Kalundborg Biblioteker inviterer alle til releasefest for deres forårskatalog 2020:

Glæd dig! Vores nye program er fyldt med alverdens arrangementer for børn og voksne, spændende artikler og interviews.

Som noget nyt i år, afholder vi lysfest med servering af dejlig, varm suppe til de første fremmødte på Kalundborg Bibliotek, fredag den 24. januar kl. 16-18. Hertil vil der være underholdning i form af kreativt værksted hvor du kan lave din egen lanterne med lys i? og højtlæsning for børnefamilierne.

Release af forårskataloget på vores andre Biblioteker er lørdag den 25. januar fra kl. 10-12.

OBS. Billetsalget åbnes først lørdag den 25. jan. kl. 11.00

Program for de øvrige biblioteker 25. januar kl. 10-12:

Medlemmer af Kultur-og fritidsudvalg i Kalundborg Kommune, vil afsløre forårets program på følgende biblioteker:

Svebølle Kvik Bibliotek:
Her vil Åse Due afsløre forårets program og Reersø Harmonika Klub vil igen i år stå for den musikalske underholdning.

Ubby Bibliotek:
Dan Hansen vil afsløre programmet for foråret og som noget helt eksklusivt kan vi præsentere fornemt besøg af sanger og musiker Kenneth Nefling og hans band ’The Victim’. Så glæd dig til smukke og stærke sange. Kenneth Nefling er blandt andet kendt fra radioen med hits som ’Letting go’ og ’Go with your heart open’.
Herudover kan du klappe vores søde læsehund Olivia.

Biblioteksinfo Vesterlunden i Snertinge:
Ole Glahn står for afsløring af programmet og musikgruppen Harmonikavenner vil spille op til en festlig formiddag for børn og voksne.

På disse tre biblioteker vil der også være kaffe, lidt sødt til ganen, musikunderholdning, nogle steder læsning for børn og kreahjørne med funbokse og meget andet. Alt sammen i samarbejde med de frivillige på bibliotekerne.

I Gørlev, Høng og Eskebjerg udleveres kataloget fra lørdag den 25. jan. af personalet, her serveres også lidt sødt til tanden.

Konkurrence på alle bibliotekerne
Vil du være den heldige vinder af et gavekort på 150 kr. til bibliotekets arrangementer? Så kom og hent et katalog, måske er det dig som finder gavekortet i ét af programmerne.

Nye oplevelser for alle
Vores arrangementsprogram for foråret 2020 er spækket med spændende, indsigtsrige og sjove arrangementer.
Ritt Bjerregaard kommer på besøg på Svebølle Kvik Bibliotek den 19. februar, så glæd dig til et indsigtsrigt og tankevækkende foredrag der er bygget op omkring hendes seneste erindringsbog ’Udenfor’. Ritt fortæller blandt andet om, hvordan hendes generation op gennem 1960’erne og 1970’erne havde en enestående mulighed for at præge det danske samfund.

Fejring af 100 året for genforeningen
I 2020 bliver der over alt i Danmark sat fokus på 100 året for genforeningen med Sønderjylland. Kalundborg Biblioteker, Biblioteksklubben og Folkeuniversitetet stiller også skarpt på genforeningen ved en række events i 2020. Du kan fx komme med til et spændende foredrag den 27. februar i Kalundborg med Erling Jepsen, som fortæller om det Sønderjyske univers i sit forfatterskab med perler som bl.a. ’Kunsten at græde i kor’, ’Frygtelig lykkelig’ og om hans seneste roman ’Erna i krig’, som handler om den gæve Erna, der drager med sin søn til fronten under første verdenskrig, da han som sønderjyde bliver indkaldt til tysk Krigstjeneste.

Du kan også komme med til Sønderjylland med vores populære Biblioteksklub. I juni måned kører bussen til det historiske Sønderjylland, hvor du bl.a. kan opleve Skamlingsbanken og Sønderborg Slot. Turen kræver medlemskab af Biblioteksklubben, se mere på Kalundborgbib.dk/klub. Og endelig kan du opleve forfatter Linda Lassen fortælle om årene efter nederlaget i 1964 og frem til afstemningen i 1920. Foredraget tager udgangspunkt i hendes to romaner ´men sko må jeg ha’ ´og ´Jens og Marie´.

Den 17. marts gæster Lene Beier, kendt fra programmet ’Landmand søger kærlighed’, Ubby Bibliotek og Forsamlingshus med foredraget Gi’r du en kop kaffe? I samarbejde med Hvidebæk Lokalråd, har vi inviteret Lene til at fortælle om hendes journalistiske tilgang i de efterhånden mange populære tv-programmer, som hun har stået i spidsen for. Nyd en aften med fællesspisning og et spændende foredrag.

Som noget helt nyt starter Kalundborg Bibliotek en Filmstudio Klub for børn mellem 9-14 år. Er du kreativ og vild med at lave film eller kunne du tænke dig at prøve det? Så kom og vær med i vores nye klub. Det foregår sidste torsdage i februar, marts og april fra kl. 15.30-17.00. Det er gratis at deltage, men husk at tilmelde dig på kalundborgbib.dk.

Gnask og slug en bog – en stor succes
Børnebogsklubberne på Kalundborg Biblioteker kan noget helt særligt. Her er der tid og rum til fordybelse, fællesskab, snak og spisning af lækkerier. Klubben kan fejre ét års fødselsdag i år og har plads til 12 medlemmer, så du skal være hurtig hvis du vil være med. Klubben som hedder ’BogGnaskerne’ holder til på Kalundborg Bibliotek og i Gørlev hedder de ’ BogSlugerne’ og i år starter der også en klub på Ubby Bibliotek. Måske en ny BogSpiserklub? Af læseoplevelser har børnene gnasket sig gennem mange forskellige bøger, som fx ’Ternet Ninja 1 & 2’ og ’Den lille onde bog’.

Den 7. marts glæder vi os enormt meget til at få besøg af Katrine Bille fra Ramasjang. Det sker på Ubby Bibliotek – og Forsamlingshus kl. 11-12. Katrine læser højt af hendes yndlingsbøger og bagefter kan du få en snak og få taget et billede sammen med hende. Alderen er fra 3-8 år.

Nyt Biblioteksinfo i Snertinge
Kalundborg Biblioteker er utrolig glade for at kunne meddele, at som noget helt nyt, har vi i samarbejde med Aktivitetshuset Vesterlunden i Snertinge, åbnet en biblioteksinfo hvor du kan hente information om bibliotekets arrangementer, hente læseinspiration få oplevelser såsom spændende foredrag, børnearrangementer og meget andet. I foråret kan du fx glæde dig til foredraget ’Verdenshistorien -tåbelighedernes kavalkade’ med Kaare Johannesen den 17. februar.
Biblioteksinfo Vesterlunden har IKKE udlån af bøger og andre materialer og vil ikke være bemandet af biblioteksfagligt personale i åbningstiden, som er 10-12 på hverdage.

Lokale kunstnere på Bibliotekerne
På Kalundborg, Gørlev og Høng Biblioteker kan du i dette forår igen gå på oplevelse i de mange spændende og flotte udstillinger. På Høng Bibliotek kan du fx se vævet kunsthåndværk med inspiration fra en fjern tid, hvor jugendstilen prægede Europas kunst og kulturliv. På Gørlev udstiller Lykke Stølås fotoplakater og Jette Bokmand finurlig glaskunst. Endelig kan du se de mange flotte fotos på Kalundborg Bibliotek, når foreningen ’International Kontakt i Danmark’ udstiller i juni måned.

Biblioteksklubben – det kører bare derudad’
Biblioteksklubbens busture og arrangementer er meget populære, så derfor kan Biblioteket igen i år præsentere en lang række af spændende og sjove oplevelser. I år kan du fx komme med bussen til Stevns og se Koldkrigsmuseet Stevnsfortet og Samlermuseet eller komme ind bag murerne på to af Danmarks største kulturattraktioner – Operaen og Rigsarkivet. Derudover vil der være et væld af andre spændende tilbud, såsom udstillinger, børneteater og foredrag. Få gode rabatter på vores arrangementer og kom med på de eksklusive busture ved at melde dig ind i klubben. Medlemskabet er gratis og du tilmelder dig på kalundborgbib.dk/klub.

Liv og teater i Forsamlingshusene
Kom med til endnu en omgang af hyggelige arrangementer når Liv I Forsamlingshusene slår dørene op til forårssæsonen. Her kan du blandt mange andre opleve Jørgen Skouboe Møller fra ’Nak og æd’ fortælle om arbejdet på programmet og hans holdning til jagt. Det sker på Vinde Helsinge Forsamlingshus med fællesspisning d. 29. januar. Odsherred Teater viser fremragende skuespil og musik når de optræder med ’Når alt kommer til alt -en musikalsk minicabaret. En musikalske montage om at sætte spor. Forestillingen kan opleves på mange af Forsamlingshusene fra den 20. februar.

Kalundborg Folkeuniversitet – oplevelser på et højt fagligt niveau
Gå foråret i møde med nye og indsigtsrige foredrag om emner lige fra
foredrag om Margaret Atwood, forfatteren bag den prisbelønnede HBO-serie; ’A Handmaids Tale’ med litteraturanmelder og forfatter Connie Bork til visning af Kulturhus Gimles nye filmskatte med GIMLE:DOX, hvor du bl.a. kan se filmen ’Vandringsmanden’, om kunstner Arne Haugen Sørens liv. Gå ikke glip af disse spændende foredrag, film og mange andre tilbud fra Kalundborg Folkeuniversitet. Læs mere om alle oplevelserne og om hvordan du tilmelder dig på www.kalundborgbib.dk/Kalundborg-folkeuniversitet

Artikler og interviews
Foruden de mange arrangementer, kan du også læse de flotte forord af Bente Andersen, formand for LOF Nordsjælland og medlem af ældrerådet i Kalundborg Kommune. Bente er én af ildsjælene, der sætter gang i de mange aktiviteter på Kalundborg Biblioteker.
Journalist Sonja Husted Rasmussen har beriget kataloget med spændende interviews og artikler om fx de føromtalte Bogklubber på Bibliotekerne, interview med forfatter og dramatiker Erling Jepsen om Det Sønderjyske univers og en virkelig fin artikel om hvad der sker bag kulisserne på Kalundborg Bibliotek. Her får du indblik i ’det skjulte bibliotek’, hvor du møder to af vores medarbejdere, der fortæller om hele maskineriet bag biblioteket. Sidst men ikke mindst kan du læse om vores populære Biblioteksklub, om hvordan klubben blev til, hvordan turene og arrangementerne bliver tilrettelagt, og om alle de mange frivillige ildsjæle som er med til at gøre Klubben til en realitet.

Vi håber at forårets mange arrangementer for store og små vil komme til gavn og glæde. Og vi er spændte på at fejre det nye katalog sammen med jer -og til en helt ny sæson med kulturtilbud i Kalundborg Kommune