Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/09/11 til 2020/09/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Blufærdighedskrænkelse – Vesterlyng Strand, Eskebjerg, Kalundborg

Kl. 14.37 gik 53-årig kvinde fra Søborg en tur på stranden, da hun så en mand, som stod på en bakketop i klitområdet tæt på nogle store buske. Kvinden fik øjenkontakt med manden, som onanerede med blottet underliv.

Manden beskrives som: 30-35-år, dansk af udseende med lyst hår. Han var iført lyseblå/hvide ternede shorts og en lyseblå T-shirt.

Politiet efterforsker nu sagen om blufærdighedskrænkelse. Vidner som har set den beskrevne mand, eller om i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Arbejdsulykke – Lyngvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 12.27 blev politi og ambulance sendt til et militært øvelsesterræn ved Eskebjerg Lyng nær Havnsø i Kalundborg, hvor 43-årig mand fra forsvaret var kommet til skade under uddannelse. Ulykken skete i forbindelse med en utilsigtet sprængning, hvor den 43-årige blev forbrændt. En redningshelikopter blev tilkaldt og manden blev fløjet til Rigshospitalet til behandling. Politiet forestod de indledende undersøgelser på stedet i forhold til at afklare, hvordan ulykken skete. Forsvarets auditørkorps vil foretage de videre undersøgelser.

Spirituskørsel – Helsingevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 18.20 sigtede og anholdt politiet en 58-årig mand fra Regstrup, for spirituskørsel i en personbil ad Helsingevej ud for Kirke Helsinge. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Fartkontrol medførte mange sigtelser – bil beslaglagt – Slagelsevej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 16.05 foretog færdselspolitiet en hastighedskontrol af en bilist, der kørte ad Slagelsevej i nordlig retning i Gørlev. Bilisten blev målt til at køre med mindst 69 km/t, selv om højst tilladte hastighed var 50 km/t. Bilisten viste sig at være en 25-årig mand fra Slagelse, som ikke kunne fremvise et kørekort til politiet. Han var nemlig i forvejen frakendt førerretten og måtte derfor ikke være fører af et kørekort, hvor et kørekort kræves. Desuden mistænkte færdselspolitiet ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af 15 gram hash og godt et gram ecstasy, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Politiet kunne også ved en nærmere kontrol af den 25-åriges personlige forhold konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Han blev derfor gjort bekendt med, at bilen ville blive beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Den beslutning var den 25-årige ikke enig i og ønskede derfor beslaglæggelsen forelagt retten, så en dommer kan tage stilling til, om politiet havde grundlag for at beslaglægge hans bil. Den 25-årige vil under alle omstændigheder høre nærmere fra politiet i anledning af de mange sigtelser mod ham, når sagerne skal afgøres.

Prøvekørsel endte i husmur – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 11.16 var en 73-årig kvinde fra Helsinge ude for at prøvekøre en ny bil. Hun havde netop kørt ud af autoforhandlerens område, da hun i krydset ved Slagelsevej mistede herredømmet over bilen, krydsede vejen og kørte ind i en husmur. Bilen forårsagede skader på muren, så der kom hul ind til stuen i huset, men ingen personer kom til skade. Der var ingen risiko for, at husmuren skulle styrte sammen. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne omkring uheldet.

Patrulje opdagede brand i container – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 23.00 kørte en hundepatrulje i Kalundborg, da betjentene så en container, som var kørt ud på cykelstien foran en daginstitution. Containeren var forsøgt antændt, men der var ingen ild. Patruljen var kørt forbi fem minutter før, hvor containeren ikke havde stået der. Der lugtede af benzin i containeren, hvor der også lå en plasticdunk og en handske. Patruljen afsøgte området med hund, men fandt ikke frem til nogen personer. Politiet tilkaldte brandvæsnet, som sprøjtede skum i containeren, så det brandbare væske ikke kunne antændes. Politiet optog rapport i sagen.

Vidner, som har bemærket personer omkring containeren eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Ulovlig knallert – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 16.20 standsede færdselspolitiet en lille knallert med henblik på nærmere kontrol af både knallerten og dens fører. Knallerten blev ført af en 17-årig mand fra Kalundborg, som efterfølgende blev sigtet for kørsel på en ulovlig knallert. Færdselspolitiet kontrollerede hans knallert på et rullefelt, som viste, at knallerten kunne køre 69 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Den 17-årige kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert.

Ulovlig knallert – Bakkendrupvej, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 17.10 standsede færdselspolitiet en lille knallert på grund af en mistanke om, at den kunne køre hurtigere end tilladt. Knallerten blev ført af en 17-årig mand fra Gørlev, der blev sigtet for at have foretaget konstruktive ændringer på sin 30-knallert. Et rullefelt målte nemlig knallerten til at kunne køre med mindst 78 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Han kan nu ud over en bøde se frem til en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert.

Hærværk ved stenkast – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 21.56 fik politiet i første omgang anmeldelse om, at der var hørt skud ved et pizzaria i Kalundborg. Flere patruljer blev sendt til området omkring Sct. Jørgensbjerg, hvor det viste sig, at der var blevet forøvet hærværk mod pizzariaet, som havde fået kastet sten igennem ruden. Der var ingen tegn på, at der var blevet skudt på stedet.

Vidner så tre mænd løbe fra stedet efter hærværket. De beskrives som:
A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 17-18 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Iført: Sort tøj og sort hætte, Medbragte: Rygsæk
B: Mand, 17-18 år, 160-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Iført: Sort tøj og hætte, Medbragte: Rygsæk
C: Mand, 175-180 cm, Hudfarve: Brun, Iført: Mørk tøj med hætte.

Politiet efterforsker nu sagen om hærværk. Vidner som så hærværket blive begået eller de tre mænd flygte fra stedet bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand i traktor – Rynkevangen, Kalundborg

Kl. 22.40 om et alarmopkald om brand i en traktor på materielgården, som stod uden for en bygning med entreprenørmaskiner. Der var en del røgudvikling på stedet, og politi og brandvæsen kørte til materielgården, hvor ilden i traktoren blev slukket før den spredte sig til andet. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet undersøgte herefter branden, hvor det viste sig at branden formentlig var startet i motorrummet. Patruljen kunne herefter fortsætte til andre opgaver.

Anholdt fornærmede politiet – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 23.10 standsede en hundepatrulje en bil på Banegårdspladsen for at lave en rutinekontrol. I bilen sad fire mænd fra Kalundborg, og patruljen bad om navn og fødselsdato på mændene, som man er forpligtet til at oplyse ifølge retsplejeloven. En passager i bilen, som senere viste sig at være en 23-årig mand fra Kalundborg, nægtede at sige, hvem han var og blev derfor anholdt. Den anholdte blev ophidset og kaldte betjentene alverdens ukvemsord, så han blev også sigtet for fornærmelig tiltale af politiet. Han blev løsladt senere på natten, da politiet fik afklaret hans identitet og afhørt ham til sagerne. Den 23-årige kan forvente at høre fra politiet i sagerne. Rutinekontrollen af bilen og de øvrige mænd i bilen gav ikke anledning til yderligere sigtelser.

OPFØLGNING

Butikstyv på cykel – Bredgade, Kalundborg

Kl. 10.35 tilbageholdt personalet fra Føtex en mand, som havde stjålet øl fra butikkens vindfang. Manden ankom med sin cykel, som han parkerede i vindfanget, hvorefter han gik over til en palle med øl, hvorfra han tog en ramme med 15 stk. Heineken dåseøl og forlod butikken uden at betale. Den mistænkte blev herefter pågrebet på p-pladsen foran forretningen, men nægtede forholdet. En patrulje kom til stedet, hvor de traf en 82-årig mand fra Kgs. Lyngby, som blev sigtet for butikstyveri af øl til en værdi af 55 kr. Han fik herefter lov at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Færdselsuheld – Lyngparken / Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 17.58 var der sket et færdselsuheld mellem en bilist og en knallert i krydset mellem Lyngparken og Slagelsevej. Ingen var dog kommet til skade ved uheldet, hvor en 77-årig mand fra Kalundborg var impliceret som bilist. Han var kørt ad Lyngparken mod syd og ville i krydset ved Slagelsevej svinge til højre. I forbindelse med svingningen blev han påkørt af en lille knallert, der blev ført ad en 36-årig mand fra Jerslev Sj. i østlig retning ad cykelstien på Slagelsevej, men i den forkerte vejside. Politiet har nu optaget rapport om uheldet for at få afklaret de nærmere omstændigheder ved uheldet, inden sagen afgøres.

Indbrud i Perioden

Nørre Alle, Kalundborg