Hør om ”Tjenerindens fortælling”, et hovedværk i Atwoods forfatterskab, en dystopisk roman, der foregår i en nær fremtid. Det sker den 30. september kl. 17.30-19.30 på Kalundborg Bibliotek.

”Tjenerindens fortælling” fra 1985 er en universel beretning om frygt, undertrykkelse og uvidenhed, som har vist sit bid og sin relevans med den succesfulde HBO-serie, baseret på romanen.

Margaret Atwood har god indsigt i kvinders livsmuligheder, men vil nødigt kaldes feminist. For nylig har hun sagt i et interview i Politiken: ”Feminist vil Margaret Atwood heller ikke ubetinget erklære sig som. For den 79-årige forfatter abonnerer ikke på alle de 75 definitioner af ordets betydning, hun kan finde på nettet.” (Pol. d. 8/9-19) Jeg tager udgangspunkt i ”Tjenerindens fortælling”, et hovedværk i forfatterskabet, en dystopisk roman, der foregår i en nær fremtid. Ikke én af undertrykkelsesmekanismerne i romanen er imidlertid opdigtet, men har allerede fundet sted.

Atwood skrev bogen i Berlin, før murens fald. Jeg vil fortælle om Margaret Atwoods særlige dobbeltblik på kvinder, hun stiller skarpt på kvinders muligheder og begrænsninger, både socialt og psykologisk. Hun ved meget og som forfatter behersker hun både humor og satire. Det gør hende både sjov og slagfærdig at læse. Og hun er måske en af tidens mest markante samfundsdebattører.

Læs mere her