Biblioteksklubbens turudvalg inviterer på tur til Danmarks Samlermuseum og Koldkrigsmuseet Stevnsfort, den 1/2 2020.

Besøg de “gode gamle dage” i Danmarks Samlermuseum Thorsvang ved Stege. Her kan du opleve verden af i går. Du kan gå en tur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de skønne dage, hvor farfar var ung. Det oplyser Kalundborg Biblioteker på deres side.

Museet er indrettet i en tidligere mælkepulverfabrik fra 1919, der er blevet indrettet  med en række små butikker og værksteder, som de typisk har set ud i starten af 1900-tallet. Du kan for eksempel opleve luftgyngerne fra en svunden tid og dykke ned i et beskyttelsesrum fra krigstiden. Samlingerne drives af ildsjæle, der hjælper med at vedligeholde og videreudvikle Thorsvang Samlermuseum til glæde for glade nysgerrige i alle aldre.

Man får en samlet introduktion til museets samlinger, udstillinger og historie, inden man får lov til at gå på opdagelse på egen hånd. Frokosten indtages på Cafe Tot, som ligger i forbindelse med Samlermuseet.

Derefter kører man til Koldkrigsmuseet Stevnsfortet. Under den kolde krig var Stevnsfort en brik i Danmarks og NATOs forsvar. Halvøen Stevns ville ligge i allerforreste frontlinje, hvis der udbrød krig mellem øst og vest. Derfor byggede man Stevnsfort og i 40 år var man her døgnet rundt klar til krig. Man får en guidet tur til det underjordiske fort, som det så ud dengang, da krigen var tættest på. I selskab med en af museets guider gives en nærværende og levende fortælling om den allestedsnærværende krig i en unik og autentisk ramme.

Da fortet ligger under jorden, er temperaturen konstant på ca. 10 grader hele året, husk derfor varmt tøj.

Det koster 495 kr. og kræver medlemskab af Biblioteksklubben. For at melde dig ind i klubben, finde tidsplan samt andre praktiske oplysninger, klik her.