Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/03/27 til 2020/04/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – part flygtet – Kalundborgvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 23.24 rykkede politiet ud til et færdselsuheld med tre biler impliceret. En af parterne var dog flygtet fra uheldsstedet uden at give sig til kende over for de øvrige parter. Det viste sig, at en 33-årig mand fra Kalundborg var kørt i en personbil i nordøstlig retning, da en modkørende personbil af ukendte årsager trak over i modsatte side af vejen. Den 33-årige prøvede at undvige, men kunne ikke undgå at blive ramt, hvorefter han påkørte en personbil, der holdt på en vigeplads i samme side af vejen. Modparten, der var årsagen til uheldet, fik ikke større skader på bilen, end at føreren kunne fortsætte sin kørsel væk fra uheldsstedet uden at give sig til kende over for de to øvrige parter. Politiet har nu optaget rapport i sagen i et forsøg på at få identificeret bilisten, hvis bil formodes at have skader på venstre side.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der kan give oplysninger om modparten, herunder en beskadiget bil, der måtte være efterladt et sted. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand omkring brændeovn på gård – Havnsøvej, Føllenslev – Kalundborg

Lørdag kl. 09.14 kom et alarmopkald om at gløder fra en brændeovn havde antændt en mindre brand på en gård. Beboerne på gården fik slukket ilden, som havde fået fat i gulv og vægge omkring brændeovnen, som står i køkkenet. Brandvæsen og politi kom frem på stedet, hvor brandvæsnet efterslukkede branden. Skaderne var begrænsede, men der skete sodskader i hele køkkenet. Ingen personer kom til skade ved branden og politiet kunne fortsætte til andre opgaver.Søndag kl. 11.08 måtte brandvæsen og politiet tilbage til gården, hvor en glød havde ligget og ulmet, så der var opstået ild ved skorstenen og det nu røg fra taget. Brandvæsnet fik slukket de nye gløder før ilden nåede at få fat.

Mange forsamlet – Østerled, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.43 fik politiet en henvendelse om, at mange unge – flere end 10 – var forsamlet under et halvtag ved nogle gamle togvogne på Østerled. Første patrulje på stedet fandt ikke noget større forsamlinger, og der var dermed intet grundlag for politiet for at foretage yderligere.
Kl. 20.15 kom endnu en anmeldelse om en forsamling af unge, der drak alkohol og røg. En patrulje fra forebyggelsesafdelingen kørte til stedet og kunne konstatere, at alle løb i forskellige retning ved synet af politiet. Samme patrulje kørte herefter til et område ved en spejderhytte for enden af Vandværksvej, Gørlev, hvor man oplevede det samme: de unge, der var forsamlet på stedet, løb i alle retninger ved synet af politiet.
Politiet vil kun opfordre alle – også de unge – til at overholde og respektere de gældende regler og forholdsregler for at undgå eventuel smitte med coronavirus.

Overtrædelse af corona-lovgivningen – Høng – Kalundborg

Kl. 18.47 kontrollerede politiet en restauration i Høng efter anmeldelse om, at restaurationen skulle åbent og måske servere for kunder på stedet trods forbud herimod i medfør af lovgivningen til hindring af smitte med coronavirus. Politiet kunne dog konstatere, at stedet var lukket, og at der derfor ikke foregik noget ulovligt.
Kl. 19.15 kontrollerede politiet et andet serveringssted i Høng, hvor politiet traf to spisende gæster ved borde på serveringsstedet. Politiet vurderede, at der var tale om en overtrædelse af corona-lovgivningen, så to mandlige gæster på 18 og 37 år samt selve serveringsstedet blev sigtet for overtrædelse af lovgivningen. De kan nu forvente en bøde som afgørelse på sagen, og politiet vejledte både gæster og den ansvarlige på serveringsstedet om gældende lovgivning.

Mand i stjålet bil anholdt – Kalundborg / Vipperød, Holbæk

Kl. 16.40 fik en patrulje kontakt til en personbil, der var stjålet i forbindelse med et indbrud i en privat bolig på Vipperød Byvej, Vipperød, natten til mandag. En garagedør var revet op, så der var fri adgang til boligen, hvorfra der var stjålet bl.a. en PlayStation 4, en bærbar computer, en taske og nøglerne til en personbil, som blev stjålet fra stedet. Denne personbil forsøgte politiet at standse på Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg, men føreren satte hastigheden op for at køre fra politiet. Biljagten foregik ad bl.a. Lundevej og Røsnæsvej, hvor føreren kørte den forkerte vej rundt i rundkørslerne. Endvidere blev en anden bilist strejfet i krydset Røsnæsvej-Nyrupvej under flugten, der endte kl. ca. 16.47 på Sandlodsvej. En 20-årig mand fra Holbæk blev anholdt, medens en anden person stak af til fods i retning mod Røsnæs Kursuscenter. Ved en ransagning af bilen fandt politiet flere effekter, som ikke umiddelbart stammede fra indbruddet på Vipperød Byvej, og de er nu beslaglagt til nærmere undersøgelse af ejerforholdene. Den 20-årige anholdte blev afhørt til sagen og sigtet for uberettiget brug af bilen, der var stjålet med rette nøgle ved indbruddet i Vipperød. Efter afhøring til sagerne løslod politiet den 20-årige, idet der efter en nøjere vurdering ikke var grundlag for fremstilling af ham i grundlovsforhør. Politiet undersøger nu nærmere hans rolle i forbindelse med indbruddet i Vipperød, ligesom identiteten på den flygtede medgerningsmand også forsøges klarlagt.

Flere forsamlet ved supermarked – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 15.32 fik politiet en henvendelse om, at 12-14 personer var forsamlet bag ved et supermarked, hvilket anmelderen havde bemærket efter indkøb i supermarkedet. En patrulje kørte til stedet og traf otte mænd og en kvinde, der alle stod i behørig afstand fra hinanden. Der var således ikke grundlag for at foretage yderligere over for de trufne personer.

Indbrudstyv stak af – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 03.14 vågnede 46-årig mand fra Kalundborg ved, at hunden gøede, og kort efter hørte anmelderen den ulåste hoveddør smække. Fra stedet løb en udenlandsk udseende mand iført grå dunjakke fra stedet i retning mod T. H. Lundbyesvej, hvor han forsvandt bag forsamlingshuset. Fra anmelderens bolig var stjålet en playstation, en bærbar computer, bilnøgler til to biler og en pung. Politiet ledte efter både den flygtede mand og eventuelle efterladte tyvekoster i flugtretningen, men fandt ikke nogen af delene. En af patruljerne traf dog en bil med tre mænd på 19, 20 og 22 år fra Kalundborg. De blev alle kortvarigt anholdt som mistænkte i sagen, men da mistanken ikke umiddelbart kunne underbygges yderligere, og der ikke blev fundet nogen tyvekoster i bilen eller på deres bopæle, løslod politiet de tre mænd tidligt mandag morgen. Politiet afventer nu resultatet af eventuelle tekniske spor fra den 46-åriges bopæl.

Bil endte på taget – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 00.16 kørte en 18-årig mand fra Kalundborg ad Slagelse Landevej mod nord, da et kraftigt vindstød tog fat i den mindre personbil, så den 18-årige mistede herredømmet over bilen. Bilen kørte i grøften i modsatte vejbane, hvor den trillede rundt og endte på taget. Den 18-årige slap fra uheldet med forskrækkelse, da han ikke kom til skade. Værre gik det ud over bilen, som ikke kunne køre videre. Ingen andre personer eller genstande blev ramt i forbindelse med uheldet, hvor politiet kom frem og optog rapport.

Kørsel i frakendelsestiden – Skovvejen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 14.36 anmeldte en kvindelig bilist, at en anden bilist kørte hensynsløst ad Skovvejen, idet bilisten ifølge anmelderen kørte hasarderet og overhalede over spærreflader. En patrulje blev sendt til området og fik kontakt til bilen, hvis nummerplade anmelderen havde aflæst. Bilen blev ført af en 28-årig mand fra Roskilde, som i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres. En passager i bilen med kørekort førte efterfølgende bilen videre fra det sted, hvor politiet standsede dem.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Nørre Alle, Kalundborg

En 49-årig mand fra Kalundborg blev onsdag fremstillet i et grundlovsforhør som mistænkt for grov vold over for en 40-årig kvinde også fra Kalundborg. Hun var efter et skænderi tirsdag aften blev stukket i skulderen med en kniv, hvorved hun pådrog sig et overfladisk sår. Den 49-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 21. april 2020. De to øvrige mistænkte mænd, der var anholdt i samme sag, blev løsladt efter afhøring til sagen.

Mand med pistol – Gl. Hovvej, Kalundborg

kl. 07.37 fik politiet en anmeldelse om, at en mand som opholdt sig på Gl. Hovvej skulle være i besiddelse af en pistol. Politiet tog alle forholdsregler, da de mødte talstærkt op på adressen for at undersøge sagen. En 53-mand blev fundet på adressen og anholdt uden dramatik. Han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og politiet ransagede adressen. Her fandt politiet et skulderhylster til en pistol og 12 stk. 9mm patroner og et slagredskab, en såkaldt totenschlæger, som han blev sigtet for at besidde. Politiet beslaglagde de ulovlige genstande og gennemgik hele ejendommen, men fandt ikke frem til noget skydevåben. Den 53-årige blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt.

Kvinde stukket med kniv – Nørre Alle, Kalundborg

kl. 23.16 kom et alarmopkald om, at en kvinde var blevet stukket med en kniv i skulderen, og at gerningsmanden var stukket af. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor en 40-årig kvinde fra Kalundborg havde fået et overfladisk snitsår i skulderen. En 49-årig mandlig bekendt havde opsøgt kvinden, og med sig havde han to venner. Der opstod et skænderi imellem den 40-årig kvinde og den 49-årige mand. Hun blev herunder snittet i skulderen med en kniv, hvorefter mændene forlod stedet. Kvinden blev undersøgt i ambulancen og kørt til skadestuen til behandling. Politiet anholdt kl. 01.00 den 49-årige på sin bopæl i Kalundborg. De to mandlige bekendte var kommet retur til gerningsstedet, hvor de blev anholdt, og alle sigtet for vold mod kvinden. De var alle tre spirituspåvirkede og blev taget med i detentionen til afrusning, og de blev afhørt her til morgen. Den 49-årige vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde kl. 11.30 med henblik på varetægtsfængsling. De to andre anholdte mænd, blev løsladt onsdag formiddag, men er fortsat sigtet i sagen.

Mand forbrændt – Sejerbyvej, Sejerby, Sejerø – Kalundborg

Kl. 21.25 fik politiet via alarmcentralen melding om, at der var brand i en privatbolig på Sejerø. Politiet tog kontakt til sognefogeden, der kunne oplyse, at branden var slukket, og at der ikke var ild i nogen bygning. Derimod havde en 75-årig mand fra Sejerø pådraget sig forbrændinger ved en slags “eksplosion” formentlig forårsaget af udsivende gas. Efter et lægetilsyn blev den 75-årige fløjet til Rigshospitalet til fornøden behandling for diverse brandsår. Politiet vil tirsdag undersøge omstændighederne nærmere ud fra en tese om, at den 74-årige ved et uheld kan have forårsaget en slags gaseksplosion i sin bolig.

Undveg rådyr og kørte galt – Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 00.01 kørte en 41-årig mand fra Svebølle ad Gl.Skovvej mod øst da en flok på 3-4 rådyr pludselig løb over vejen foran ham. Han mistede herredømmet over bilen og påkørte et træ, som stod i siden af vejen. Med som passager i bilen var en 34-årig mand fra Føllenslev. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor begge mænd blev tilset for skader, men begge mænd slap uskadt fra uheldet.

Falsk anmeldelse om skud – Slagelsvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 14.19 kom et alarmopkald om, at en mand var blevet skudt i skulderen. Ambulance og politi kørte til adressen, men fandt ingen tilskadekomne. Politiet mødte talstærkt op, og tog alle forholdsregler, da de gik ind i huset på stedet, da meldingen lød på, at der var et skydevåben. Her mødte betjentene flere personer, herunder en kraftigt spirituspåvirket 42-årig mand fra Taastrup, som blev anholdt uden dramatik. Det viste sig nemlig, at det var ham, som havde anmeldt til politiet, at han var blevet skudt. Han blev sigtet for falsk anmeldelse, og taget med i detentionen til afrusning, hvorefter han blev afhørt til sagen. Politiet fandt intet våben på adressen. Det var ikke muligt for politiet at få opklaret, hvorfor manden havde ringet og anmeldt, at han var blevet skudt. Han blev løsladt næste morgen, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen

Indbrud i Perioden

Mosevangen, Kalundborg