På en måde afspejler kundelisten hos Poul Johansen Maskiner i Fårevejle meget godt de vidt forskellige opgaver, som bl.a. maskiningeniørerne på virksomheden løser. Blandt kunderne finder man Novo Nordisk, LEGO, Coloplast og Danfoss – og arbejder du som maskiningeniør hos Poul Johansen Maskiner, er du med i talrige faser fra konceptudvikling og egentligt salgsarbejde over produktion til endelig indkøring af en ny maskine.

Du kan uddanne dig til diplomingeniør i maskinteknologi på Absalon i Kalundborg (i daglig tale maskiningeniør), og med et eksamensbevis i hånden befinder du dig geografisk det helt rigtige sted. Virksomhederne i Odsherred og Nordvestsjælland har nemlig et stort behov for medarbejdere med nøjagtig de kompetencer, som en maskingeniør har.

To unge og relativt nyuddannede maskiningeniører, Erik Veidorf på 25 og Lasse Schou Simonsen på 27 år, har i godt et år været ansat på maskinfabrikken i Fårevejle, og når de i frokostpausen hen over kantinebordet fortæller om deres arbejdsdag, tegner de et billede af et job med mange facetter.

”Samarbejde gennemstrømmer det meste af det, vi som maskiningeniører arbejder med. Fx designer og konstruerer vi maskiner i samarbejde med andre ingeniører og teknikere. Undervejs tester vi dem, og i slutfasen er vi med, når maskinerne installeres hos kunden,” siger Erik Veidorf, og Lasse Schou Simonsen supplerer:

”Som maskiningeniør kan du kun løse opgaverne, hvis du arbejder sammen med andre fagfolk.”

En opgave tager fx udgangspunkt i, at maskiningeniøren er med til at udvikle et mekanisk koncept.

”Vi står for det mekaniske design, men inden maskinen er færdigudviklet, har den været omkring salgs-, hardware- og softwareafdelingen. Efterfølgende bliver maskinen opbygget af virksomhedens montører. På den måde udvikler vi en færdig maskine, og det er meget tilfredsstillende at være med bogstaveligt talt fra salgskoncept til indkøring,” understreger Lasse Schou Simonsen.

Som følge af uddannelsen står maskiningeniører på en bred platform. Lasse Schou Simonsen har i sin uddannelse fokuseret på robotteknologi og automatisering, mens Erik Veidorf fremhæver energi og konstruktion som vigtige elementer i sin uddannelse.

Læs mere om uddannelsen hos Absalon her

 

Pressefoto