Mød en af forfatterne bag bogen ”Tænd Fantasien”, når der afholdes workshop for familier og børn i Ubby Bibliotek. Emnet er digital dannelse og det øgende skærmforbrug. Står der på Kalundborgs Biblioteks hjemmeside.

Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteker har inviteret forfatter Kristina May Pries til at give børnehavebørn og deres ældre søskende ny ammunition, så de kan sætte skik på deres skærmafhængige forældre.  Det sker lørdag d. 18. januar kl. 10-11.30 på Ubby Bibliotek, Hovedgaden 19, Jerslev. Baggrunden for workshoppen er den nylig udkomne bog ”Tænd Fantasien”. Bogen er skrevet af Imran Rashid og Kristina May Pries.

Skal fremtidens generation råbe nutidens voksne op, såvel når det gælder klimakrise og overforbrug, som når det handler om digital dannelse og skærmregler? Noget kunne tyde på det. For samtidig med at danske forældre bekymres over statistikker, der viser, at børn bliver mere stressede, ængstelige og asociale af deres øgede skærmbrug, så er de mindre gode til at gribe ind overfor det tidsrøvende skærmforbrug.

Derfor er ekspert i digital sundhed Imran Rashid og brandingekspert Kristina May Pries gået sammen om at skrive en debatbog i børnehøjde, “Tænd Fantasien”, der giver børnene argumenterne til at sætte deres voksne på plads, samtidig med at forældrene får noget at tænke over, samt tale med hinanden og deres børn om. Det er deres bud på en humørfyldt og farverig familiefortælling, der både fungerer som en inspirerende højtlæsnings bog og kærlig kommentar til en vor tids mest udbredte familieproblematikker.

Workshoppen henvender sig til forældre og børn i alderen 3-9 år, og varer halvanden time.

Forfatter Kristian May Pries har sammensat følgende program:
Børnebogen “Tænd fantasien” og tankerne bag bogen introduceres.
Kristina læser højt fra børnebogen.
Der bliver udleveret materiale til at tegne egne fantasier, samt et skema til at udfylde egne skærmregler. Der tales i grupper om, hvad der er fordele og ulemper med skærme i familierne, hvordan man synes ens egen fantasi ser ud og hvilke regler man godt gad der var i hjemmet.
Man afslutter i plenum, hvor man taler om skærmregler, fantasier og håb for fremtidens familier ift. skærmbrug.

Der kan købes bøger signeret personligt
Undervejs en pause med frugtbuffet og der serveres kaffe/te til de voksne og saft til børnene.
Det koster 25,- kr. pr. deltager (børn og voksne). Tilmelding er nødvendigt pga. begrænset plads.

For tilmelding klik her.