Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/07/31 til 2020/08/11.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkobilist smed narko ud af bilen – Høng, Kalundborg

Kl. 00.08 gav en patrulje tegn til, at en personbil skulle standse til en rutinekontrol på Hovedgaden i Høng. Føreren standsede dog ikke, men kørte fra stedet væk fra politiet. Flere politipatruljer blev sat ind for at standse den flygtende bil, som kørte i området omkring Høng, Ruds Vedby, Tjørnelunde, Løve og Gørlev. En politipatrulje afskar bilen vejen ved Gørlev Landevej, men da bilen forsøgte at køre uden om forulykkede bilen og standsede ved Rye Byvej. Føreren af bilen, en 20-årig mand fra Karise forsøgte at løbe fra stedet, men blev hurtigt anholdt. Passageren, en 20-årig mand fra Gørlev blev i bilen, hvor han blev anholdt. Føreren var påvirket af narko, så han blev sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve. Ingen af mændene var kommet til skade ved uheldet. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en del poser med euforiserende stoffer og piller, blandt andet 15 gram Ketamin og en del stoffer, som politiet arbejder på at klarlægge hvad er. Begge mænd blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og taget med til politistationen.

Undervejs havde personerne i bilen kastet ting ud af vinduet. Politiet sendte patruljer til de steder, hvor tingene var smidt og fandt her fem poser med i alt 3,23 gram af det ulovlige stof Ketamin. I vejkanten, hvor bilen var standset fandt politiet et glas som indeholdt ca. 30 gram amfetamin. Politiet ransager her til formiddag de to mistænktes adresser, hvorefter sagen skal vurderes af anklagemyndigheden, som skal tage stilling til, om der er grundlag for at fremstille de anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

 

OPFØLGNING

Død mand i kornmark identificeret – Kalundborg/Holbæk

Fredag d. 31. juli 2020 blev en mand fundet død i en kornmark ved Tjebberup i Holbæk. Manden havde været død i længere tid og politiet har siden arbejdet på at identificere den afdøde. Manden er nu endeligt identificeret til at være den 55-årige mand fra Kalundborg, som blev meldt savnet i maj måned og senere efterlyst i pressen. Der blev ikke fundet noget mistænkeligt omkring mandens død, og politiets undersøgelser er nu afsluttet. De pårørende er underrettet.

Røver stoppet af kunder – Klosterparkvej, Kalundborg

kl. 20.54 kom et alarmopkald om et røveri i et supermarked. En maskeret mand havde indfundet ved kassen, hvor han truede kassemedarbejderen til at udlevere penge. Røveren truede med at skyde, hvis han ikke fik pengene, men han havde ikke med et våben. Ekspedienten åbnede kasseapparatet, og røveren rakte ned i kasse og tog en del sedler, hvorefter han løb mod døren. Her blev han standset af tre mandlige kunder, som fik lagt manden ned og fratog ham pengene. Politiet kom frem og anholdt den mistænkte, en 42-årig mand fra Kalundborg, som blev sigtet for røveriet. Politiet fandt intet våben på manden. Han blev taget med til stationen til afhøring og er fortsat i politiets varetægt. Han vil i dag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling ved Retten i Holbæk kl. 11.30.

Spiritusbilist fik taget bilen – Stationsvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 13.55 fik politiet anmeldte en opmærksom borger, at hun netop havde set en stærkt spirituspåvirket mand, som var kørt fra parkeringspladsen ved et supermarked på Stationsvej i Svebølle. Anmelderen fulgte efter bilen, som kørte meget usikkert og undervejs flere gange var tæt på andre bilister og ude i rabatten, så der kom et støvsky. Undervejs kontaktede kvinden politiet, som hurtigt satte kursen mod Svebølle. Manden i bilen standsede ved sin bopæl, hvor anmelderen blev på stedet og ventede indtil patruljen kom frem. Føreren af bilen viste sig at være en 50-årig mand fra lokalområdet, som blev testet med alkometeret, der viste at hans promille var over 2,0, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Den 50-årige var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel, og det var nu 3. gang at han kørte i frakendelsestiden. Både den høje promille og de gentagne kørsler i frakendelsestiden gav politiet mulighed for at beslaglægge mandens bil. Han ønskede dette forelagt retten, som nu skal vurdere beslaglæggelsen. Den anholdte fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 50-årige vil få besked om sagens videre gang. Retten vil senere tage stilling til om bilen skal konfiskeres, når sagen skal afgøres ved domstolen.

Uorden og overtrædelse af tilhold – Vestre Havneplads, Kalundborg

Kl. 19.05 blev flere patruljer sendt til havnen i Kalundborg, da der var melding om slagsmål. Det viste sig, at en 37-årig mand fra Kalundborg, som har et tilhold mod at opsøge sin ex-kæreste. Han havde alligevel opsøgt hende på gaden, og var i den forbindelse kommet op at toppes med en ven til kvinden, så der opstod tumult på stedet. Den 37-årige var fortsat til Bredgade, hvor han var kommet i klammeri med en anden gruppe mænd. Han blev her anholdt for gadeuorden og sigtet for at overtræde tilholdet mod den 51-årige kvinde. Den 37-årige blev taget med i detentionen, men løsladt senere på aftenen, hvor han lod sig indlægge til behandling på grund af sin psykiske tilstand. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen om overtrædelse af tilholdet.

Indbrud i Perioden

Møllegårdsvej, Høng