VI SAMLER HISTORIER – vil du være med?

Udstilling og borgerkort på biblioteket
Fra torsdag d. 20. august og de følgende tre måneder inviterer forskere fra Roskilde Universitet borgere i Kalundborg kommune til at bidrage med personlige historier om Åmosen på bibliotekerne i henholdsvis Kalundborg, Ubby, Gørlev og Høng. Initiativet er en del af et stort anlagt projekt, der skal formidle Åmosens kulturhistoriske og geologiske værdier ude i selve landskabet, ved at inddrage borgernes egen viden og oplevelser i området. Ude på bibliotekerne vil man kunne finde en udstilling om projektet og udfylde et borgerkort.

Beskrivelse af projektet
Projektleder Thomas Skou Grindsted beskriver selv projektet således:

I projekt ”Nye Veje i naturpark Åmosen”, indsamler vi fortællinger. Vi laver noget der hedder borgerkortlægning, og forskere fra Roskilde Universitet vil gerne lave noget de kalder en geowedia over Åmosen. Det er lidt ligesom en wikipedia, bare over steder. Og det vi skal have frem, det er alle de særgene fortællinger I kender ude i landskabet. Vi håber sådan at I har lyst til at være med til at indsamle alle de gode fortællinger.

Det kan for eksempel være fortællinger om pandekagestedet eller pyromanmandens hus, og mange andre gode historier. Det er jer, der ved hvad der er de bedste fortællinger for jeres område. Håbet er, at om tre år så har vi borgerkort med en masse spændende fortællinger i. De vil være offentlig tilgængelige på naturparkens hjemmeside, og de vil også komme i brochure og andet materiale. Håbet er, at borgere og gæster kan printe fortællingerne hjemmefra. Der kommer en lille brochure ud, og så kan de gæster og borger der bevæger sig rundt i landskabet, få en oplevelse af hvor fantastisk Åmosen er. Det kan også blive til offentlige kort, foldere, plakater og andet materiale som man kan printe og hænge op derhjemme.

Med jeres fortællinger på. Så vi håber meget du har lyst at fortælle din historie og være med til at kortlægge fortællinger om Åmosen.

Hvor, hvornår og mere information
Thomas Skou Grindsted og hans kolleger sætter udstillingen op på bibliotekerne i Kalundborg, Ubby, Gørlev og Høng. Den kan ses fra torsdag d. 20. august

Du kan følge projektet ”Nye Veje i Naturpark Åmosen” på hjemmesiden www.ruc.dk/npaa 

 

Pressefoto