Folkekirken skal vise en vej frem mod en gradvis, kontrolleret og sundhedsmæssig ansvarlig genåbning, meddeler Folkekirken.dk.

Til en start ville det være oplagt med en begrænset åbning af kirkerummet for bøn, lystænding og personlig andagt. For eksempel et par timer om dagen og under forudsætning af, at alle generelle krav til at mindske smittespredningen overholdes.

“Kirken rummer alt det, vi ikke selv kan rumme. Derfor er det godt at kunne sidde i kirkerummet med bøn, lystænding og personlig andagt,” siger biskop Henning Toft Bro til Folkekirken.dk.

“Vi længes efter igen at kunne forsamles fysisk til gudstjeneste. Og familierne har brug for igen at kunne samles om livets store begivenheder som dåb, vielse og konfirmation. Så snart vi kan gøre det sundhedsmæssigt forsvarligt, skal døren til kirken åbnes igen,” siger formand for Landsforeningen af Menighedsråd, Søren Abildgaard.

De vurderer begge to, at dispensationsordningen for begravelser, hvor man har givet lov til at udvide antallet af deltagere i forhold til kirkens størrelse, har givet kirkerne en vigtig erfaring, som kan være en fordel, når genåbningen skal håndteres på en forsvarlig måde.

Læs mere her. 

Kalundborgs kirker har været lukkede siden den 18. marts. Nu håber mange i folkekirken snart at kunne åbne igen. Foto: ABW