Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/08/21 til 2020/09/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Varetægtsfængslet efter større politiaktion – Torpe, Gørlev Sj. – Kalundborg

Efter politiaktionen i Torpe, Gørlev Sj., natten til onsdag d. 250820 blev en lokal mand i 50-erne frihedsberøvet om morgenen, da han kom ud fra den bygning, hvor han gennem natten havde opholdt sig. Ved den efterfølgende ransagning af hans opholdssted fandt politiet et oversavet skydevåben, ligesom afhøringer af personer med indgående kendskab og relationer til den frihedsberøvede fik klarlagt, at han kunne mistænkes for at have begået strafbare handlinger, inden politiet modtog henvendelsen med bekymringer for mandens ve og vel.
De frembragte oplysninger i sagen medførte, at manden blev fremstillet kl. 15.00 i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, ulovlig tvang og frihedsberøvelse. Grundlovsforhøret resulterede i, at manden blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 22. september 2020. Politiet har af hensyn til den fortsatte efterforskning ikke yderligere oplysninger i sagen.

Større politiaktion – Torpe, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.29 fik politiet en henvendelse fra en anmelder med et personligt kendskab til en mand i 50-erne fra Torpe-området. Anmelderen var bekymret for hans ve og vel på grund af personlige forhold, herunder hvad han måske kunne finde på at gøre ved sig selv og/eller andre. Politiet rykkede derfor ud til opholdsstedet for manden, men kort før ankomst dertil traf politiet to skræmte, men uskadte kvinder, som oplyste, at de netop var flygtet fra stedet efter et verbalt opgør med manden, som lovligt var i besiddelse af våben. Af sikkerhedsmæssige årsager afspærrede politiet efterfølgende området omkring mandens opholdssted og forsøgte på forskellig vis på at skabe kontakt til ham i de næste timer. Herunder rekvirerede politiet assistance fra andre politiafdelinger i forsøgene på at få skabt kontakt, idet manden ikke umiddelbart reagerede på politiets forskellige kontaktforsøg, men kort efter kl. 07.00 kom manden ud fra sit opholdssted og blev frihedsberøvet, da han var kommet i politiets varetægt. Hverken manden, det indsatte politipersonale eller øvrige personer havde lidt fysisk overlast eller var kommet til skade i forbindelse med politiindsatsen. En læge har undersøgt manden i forbindelse med hans midlertidige ophold på politistationen i Roskilde. Herefter foretog politiet en nærmere undersøgelse af mandens opholdssted for at få klarlagt, om han var i besiddelse af ulovlige effekter, eller om der kunne være spor efter opgøret inden politiets ankomst. Desuden foretog politiet en grundig afhøring af de to skræmte kvinder for at få klarlagt præcist, hvad der var foregået inden politiets ankomst, herunder om der kunne være foregået noget strafbart i relation til dem. Resultatet af den foreløbige efterforskning af hele hændelsesforløbet, indtil han kom i politiets varetægt, er, at den frihedsberøvede mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 15.00 i Retten i Holbæk som mistænkt for overtrædelse af våbenlovgivningen og truende adfærd over for den ene af de to skræmte kvinder.

Mand sigtet for trusler – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 20.55 fik politiet anmeldelse om, at en mand havde stukket en riffellignende genstand ud af vinduet fra en lejlighed på 1.sal som blev peget i retning af forbipasserende, som havde følt sig truet. Der blev sendt flere patruljer til stedet for at undersøge sagen. Patruljerne tog alle forholdsregler i forhold til anmeldelsen om våbenbesiddelse, men anholdt en 40-årig mand fra Høng på adressen uden dramatik. På stedet var også en kvinde fra lokalområdet, som kortvarigt blev anholdt, indtil politiet fik klarlagt, at hun ikke havde en rolle i sagen.

Politiet ransagede lejligheden, hvor det viste sig at der var tale om et hardballvåben, som lignede en ægte riffel. Derudover fandt politiet en strømpistol, en dolk og en lille klump amfetamin. Den 40-årige blev sigtet for våbenloven og lov om euforiserende stoffer, og de ulovlige effekter beslaglagt. Han blev desuden sigtet for trusler mod de forbipasserende og taget med til stationen til afhøring. Sagen blev efterfølgende vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt grundlag for at fremstille den 40-årige i grundlovsforhør. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagerne.

Forsøg på manddrab – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 01.19 – 26-årig mand blev alvorligt kvæstet, da han blev stukket med kniv i forbindelse med et internt opgør. Læs mere om sagen i pressemeddelelse udsendt lørdag formiddag på polti.dk.

Den tilskadekomne 26-årige mands tilstand meldes at være stabil, men han er fortsat indlagt til behandling. Den 22-årige mand, som politiet efterlyser i pressemeddelelsen, søges fortsat. Politiet har fået få henvendelser fra borgere, som mener at have set den 22-årige i Kalundborg lørdag nat. Politiet har endnu ikke anholdt den mistænkte, men har en intensiv eftersøgning i gang. Efterforskningen af sagen fortsætter, herunder om den eftersøgte 22-årige kan være søgt til andre dele af Danmark.

Færdselsuheld – Bredgade / Bethesdagade, Kalundborg

Kl. 11.12 var der sket et færdselsuheld, hvor en bilist og en cyklist var stødt sammen i et trebenet vejkryds. Det viste sig, at en 50-årig mand fra Kalundborg som fører af en personbil var kørt ad Bredgade mod vest frem til krydset ved Bethesdagade, hvor han ville svinge til venstre. Under svingningen blev han på højre side påkørt af en 61-årig kvinde fra Kalundborg, som kørte på cykel ad Bredgade mod øst i den hensigt at fortsætte videre ad Bredgade. Cyklisten faldt af cyklen, men blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen til behandling for en mulig skade i skulderpartiet som følge af sammenstødet. Cyklisten anvendte styrthjelm under kørslen, og der opstod skader på både bil og cykel som følge af sammenstødet. Politiet optog rapport om uheldet, idet bilisten kan mistænkes for overtrædelse af færdselsloven i forbindelse med svingningen.

Narkobilist sov i bilen – Cæcilieparken, Kalundborg

Kl. 07.53 anmeldte en lokal kvinde, at hun undrede sig over og faktisk også var bekymret for en mand, der havde siddet i en bil med motoren i gang gennem ca. to timer. Hun havde forgæves forsøgt at få kontakt til manden, som en patrulje dog fik vækket. Siddende på førersædet og med bilmotoren i gang var han faldet i søvn hen over midterkonsol og over mod passagersædet. Der var tale om en 20-årig mand fra Kalundborg, der blev skønnet påvirket af narkotika. Han blev derfor sigtet for narkokørsel i bilen, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Den 20-årige mand blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkokørsel uden førerret – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 14.58 så en patrulje en personbil køre i rundkørslen Holbækvej-Stejlhøj, da politiet gerne ville foretage en kontrol af den mandlige fører, en mandlig passager og selve bilen. Politiet fik kontakt til bilen på en rasteplads på Holbæk, hvor føreren nu pludselig sad på bagsædet sammen med en tredje mand. Føreren af bilen blev ud fra politiets observationer i rundkørslen kort forinden identificeret som en 21-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i bilen. Desuden blev han sigtet for kørsel uden førerret, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. De to øvrige mænd på 20 og 23 år fra Kalundborg i bilen blev ikke sigtet for noget.

Færdselsuheld – Jyderupvej/Nøragervej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 16.56 skete et uheld i et kryds i forbindelse med svingning. En 26-årig kvinde fra Kalundborg kørte ad Jyderupvej mod nord, og bremsede ned i krydset for at svinge til venstre ad Nøragervej. I modsatte retning kørte en 21-årig mand fra Sorø, som skulle lige ud i krydset ved Nøragervej. De to biler stødte sammen i krydset, hvor den 21-årige mand påkørte den 26-årige kvindes bil, så bagerste kofanger røg af og ramte en tredje bil, som holdt stille i krydset. Den 21-årige kvinde blev kørt til sygehuset til kontrol, men ingen personer kom alvorligt til skade ved sammenstødet. Der skete skader på bilerne, og der blev lækket olie/benzin på vejen fra de forulykkede biler. Brandvæsnet kom frem for at rense kørebanen. Vejen var spærret, indtil der var ryddet op på stedet.

Narkokørsel mv. på knallert – knallert beslaglagt – Bakkehaven, Kalundborg

Kl. 10.00 ville en patrulje standse og kontrollere en knallertkører, som ikke anvendte styrthjelm under kørslen og i øvrigt medbragte en passager. Knallertkøreren ønskede dog ikke umiddelbart at lade sig standse trods politiets anvisninger herom, så han forsøgte over en ca. 1.500 meter lang strækning og bl.a. ved at køre venstre om et helleanlæg at slippe væk. Det lykkedes dog ikke, så politiet fik ham og passageren standset, uden at nogen kom til skade. Føreren var en 29-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for narkokørsel på knallerten, som i øvrigt også havde konstruktive ændringer, så den kunne køre hurtigere end tilladt.

Knallerten måtte den 29-årige i øvrigt slet ikke være fører af, fordi han i forvejen var frakendt retten til at føre knallert. Knallerten var også uden den lovpligtige ansvarsforsikring, ligesom knallertens stelnummer var fjernet. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende sager og afhøring til de mange overtrædelser af færdselsloven løslod politiet den 29-årige, der således kan forvente at høre nærmere fra politiet, når undersøgelserne vedrørende knallerten er afsluttet, og sagerne kan afgøres. Passageren på knallerten kan også forvente at høre nærmere fra politiet i forbindelse en sigtelse for at have ladet sig befordre som en passager. Knallerten blev beslaglagt af politiet, idet den 29-årige nu for anden gang inden for de seneste tre år blev afsløret i at køre på en konstruktivt ændret knallert.

Mand anholdt for indbrud i ungdomsskole – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 17.25 fik politiet anmeldelse om, at der omkring kl. 16.15 havde været indbrud i et knallertundervisningslokale tilhørende Ungdomsskolen i Kalundborg. Gerningsmanden havde revet nøgleboksen ud af væggen, taget nøglen og låst sig ind på stedet. Der blev stjålet en knallert fra lokalet. En patrulje blev sendt til ungdomsskolen for at undersøge sagen. Her fandt politiet frem til, at en mistænkt 46-årig mand fra Kalundborg var blevet set på stedet. Patruljen kørte til hans adresse, hvor de fandt den stjålne knallert. Den 46-årige blev sigtet for indbrud, anholdt og afhørt til sagen. Han blev senere løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Egevej, Havnsøvej, Føllenslev
Valentin Jensensvej, Kalundborg
Munkebakken, Kalundborg
Juelsmindevej, Kalundborg
Brandsbjerg, Kalundborg
Frederiksberg, Svebølle
Jørløse Byvej, Svebølle