Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/05/15 til 2020/05/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hash på bopælen – Høng – Kalundborg

Kl. 09.45 foretog politiet med assistance fra narkohunde en ransagning af bopælen hos en 40-årig mand fra Høng, idet politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af narkotika. Ved ransagningen fandt politiet 37 gram hash, som han var i ulovlig besiddelse af. Hashen blev beslaglagt, og den 37-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Hærværk – Kalundborgvej, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 16.41 anmeldte en 36-årig mand fra Svebølle, at flere mænd af mellemøstlig udseende netop havde forladt hans bopæl, efter at de havde knust en rude og punkteret flere dæk på en gæsts bil. De var hastigt kørt derfra i et par biler i sydlig retning, så de var forsvundet inden politiets ankomst. En bil havde fået de beskrevne skader som kulmination på nogle interne stridigheder mellem de flygtede personer og anmelderen. Han havde flere gange tidligere på dagen haft nogle verbale stridigheder med mændene, som ved sidste besøg forøvede hærværket for at understrege alvoren. Politiet fandt ikke de mistænkte, som blev beskrevet som mellemøstlige af udseende, 20-25 år gamle og 175-185 cm høje. Mændene blev også eftersøgt i Kalundborg by på grund af oplysninger om, at de kunne holde til dér. Politiet har nu optaget rapport om hærværk mod en 37-årig lokal mands bil og forsøger at finde ud, hvad striden mellem parterne konkret drejer sig om.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Nørre Alle / Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl. 11.50 blev en 55-årig mand fra Kalundborg impliceret i et færdselsuheld, da han kørte på sin lille 30-knallert ad Nørre Alle. I krydset ved Lerchenfeldvej påkørte han en personbil ført af en 42-årig mand fra Kalundborg, som bremsede op før svingning til højre ad Lerchenfeldvej. Den 55-årige knallertkører var påvirket af spiritus, så han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Begge parter slap uskadte fra sammenstødet.

Mountainbiker styrtet ned ad skrænt – Røsnæsvej, Kalundborg

Kl. 11.57 rykkede politiet sammen med redningspersonale ud til en forulykket mountainbiker, der var styrtet ned ad en skrænt. Lægehelikopteren var også blevet tilkaldt og landede på den stenfyldte strand på Røsnæs. En 67-årig kvinde fra Kalundborg var sammen med andre mountainbikere kørt på toppen af en skrænt, men ved et uheld styrtet nogle meter ned på stranden. Hun blev reddet ind i lægehelikopteren, der fløj hende til Odense Universitetshospital til undersøgelse og fornøden behandling for diverse knubs og en flænge ved øjenbrynet. Politiet har ikke foretaget sig yderligere i sagen, da ingen umiddelbart vurderes at kunne drages til ansvar for uheldet.

Bilist ønskede ikke at tale med politiet mv. – Mørkøv / Kalundborg

Kl. 18.18 ville politipersonale i en civil patruljebil gerne rutinemæssigt kontrollere en bilist, der kørte ad Ringstedvej i Mørkøv. Bilisten ønskede dog ikke at standse, da den civile patruljebil aktiverede udrykningssignalerne for at tilkendegive, at det var politiet. På et tidspunkt standsede bilisten dog med patruljen få meter bagved. Pludselig begyndte bilisten at bakke, da den ene politimand var ved at stige ud. Føreren af patruljebilen nåede dog også at bakke, inden politibilen blev påkørt. Herefter kørte bilisten igen fremad og fortsatte med meget højere hastighed end tilladt ad forskellige veje i sydlig retning fra Mørkøv. Bilisten nåede til Sorø og kørte herfra i nordvestlig retning mod Kalundborg under tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden på grund af høj hastighed og hasarderede overhalinger. Bilisten standsede af sig selv i Værslev-området ved Kalundborg efter ca. 35 minutters hensynsløs kørsel, så politiet kunne foretage anholdelse af en 24-årig mand fra Kalundborg. Han blev skønnet påvirket af både alkohol og narkotika, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse herfor. Den 24-årige var i forvejen frakendt kørekortet, så han fik ud over sigtelse herfor og de mange øvrige overtrædelser af færdselsloven også en sigtelse for forsøg på vold mod politiet ved forsøget på at bakke ind i patruljebilen. Han forblev anholdt efter afhøring til sagerne, men dog løsladt onsdag, da politiet og anklagemyndigheden efter nærmere juridisk vurdering ikke fandt grundlag for fremstilling af ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når de mange sager skal afgøres.

Brandundersøgelse – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 20.41 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bygning ved et firma, der arbejder med biogas. Brandvæsnet og politiet fik et området på Asnæsvej afspærret af sikkerhedsmæssige årsager, men det blev ikke nødvendigt hverken at udsende varsling eller foretage evakuering. Branden udviklede røg, som kunne lugtes i området, men brandvæsnet havde kontrol over branden og brandslukningen, så ingen personer kom til skade. Et stof, der kan bryde i brand ved kontakt med luft, mistænkes for at være årsagen til branden, men politiet skal undersøge omstændighederne forud for brandens opståen nærmere.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Klovbyvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.29 var en bilist forulykket på Klovbyvej, så bilen nu lå på taget på en mark. Redningspersonale og politiet kørte til uheldsstedet, hvor en spirituspåvirket, 40-årig mand blev truffet. Han var kommet ud af bilen, der var blevet totatskadet som følge af uheldet. Under kørslen havde han en hund med i bilen, men hunden blev i forbindelse med uheldet kastet ud ad en siderude i bilen. Den var sluppet uskadt fra ulykken og blev senere afhentet på uheldsstedet, idet den 40-årige blev bragt til skadestuen til kontrol for diverse knubs i forbindelse med uheldet. Han fik også udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han senere vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret. Ingen øvrige trafikanter blev impliceret i uheldet, der skete i forbindelse med kørsel ad Klovbyvej i nordlig retning. Af ukendte årsager mistede den 40-årige kontrollen over bilen og kørte i grøften, hvorefter bilen rullede rundt ud på en mark.

Livløs mand i havnebassin – Juelsmindevej, Kalundborg

Kl. 09.02 fik politiet via alarm 112 melding om, at en livløs mand var fundet i havnebassinet i Kalundborg havn. Redningspersonale og politiet kørte til stedet, hvor politiet var først fremme. En livløs mand lå stadig i vandet, hvorfor en politibetjent sprang i vandet og med kollegaens hjælp på molen fik reddet manden op. Politiet og ambulancepersonale begyndte livreddende førstehjælp, og kort efter blev den livløse mand i en tilkaldt lægehelikopter fløjet til Rigshospitalets traumecenter. En læge måtte dog erklære manden for afgået ved døden. Politiet afspærrede området ved findestedet, hvor en efterladt bil blev fundet. Den viste sig at tilhøre den nu afdøde mand, der blev identificeret som en 73-årig mand fra Ruds-Vedby. Ifølge vidner var hans bil set tom og forladt i området samme morgen allerede kl. ca. 08.00. De pårørende er underrettet om dødsfaldet, og ud fra politiets undersøgelser og oplysninger i øvrigt tyder intet på, at der er foregået noget strafbart, men at der snarere er tale om en ulykkelig hændelse.

Indbrud i Perioden

Kildeskoven, Kalundborg