IONIQ plug-in hybridbilen er tidligere kåret som den mest økonomiske bil blandt udvalgte plug-in hybrider, og nu bliver den endnu billigere. Hyundai har nemlig valgt at sænke prisen på den populære IONIQ plug-in hybrid med 11.000 kr. Dermed fås IONIQ plug-in hybrid nu kun fra 248.995 kr. og kan prøvekøres hos Hyundai Kalundborg.

En analyse fra bilvurderingsportalen Bilpriser.dk placerede for nyligt Hyundai IONIQ plug-in hybridbil som den billigste plug-in hybrid i en sammenligning af totaløkonomien på en række modeller fra forskellige asiatiske bilmærker. Bilen koster bare 2,65 kr. pr. kilometer, viste analysen. Nu bliver IONIQ plug-in hybrid endnu billigere, lyder meldingen fra Hyundai Danmark, der har sørget for et prisdyk på 11.000 kr. uanset om man vælger udstyrsvarianten Trend eller Premium. Dermed fås de to varianter til henholdsvis 248.995 kr. og 268.995 kr. Endda med ganske hurtig levering.

“I januar var salget af plug-in hybrider i Danmark næsten 80 % højere end i januar 2019. Danskerne skæver i højere og højere grad til miljøet, når de vælger bil. Det mærker vi tydeligt ude hos vores forhandlere – blandt andet i Kalundborg, hvor interessen for plug-in hybridbiler stiger. Vi vil gerne gå forrest i den grønne omstilling og gøre hybridbiler endnu mere tilgængelige for danskerne, og derfor har vi valgt at sænke prisen på en af favoritterne, nemlig IONIQ plug-in hybriden,” siger Annegrethe Skovby, pressechef for Hyundai Danmark.

IONIQ plug-in hybrid udmærker sig bl.a. ved en lav ejerafgift og ved at køre langt på literen – bilen kan køre op til 52 km alene på el og op til 90,9 km/l på benzin og el. Den har 6-trins DCT-automatgear, der især gør bykørsel meget nemmere. Bilen står klar hos Hyundai Kalundborg, hvor man kan prøvekøre modellen.

Plug-in hybrid med udstyret i top
Allerede i standardudgaven, Trend, er IONIQ plug-in hybrid spækket med sikkerhedsudstyr som bl.a. automatisk nødbremse med cyklist- og fodgængergenkendelse og adaptiv fartpilot, som er i stand til at følge trafikken helt ned til stilstand og automatisk selv sætte i gang, når trafikken kører igen.

IONIQ har også funktionen eCall, hvor bilen selv kan ringe til alarmcentralen, hvis der sker en ulykke,
og oplyse om, hvor køretøjet befinder sig, selv når passagererne ikke ved eller ikke er i stand til at forklare, hvor de er. Oveni kommer udstyr som bakkamera, Bluetooth, klimaanlæg, varme i forsæder og rat, LED-kørelys, P-sensor både i for og bag samt Apple CarPlay.

Hyundai IONIQ plug-in hybrid. Pressefoto.