Børnedagene i Birkegårdens Haver er i fuld gang. 11 Børnedage i alt er spredt hen over sommerferien. Her er sjove familieaktiviteter for både store og små. Og så er der selvfølgelig alle de søde dyr, smukke haver og masser af plads.

Ekstra sjov i juli måned
Birkegården Haver har haft Børnedage i to uger nu, men har masser af Børnedage endnu. I uge 28 er det den 7., 8. og 9. I uge 29 den 14., 15. og 16. – i uge 30 den 22. og 23. og i uge 31 har de Børnekunstnerdag med den lokale keramiker Mogens Kræmer den 29. juli.

“Vi har beholdt de fleste af de populære aktiviteter fra de andre år og gjort dem så corona sikre, som vi kan. I kan opleve familieskattejagt, bueskydning, perlefiskeri, ATV-kørsel, ansigtsmaling, fiskefodring og æselridning, dog har vi måtte tage dyrefodring og snobrød af programmet pga. corona. De fleste aktiviteter er gratis, når indgangen er betalt, der opkræves dog et mindre beløb for æselridning, ansigtsmaling og ATV-kørsel,” fortæller indehaver Merry Sørensen.

Børnekunstnerdag
“I tillæg til Børnedagene er Børnekunstnerdagen, som er onsdag den 29. juli. Her vil vores lokale keramiker Mogens Kræmer hjælpe børnene med at lave fantasifulde trolde af ler. Har du været med før, kan du få en ny trold til samlingen. Børnene må selvfølgelig tage deres trolde med hjem, og det er gratis. De kan samme dag være med til at male årets kæmpemaleri, som skal hænges op i vores indendørs legeplads, Tumlegården,” forsætter Merry.

Du kan finde hele programmet og alle detaljer for Børnedagene på Birkegårdens hjemmeside: www.birkegaarden.dk under Event kalender.

De sødeste grise
“Vi har endelig fået vores to små charmerende kunekune grise hjem til Birkegården. De er helt fantastiske, specielt Ronja, hun er tam og tillidsfuld. Når vi klør hende på maven, smider hun sig ned for at blive nusset, Linse er ikke helst så tillidsfuld endnu. De er noget helt andet end minigrise. Vores minigris Sussi har fået små grise for nogle uger siden – og Sussi skal nok sørge for, at vi ikke kommer i nærheden af dem. Sussi’s unger er ¼ kunekune – men det er en længere historie,” siger Merry.

“Kunekune er meget godmodige, mødrene gør ikke noget, når mennesker vil snakke med deres unger. Kunekune er en svinerace, der stammer fra New Zealand. De er korte og tykke (kunekune betyder tyk og rund – og det bliver dyrene alligevel på Birkegården), de har en behagelig og venlig karakter, har meget hår, spiser græs og burde ikke rode i jorden. Men vi får se,” siger Merry.

“Vi har lavet en fold til dem med græs, og vi har sat træer til at skygge på varme dage,” tilføjer hun.

Konkurrenceforvridende
Som alle ved har regeringen lavet en “sommerpakke” til hjælp til turistattraktionen. Pakken gælder bare ikke alle attraktioner.

Museer og zoologiske anlæg kan sætte deres entrébilletter ned til halv pris, og regeringen betaler den anden halvdel. Det er meget svært ikke at bruge ordet konkurrenceforvridende. Mange af dem som er dækket af hjælpepakken, er også dem, som i forvejen er støttet af staten.

Så Birkegårdens Haver vil appellere til, at I også støtter dem, som ikke er kan få halvdelen af entréen dækket af staten. I vores område gælder det bl.a. Kragerup Go High, Cirkusland, Sommerland Sjælland, Bonbonland foruden Birkegårdens Haver.

“Det havde været mere retfærdigt, hvis sommerpakken fx gave 20-30% rabat på entréen til alle attraktionen,” slutter Merry.

Foto: Birkegårdens Haver