sigtet for ulovlig besiddelse af narkotika. Begge kvinder overnattede i et arresthus og blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør som sigtede for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videresalg til andre. Begge kvinder blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 27. oktober 2020 i et retsmøde, der blev afholdt for lukkede døre.

Eksplosioner ved privat adresse / våbenlovgivningen – Mullerupvej, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 05.56 blev politiet alarmeret om, at der ved en privat adresse var sket et par eksplosioner, og at en person var kommet til skade som følge heraf. En ambulance kørte til stedet sammen med politiet, der traf en lettere kvæstet, 46-årig mand fra Slagelse, der blev kørt på skadestuen til fornøden behandling for kvæstelser i benene formentlig på grund af fragmenter fra eksplosionerne. På stedet var også en 33-årig kvinde fra Kalundborg kommune, men hun var uskadt. Der var omfattende ødelæggelser efter de to eksplosioner, som politiets efterforskere fik hjælp til at undersøge nærmere fra både kriminalteknikere, forsvarets sprængstofeksperter og sprængstofhundepatruljer. Mullerupvej blev afspærret i forbindelse med politiets undersøgelser, hvorunder politiet fandt to ulovlige skydevåben med tilhørende ammunition på de forurettedes bopæl. Derfor blev både den tilskadekomne mand og kvinden anholdt og sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. Kvinden blev lørdag eftermiddag fremstillet sammen med manden in absentia i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse.

Manden var fortsat under hospitalsbehandling og kunne derfor ikke møde op i retten, der bestemte, at kvinden skulle løslades, mens manden blev fængslet. Efter afsluttet hospitalsbehandling lørdag blev den 46-årige mand anbragt i et arresthus, indtil han søndag var i stand til at møde op til et nyt grundlovsforhør i Retten i Roskilde. Retsmødet, der blev behandlet for lukkede døre, endte med, at han blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 27. oktober 2020 som sigtet for besiddelse af de to ulovlige skydevåben på sin bopæl.

Efterforskningen i sagen, som politiet behandler som et forsøg på manddrab, gav indledningsvist politiet oplysninger om, at to mørkklædte mænd i en formentlig sølvgrå personbil af mærket Peugeot 406 var flygtet fra Mullerup kort efter, at to håndgranater var blevet bragt til sprængning ved den 46-åriges bopæl.

Midt- og Vestsjællands Politi vil gerne i kontakt med personer, der enten har gjort observationer i Mullerup-området meget tidligt lørdag morgen, eller som måske i dagene før angrebet på den 46-åriges bopæl har set fremmede køretøjer, herunder den efterlyste, formentlig sølvgrå Peugeot 406, i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Lørdag – søndag:

 

 

Indsats mod for hurtige knallerter – Kalundborg

Torsdag formiddag var færdselspolitiet i Kalundborg, hvor de havde medbragt et rullefelt, for at kunne lave en hastighedsmåling på standsede knallerter.
Kl. 09.39 blev en 43-årig mand fra Kalundborg standset på Svallerup Landevej, Kalundborg, hvor han kørte på en lille knallert, som kørte mere end tilladt. Knallerten blev testet på rullefeltet, der viste at knallerten kunne køre 45 km/t. Da det var 2.gang indenfor 3 år at den 43-årige blev sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert, beslaglagde politiet knallerten med henblik på konfiskation.
Kl.10.47 standsede politiet en lille knallert, som blev ført af en 55-årig mand fra Kalundborg ad Slagelsevej ud for supermarkedet Rema 1000. Betjenten mistænkte den 55-åriges knallert for at kunne køre for hurtigt, så den blev testet på rullefeltet, som viste, at knallerten kunne køre 59 km/t selvom den højst tilladte hastighed er 30 km/t. Den 65-årige blev sigtet for at have kørt på en konstruktivt ændret knallert.
De to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Flygtede fra færdselsuheld – Nykøbingvej/Kragerupgårdsvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 19.52 skete et sammenstød imellem en bil og en knallert i et lige før ved Kragerup Gods. Begge trafikanter kørte ad Nykøbingvej, knallerten mod nord og bilen mod syd, da knallertføreren, en 15-årig pige fra Høng, skulle svinge til venstre ad Kragerupgårdsvej. I forbindelse med svingningen kolliderede de to køretøjer midt i krydset, så knallerten væltede. Bilisten standsede ikke efter sammenstødet, men fortsatte videre ad Nykøbingvej. Et ægtepar overværede uheldet, og da de så at andre bilister var standset for at hjælpe pigen på knallerten kørte de efter bilen og kontaktede politiet. Pigen slap fra uheldet med knubs.

En patrulje blev sendt i retning af ægteparret, der stadig kørte efter den bil, som havde været indblandet i uheldet. Takket være ægteparrets indsat og det gode samarbejde med Sydsjællands – og Lolland Falsters Politi lykkedes det politiet at standse den flygtende bil ved Sorø. Føreren viste sig at have en 46-årig mand fra Ruds-Vedby, som erkendte at have ført bilen på uheldstidspunktet. Bilen havde en mindre skade på fronten. Patruljen afhørte den 46-årige til sagen, hvor han blev gjort bekendt med, at han som part i et færdselsuheld havde pligt til at standse, evt. hjælpe og udveksle oplysninger med modparten ifølge færdselslovens regler. Politiet optog rapport i sagen for at klarlægge omstændighederne omkring uheldet, herunder hvem der har ansvar for, at ulykken skete. De to parter vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Sigtet for hashbesiddelse – Kirkebakken, Svebølle – Kalundborg

Kl.00.50 fik politiet anmeldelse om, at en mindre gruppe unge opholdt sig ved Viskinge Børnehus, hvor der blev røget hash. En patrulje blev sendt til stedet, hvor tre yngre mænd forsøgte at løbe fra stedet. Politiet standsede mændene, tre mænd i starten af 20′;erne fra Vestsjælland. Betjentene visiterede mændene, hvor de fandt en lille klump hash på den ene, en 21-årig mand fra Svebølle. Han blev sigtet for narkobesiddelse og hashen beslaglagt. Herefter blev mændene bortvist fra stedet, men den 21-årige kan forvente at høre fra politiet i sagen.

Spiritusbilist påkørte parkerede biler – Lynggårdsvej, Kalundborg

Kl. 02.01 påkørte en varebil to parkerede biler, som holdt i siden af vejen. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en spirituspåvirket 24-årige mand fra Kalundborg, som havde ført varebilen. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne fik store skader som følge af uheldet, og igen af dem kunne ikke køre efter sammenstødet. Politiet optog rapport om uheldet og ejeren af de påkørte biler blev orienteret. Efter blodprøveudtagelsen blev den 24-årige løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen når resultatet af blodprøven kommer.

Solouheld – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 02.22 skete et uheld på Asnæsvej, da en bil kom i slinger på den våde vejbane og påkørte en lygtepæl. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge sagen. Føreren af bilen, en 21-årig mand fra Kalundborg, og den jævnaldrende passager, som var ejer af bilen, slap begge uskadt fra uheldet. Kalundborg kommune vil blive underrettet om den beskadigede lygtepæl. Politiet registrerede uheldet.

Indbrud i Perioden