Mere end hver tredje af de 1.300 mindre danske bysamfund har søgt Nordea-fondens Hér bor vi-pulje, for at sætte gang i fælles aktiviteter i småbyerne. Danskerne vil spille padel, tumle i klatrepark og sove i shelter.

Se byerne på kortet…

Sådan fordeler ansøgningerne sig landet over

513 ansøgninger fra 471 småbyer og mindre bysamfund. Det er facit, efter at Nordea-fondens ansøgningsfrist til Her bor vi-puljen udløb forleden.

Mere end hver tredje af de 1300 mindre danske bysamfund på mellem 200 og 5.000 indbyggere har lagt billet ind på den 60 mio. kroner store pulje for at sætte nye lokale fællesskaber i gang.

“Vi kan med sikkerhed sige, at Covid-19-krisen ikke har forhindret de små bysamfund i at rykke sammen og udvikle nye fællesskaber.”

“Antallet af ansøgninger overgår helt, hvad vi tidligere har set, og det er en tydelig indikator for, at der er mange, som brænder for og rent faktisk gør noget godt for deres område og dets fællesskab,” siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden, der støtter gode liv.

Multibaner og shelters hitter

Ansøgningerne spænder vidt, men alligevel er der nogle klare tendenser.

Aktivitetspladser, shelters og legepladser hitter, og der er mange stier, broer og multibaner i ansøgningerne.

Mange steder har man fået øje på den nye sportsaktivitet, padel, som er en mellemting mellem tennis og squash, og det afspejler sig ligeledes, mens renovering af forsamlingshuse og idrætsaktiviteter desuden fylder godt op i ansøgningsbunken. Padel-sporten er i vækst over hele Europa og et godt eksempel på en aktivitet, der giver lyst til aktivitet og fællesskab.

Topscorer er Region Midtjylland med ansøgninger fra ikke færre en 92 småbyer efterfulgt af Syddanmark (76), Nordjylland (53) og Sjælland (48).

Modtagerne af støtte fra første ansøgningsrunde offentliggøres til september.

De 282 ansøgninger i anden runde fordelt på antal byer i regionerne:

· Hovedstaden 13

· Midtjylland 92

· Nordjylland 53

· Sjælland 48

· Syddanmark 76