Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/06/12 til 2020/06/23.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld / narkokørsel mv. – Fugledevej, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 20.17 ville politiet kontrollere en motorcyklist, der kørte ad Hovedgaden i Ubby med meget højere hastighed end tilladt. Politiet fulgte efter motorcyklen et kort stykke vej, men stoppede forfølgelsen af sikkerhedsmæssige årsager, hvorefter motorcyklisten fandt ud af syne ad Fugledevej. Patruljen fortsatte også sin kørsel videre ad Fugledevej og fandt kort efter motorcyklisten forulykket i en svag venstrekurve, hvor motorcyklisten havde ramt et autoværn og nu lå på vejen. Føreren var en 38-årig mand fra Jerslev Sj., som i en tilkaldt ambulance blev bragt til skadestuen i Holbæk til kontrol. Den 38-årige var i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor ikke køre motorcykel, ligesom politiet mistænkte ham for at være påvirket af narkotika under kørslen. Det blev bekræftet af fund af ca. 4½ gram hash på ham, så den 38-årige fik på skadestuen udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i blodet. Han var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader, men kun med diverse knubs. Motorcyklen tog politiet sig af til nærmere undersøgelse af ejerforholdene, idet dens nummerplade var afmeldt hos Motorstyrelsen helt tilbage i 2011. Den 38-årige vil derfor senere høre nærmere fra politiet efter undersøgelserne af motorcyklen, og når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 10.55 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en fodgænger var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en 72-årig kvinde fra Kalundborg under krydsning af vejen fra øst mod vest i fodgængerfeltet blev påkørt af en 91-årig mand fra Kalundborg, da han i sin personbil kørte ad Klosterparkvej mod nord med lav hastighed. Fodgængeren blev bragt til skadestuen til undersøgelse for eventuelle knoglebrud. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst de nærmere omstændigheder ved uheldet, før der træffes en afgørelse, hvorvidt nogen har overtrådt færdselsloven.

Spiritus-/narkokørsel – Slagelsevej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 00.47 anholdt og sigtede politiet en 48-årig mand fra Føllenslev for spiritus-/narkokørsel i en personbil. Han blev ved visitationen fundet i besiddelse godt fire gram hash, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 48-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer samt afhøring til sagerne.

Arbejdsulykke – Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 14.27 rykkede ambulancepersonale, brandvæsen, lægehelikopteren og politiet ud til en arbejdsulykke, hvor en mand ifølge anmeldelsen til alarmcentralen skulle være fastklemt i en maskine. Politiet kunne konstatere, at ulykken var sket i en grusgrav, hvor en mandlig medarbejder havde begge sine ben i klemme i en stenknusermaskine. Han kom fri og blev transporteret til Holbæk sygehus til behandling for kvæstelserne. Politiet tilkaldte Arbejdstilsynet, som undersøgte omstændighederne ved ulykken for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar herfor. Politiet har p.t. ikke nogen oplysninger om hverken den tilskadekomnes alder eller alvorligheden af hans kvæstelser.

Mistænkelige opkald – Kalundborg og Odsherred

Fredag mellem kl. 17.00 og kl. 18.30 fik en borger fra Odsherred og en borger fra Kalundborg et mistænkeligt opkald, hvor personen udgav sig for at være fra politiet. Borgeren fra Kalundborg blev bedt om at sende billeder af Nem-ID, og blev oplyst, at politiet ville dukke op for at afhøre vedkommende om en mulig svindelsag i forbindelse med optagelse af lån, som borgeren ikke kendte noget til.
Personen i Odsherred blev i telefonen af personen oplyst, at der lå nogle dokumenter på nettet, som vedkommende skulle underskrive.
Begge opkald blev af borgerne opfattet som mistænkelige, hvorfor de kontaktede politiet for at høre nærmere. Politiet forsøger nu at finde frem til de personer, der har ringet, for at få klarlagt om der er tale om forsøg på bedrageri.

Blufærdighedskrænker sigtet – Møllestræde, Kalundborg

Kl. 20.01 anmeldte moderen til en 12-årig pige fra Kalundborg, at datteren og en 11-årig veninde også fra Kalundborg var blevet verbalt kontaktet af en fremmed mand, der havde siddet på en bænk ved en kirkegård. Da pigerne gik forbi, spurgte han dem efter en ligther, hvorfor pigerne kiggede hen mod ham. De så, at han sad med opknappede bukser og holdt sit lem i hånden. Pigerne løb fra stedet og underrettede deres forældre om sagen. Politiet kørte straks til stedet og traf den beskrevne stadig siddende på bænken. Der var tale om en 24-årig mand fra Jyderup, som blev anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse over for pigerne. I forbindelse med anholdelsen foretog politiet en ransagning af hans bil i nærheden. I den fandt politiet knap et gram amfetamin, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 24-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, som han kan forvente at høre nærmere om fra politiet, når de skal afgøres.

Hensynsløs kørsel – Kalundborgvej, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 14.05 fik politiet et par anmeldelser om, at fire-fem motorcyklister kørte hensynsløst og foretog overhalinger med meget høj hastighed. Overhalingerne skulle ifølge anmeldelserne ske hen over fuldt optrukket spærrelinje under kørsel i retning mod Kalundborg. En patrulje kørte til området for at lede efter gruppen af motorcyklister, men politiet fandt ingen, der kunne mistænkes for at have kørt hensynsløst.

Ukrudtsbrænder årsag til brand – Strandbakken, Kalundborg

Kl. 18.39 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i et udhus. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden. Ejeren af udhuset – en 51-årige mand fra Kalundborg – oplyste, at han forinden brandens opståen havde brugt en ukrudtsbrænder, da han pludselig opdagede, at der var ild i udhuset. Han forsøgte at slukke branden med den vandslange, som han havde haft med sig under afbrændingen af ukrudt, men kunne ikke slukke branden. Brandvæsnet blev derfor tilkaldt via alarmcentralen til brandslukningen. Ud fra disse omstændigheder sigtede politiet den 51-årige for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af uforsigtigheden i forbindelse med brugen af ukrudtsbrænderen. Som afgørelse på sagen kan den 51-årige forvente at modtage en bøde i sin E-boks.