Kostumier og designer Lotte Dandanell udstiller et bredt udvalg af sine kreationer på Kalundborg Museum 20. juni – 30. august 2020.

Lotte Dandanell er nok mest kendt for sit virke som kostumier på Olsen Banden filmene, Huset på Christianshavn og på andre danske produktioner og storfilm.

Hendes kreative udfoldelser stoppede ikke med hendes sidste film: Vilde Svaner fra 2009. Tværtimod er hun meget aktiv ved symaskinen. Hun indsamler og genanvender gamle broderier til ny designede jakker, frakker og nederdele og som pynt på bluser og kjoler i et meget farverigt univers. Stofrester og andre materialer anvender hun til billedkollager, puder og tasker.

Lotte Dandanells blik for detaljen er legendarisk
Hendes kreationer er ikke færdige, før de for altid har forladt hendes sybord. Får hun øje på et særegent broderi, der lige kan passe ind i et ærme i stedet for det, hun applikerede ind i sidste uge, sprætter hun op og laver om.

Lotte Dandanell er vokset op i Havnsø. Som ung boede hun et år i Paris og blev derefter uddannet på Kunsthåndværkerskolen (Danmarks Design Skole) 1961-65. I 1965 startede hun et årelangt engagement som kostumier på Nordisk Film indtil hun i 1977 blev freelancer. Hun forsatte med kostumedesign til film- og teaterproduktioner og skrev indimellem også bøger.

I udstillingen på Kalundborg Museum vises et udvalg af hendes store produktion. Flere af de udstillede kreationer er til salg.

Udstillingen kan nydes indtil den 30. august. Almindelig entré. Alle under 18 år har gratis adgang.

Kalundborg Museum, Adelgade 23, Kalundborg

En af Lotte Dandanells kreationer syet af gamle broderier. Foto: Museum Vestsjælland