Findes der onde mennesker eller blot onde handlinger? Dette er et af de spørgsmål som Bent Isager-Nielsen forsøger at besvare når han holder foredrag.

Liv I Forsamlingshusene og Buerup Forsamlingshus har inviteret den tidligere drabschef for rejseholdet til at holde foredraget: I forbrydelsens verden. Det sker torsdag d. 26. november kl. 19.30 i Buerup Forsamlingshus.

Bent Isager-Nielsen kalder selv sit foredrag for version 2.0, da han medbringer aktuel og ny viden om kriminalsager i Danmark. Bent Isager-Nielsen byder i dette foredrag indenfor i forbrydelsens verden og giver publikum et indblik i det ofte kolossale og minutiøse arbejde, en efterforskning består af. Med udgangspunkt i sine bøger fortæller han om sin karriere og giver eksempler på virkelige mordgåder og deres opklaring – herunder retsmedicin, afhøringsteknik, kriminalvidenskab, DNA-registrering og gerningsmandsprofilering. Han uddyber samtidig motiverne på forbrydelserne, hvor kunsten er at sætte sig ind i gerningsmandens tankegang. Bent Isager kander

Endelig kommer han ind på ondskab og fascinationen af det onde, en fascination, der langt hen ad vejen formentlig er årsag til, at krimigenren i form af bøger, film og TV-serier om drab og opklaring heraf er så populær.

Bent Isager-Nielsen sætter også et fundamentalt spørgsmål til debat… Findes der onde mennesker eller blot onde handlinger, eller om det onde nogle gange kommer fra den mest uventede kant?

Om foredragsholderen
I 1974 startede Bent Isager-Nielsen startede sin karriere i Politiet og har siden da været tilknyttet Frederiksberg Politi, Rejseholdet, Københavns Vestegns Politi, Bagmandspolitiet og Nordsjællands Politi. Han har stået i spidsen for efterforskningen af utallige, ofte højt profilerede kriminalsager foruden at have varetaget overordnede opgaver på såvel operativt som strategisk niveau inden for ledelse, kommunikation, formidling og organisationsudvikling.

Bent Isager-Nielsen har hyppigt optrådt i medierne, dels i forhold til konkrete sager, dels som ekspert og kommentator i forhold til overordnede emner inden for mange aspekter af politiarbejde, især efterforskning. I løbet af karrieren har han deltaget i flere særlige internationale seminarer og studieforløb, ligesom han har været involveret i særlige projekter under bl.a. Rigsadvokaten og Justitsministeriet. 2008 udgav Bent Isager-Nielsen bogen Man jager et bæst og fanger et menneske – en erindringsbog med fokus på personlige erfaringer og refleksioner over udviklingen i kriminaliteten i samfundet. Sammen med retsmediciner Hans Petter Hougen og retsantropolog Niels Lynnerup udgav han i 2012 bogen Efterforskerne– om ondskab, forbrydelse og straf. Den seneste bog De syv dødssynder skrevet sammen med retsmediciner Hans Petter Hougen og journalist Stine Bolther udkom i september 2018.

Bent Isager-Nielsen gik i april 2018 på pension efter 44 år indenfor Politiet. Han er i dag tilknyttet DR – både som ekspert i diverse kriminalsager og efterforskningsspørgsmål samt som vært på flere programmer og programserier.

Ønskes billetter skal de købes elektronisk via www.kalundborglif.dk og koster 150,- kr. pr. stk.
Vel mødt til en spændende og lærerig aften.

Praktisk
Titel: Foredrag – Bent Isager-Nielsen: I forbrydelsens verden, version 2
Dato: torsdag d. 26.11.20 kl. 19.30
Sted: Buerup Forsamlingshus, Buerupvej 24, 4450 Jyderup
Pris: 150,- kr. Billetter købes via www.kalundborglif.dk
Arrangør: Liv I Forsamlingshusene og Buerup Forsamlingshus

OBS: Kulturarrangementer som siddende aktivitet må stadig gerne foregår med over 10 deltagere.
Der er fokus på afstand og arealkrav. Mundbind et krav. Må fjernes når du sidder ned.

 

Pressefoto