Absalons uddannelser har tiltrukket stort set lige så mange ansøgere som sidste år. Flere unge har valgt en fremtid som sygeplejerske, pædagog og socialrådgiver.

Coronaudbruddet fik fristen for kvote 2 ansøgningerne udsat, og det gav de kommende studerende en ekstra chance for at tænke sig om, og det har givet pote, lyder det fra rektor Camilla Wang:

“Vi frygtede, at Coronaen ville få en negativ indvirkning på antallet af ansøgere i år. Heldigvis blev vores frygt gjort til skamme, og vi har fået stort set samme antal ansøgninger som sidste år”, siger Camilla Wang.

Samlet set har 1.940 søgt om at studere hos Absalon til næste studieår, mod 1.974 i 2019.

Absalons uddannelser i Kalundborg bliver stadig mere populære, hvor flere end tidligere har søgt uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi. Her har 45 i alt søgt uddannelsen mod tidligere 39. Tilsvarende er den første håndfuld ansøgninger modtaget til helt nye uddannelse i maskinteknologi, der starter til sommer

“Det er virkelig positivt, at der er stadigt flere der ønsker en ingeniøruddannelse i Kalundborg. Det viser vigtigheden i vores satsning med samarbejde på tværs af kommune, region, virksomheder og Absalon. Så det er meget glædeligt, at så relativt nye uddannelser kan tiltrække flere og flere studerende for hvert år”, siger Camilla Wang. Læs mere her.

Foto: ABW