Dugfriske tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af enlige i Kalundborg Kommune er højere end nogensinde. Tilmed afslører tallene, at der er væsentlig flere enlige kvinder end mænd.

Lever du en tilværelse som single i Kalundborg Kommune, er du langt fra alene. Helt nye tal fra Danmarks Statistik afslører nemlig, at der i begyndelsen af 2020 var hele 10.562 enlige i kommunen, hvilket er det højst registrerede antal enlige i kommunen nogensinde.

Blandt de 10.562 enlige var der markant flere kvinder end mænd. Helt præcist var 5.856 af den samlede mængde kvinder, mens blot 4.706 var mænd.

Det år, der kommer nærmest 2020, hvad angår antallet af enlige, er 2019. Her var antallet 10.376, mens 1986 er det år, som er længst fra, da der ”blot” blev registreret 6.205 enlige dette år.

Herunder følger et søjlediagram, der visualiserer udviklingen i antallet af enlige i Kalundborg Kommune i alle de år, som Danmarks Statistik har indsamlet data om feltet. Som du kan se, er antallet stort set steget hvert eneste år – dog med ganske få undtagelser.

Kilde: Danmarks Statistik

Nuværende dating-kultur kan være forklaringen
At antallet af enlige har nået rekordhøjder i Kalundborg Kommune kommer delvist bag på dating-ekspert Jesper Nørskov Jensen, der er medindehaver af findenkaereste.dk, som er Danmarks største online-portal inden for datingråd og -tips.

”Den vækst, som vi de seneste år har set inden for datingmuligheder, herunder fremkomsten af Tinder og andre datingapps, tænker man som udgangspunkt vil bidrage til at sænke antallet af enlige. Når vi kigger på nyere tal, må vi dog bare konstatere, at dette ikke har været tilfældet. Jeg tror blandt andet, at dette skyldes, at mange af de nyere dating-tilbud bidrager til en mere flyvsk datingkultur. Eksempelvis Tinder. Denne app skaber ikke ligefrem dedikerede, tålmodige datere, der giver potentielle partnere flere chancer. Med Tinders gameficerede brugerflade er det næste match nemlig kun swipes væk, og for mange bliver brugen af denne app – og en række af dens sidestykker – mere en jagt på selvbekræftelse og et match-fix end på decideret kærlighed,” forklarer Jesper Nørskov Jensen.