Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/12/13 til 2019/12/23.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Varetægtsfængsling – Våbenlov og trusler – Bøgens Kvarter, Høng, Kalundborg

Mandag blev den 55-årige mand, som søndag blev anholdt med et skarpladt haglgevær i Høng, fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holbæk. Den anholdte havde optrådt truende over for nogle beboere ved et lejlighedskompleks, hvor han havde medbragt haglgeværet. Retten besluttede at varetægtsfængsle den 55-årige frem til den 7. januar 2020.

Våbenlov og trusler – Bøgens Kvarter, Høng – Kalundborg

Kl. 17.23 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var set på reposen til et lejlighedskompleks med et haglgevær, hvor han havde virket truende på nogle beboere. Flere patruljer blev sendt til Høng til den mistænkte, en 55-årig mands, adresse. Politiet anholdt den 55-årige uden dramatik og ransagede hans bopæl, hvor de fandt et skarpladt haglgevær og en æske haglpatroner. Den 55-årige havde ingen våbentilladelse og opbevarede våbnet uden for et våbenskab. Han blev sigtet for at besidde skydevåben på offentlig sted og for trusler. Han blev taget med til stationen, hvor han blev anbragt i detentionen til afrusning for spiritus. Den 55-årige vil mandag blive fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling.

Påkørt i fodgængerfelt – Centervej, Høng, Kalundborg

Kl. 16.54 gik en 77-årig kvinde fra Høng over et fodgængerfelt på Centervej, da hun blev ramt af en personbil som kørte ad Centervej mod øst med lav hastighed. Kvinden blev ramte på højre side, så hun faldt og slog sig, men hun kom ikke skade ved uheldet. Politiet kom frem til stedet og optog rapport, som skal belyse omstændighederne ved uheldet. Føreren af bilen som ramte kvinden, blev ført af en 75-årig mand fra Høng, blev afhørt til sagen. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Fyrværkeri til ulempe – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.53 og i tiden derefter fik politiet flere anmeldelser om, at der dels var forsamlet nogle biler på parkeringspladsen ved Hvidebæk-hallen, dels at der i området blev affyret fyrværkeri. En lokal borger havde talt med de tilstedeværende for at få det bragt til ophør, men politiet kørte til området. Der var dog kun en enkelt bil i området, hvor to unge på 18 og 19 år blev truffet. De kunne ikke mistænkes for noget, så politiet kørte igen fra området kl. ca. 2030 efter at have talt også med en af anmelderne.

Færdselsuheld – Mullerupvej, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 08.36 anmeldte moderen til en 16-årig ung mand fra Slagelse, at sønnen som knallertkører var blevet ramt af en overhalende bilist, der efterfølgende fortsatte uden at standse og oplyse navn mv. Han var kørt på en 30-knallert i sydlig retning ad Mullerupvej, da en mørk personbil med en påhængsvogn (autotrailer) overhalede ham, men ramte ham – dog uden at han kom til skade. Politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få bilisten identificeret.

Politiet i Kalundborg/Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have kendskab til et vogntog som beskrevet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Livløs mand i strandkanten – Mastrupvej, Sejerø – Kalundborg

Kl. 09.11 anmeldte sognefogeden til politiet, at en livløs mand var fundet liggende på stranden. En lokal læge kom til stedet og kunne konstatere, at manden var afgået ved døden. Ved nærmere undersøgelse fandt politiet identifikationspapirer på manden, som blev identificeret som en 58-årig mand, som Østjyllands Politi havde ledt efter som en savnet sejler i farvandet mellem Samsø og Røsnæs. Østjyllands Politi blev derfor underrettet om fundet af manden, hvis pårørende er underrettet. Den afdøde mand blev efterfølgende bragt til Holbæk sygehus, hvor politiet senere sammen med en læge skal have klarlagt dødsårsagen og -måden.

Grundlovsforhør – Trussel mod vidne – Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.32 anmeldte en 22-årig mand fra Kalundborg, at han var blevet truet på livet af en 22-årig mand uden fast bopæl fra Kalundborg på grund af en strid omkring en hund og betaling herfor. Anmelderen var blevet truet med et muligt overfald og opfordret til at passe på. Samtidig med anmeldelsen til politiet kom en fremmed bil til det sted, hvor anmelderen opholdt sig i Ubby, så politiet rykkede hastigt ud til området for at sikre anmelderen. I bilen befandt sig den mistænkte 22-årige, som blev anholdt og sigtet for trusler mod anmelderen. Trods anholdelsen fortsatte den anholdte sine trusler mod den 22-årige og hans anmeldelse til politiet, hvorfor den anholdte blev sigtet for trusler mod anmelderen som vidne i sagen. Anklagemyndigheden vil fremstille den anholdte i grundlovsforhør i Retten i Holbæk med påstand om varetægtsfængsling.

Affyring af fyrværkeri – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1949 og i tiden derefter fik politiet flere anmeldelser om affyring af fyrværkeri fra parkeringspladsen ved Hvidebæk-Hallen. Ud fra de seneste anmeldelser havde det varet kontinuerligt i ca. 15 minutter, men da en patrulje kom frem til stedet, var det stoppet. Politiet registrerede de tilstedeværende, som sluttelig blev bortvist fra stedet, uden at nogen var blevet sigtet for noget.

Grundlovsforhør – Trusler på livet – Kalundborg

Kl. 20.32 fik politiet en anmeldelse om, at en 27-årig mand fra Kalundborg havde sendt nogle fotos til en tidligere bekendt og samtidig givet udtryk for, at han kunne finde på at gøre skade på mange andre mennesker i området ved Klosterparkvej. Da han på billederne var i besiddelse af noget, der kunne minde om et skydevåben, tog politiet anmeldelsen meget alvorligt og rykkede derfor ud til Kalundborg by med flere patruljebiler. Den mistænkte var ikke på sin bopæl, hvorfor politiet ledte efter ham flere steder i byen, herunder ved en tankstation, hvor han havde oplyst, at han også ville dukke op. Det skete dog ikke, men politiet kunne så kl. 2209 anholde den mistænkte på sin bopæl uden dramatik. Han blev skønnet påvirket af både spiritus og måske også medicin, da politiet traf ham. Han blev sigtet for trusler på livet, og ved den efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet bl.a. et blankvåben, en enkelt patron og en nummerplade, der var meldt stjålet i 2016. Politiet fandt imidlertid ikke noget, der kunne minde om skydevåbenet på de sendte fotos. Han blev bragt til politistationen i Roskilde til afhøring og er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling.

Brandundersøgelse – Vikingbanke, Kalundborg

Kl. 16.52 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i et sommerhus. Ilden var dog begrænset til den ene gavl og taget på en nybygning. Der var ingen personer til stede i sommerhuset, hvor der ifølge ejerne fra Hvalsø havde været håndværkere tidligere på dagen. Nogle tagdækkere havde brændt tagpap på sommerhuset, hvorfor politiet formoder, at uforsigtighed i den forbindelse kan være årsagen til brandens opståen. Politiet skal dog undersøge sommerhuset for at få af- eller bekræftet den tese om brandens opståen.

Brandundersøgelse – Fasansvinget, Kalundborg

Kl. 2107 udbrød der brand i et kolonihavehus, hvori der ikke var nogen personer til stede. Brandvæsnet foretog slukningen, men kunne ikke forhindre, at kolonihavehuset udbrændte. Ingen kom til skade ved branden, som heller ikke bredte sig til andre huse i området. Politiet skal nu kigge nærmere på brandstedet i et forsøg på at klarlægge brandårsagen.

Spyttede på butiksansat – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 08.39 fik politiet anmeldelse fra et supermarked om, at en mand som havde tilhold mod at komme i butikken havde indfundet sig og skabt uro. Personalet i butikken havde bortvist manden, hvilket fik ham til at true personalet. Den 53-årige spyttede på en medarbejder og kastede kaffe efter ham, dog uden at ramme. Den 53-årige mand fra Kalundborg havde fået forbud mod at komme i butikken på baggrund af tidligere episoder, hvor han havde lavet uorden. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den mistænkte, som sad i en bil uden for butikken. Den 53-årige mand blev anholdt og sigtet for vold, da det at spytte på en anden person hører under voldskategorien. Han blev visiteret, hvor patruljen fandt en foldekniv, som den anholdte ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. Den anholdte virkede psykisk uligevægtig, og kunne ikke svare sammenhængende. Politiet kørte den anholdte til lægen, for at blive undersøgt, og han blev herefter indlagt til fornøden behandling. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Sigtelse for brandstiftelse – Lerchenfeldvej, Kalundborg

En 22-årig mand uden fast bopæl, men normalt med ophold i Københavns-området, blev den 12. december 2019 sigtet for brandstiftelse søndag den 27. oktober 2019 kl. ca. 02.24 mod restaurationen Just Curry, hvor han er mistænkt for at have startet en ildebrand på stedet. Resultatet af tekniske undersøgelser på brandstedet og efterforskning i øvrigt gav politiet grundlag for at sigte den 22-årige mand, som i øvrigt er varetægtsfængslet i en anden sag i en anden politikreds. Politiet efterforsker fortsat sagerne, hvor restaurationen er involveret, for at få opklaret, om den sigtede kan have en rolle i forhold til de to mænd, der tidligere har truet indehaveren af restaurationen. Politiet har ikke yderligere oplysninger i sagerne af hensyn til efterforskningen.

 

Fører og ejer sigtet ved spiritusuheld – Klovbygade, Jerslev Sj. – Kalundborg

kl. 20.49 kørte en personbil ad Klovbygade i nordlig retning, hvor den slingrede over i den modkørendes vejbane, og ramte sidespejlet på en modkørende bil. Den slingrende bil standsede ikke efter sammenstødet, men fortsatte sin kørsel væk fra stedet. Føreren af den bil som blev påkørt, en 44-årig mand fra Kalundborg, vendte sin bil og kørte efter den flygtede bil. Efter omkring 500 m fik den 44-årig standset bilen og ringede til politiet. I bilen sad to kvinder, som ifølge anmelderen var kraftigt påvirkede af spiritus.
En patrulje kom frem og alkoholtestede føreren, en 42-årig kvinde fra Svebølle. Hendes promille var væsentlig over det tilladte, så hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Ejeren af bilen, en 23-årig kvinde fra Svebølle sad på passagersædet under kørslen. Hun blev sigtet for at have overladt førerretten af sin bil til en person, som var spirituspåvirket. Bilen de to kvinder kørte i var desuden registreret i politiets systemer med, at den ikke var blevet fremstillet til syn og at der ikke var betalt forsikring på bilen. Politiet klippede derfor bilens plader. Den 42-årige blev kørt til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. De to kvinder kan forvente at høre mere fra politiet i den sag.

Brand i køkken – Nyvangsvej, Kalundborg

Kl. 13.28 var brandvæsnet og politiet i aktion i en beboelsesejendom, hvor der var udbrudt brand i en lejlighed hos en 76-årig kvinde. Indledningsvist evakuerede politiet opgangen af sikkerhedsmæssige årsager på grund af en kraftig røgudvikling i opgangen. Brandvæsnet fik dog hurtigt klaret branden, som var opstået i en gryde på komfuret i den 76-åriges lejlighed. Grydens indhold var dog forkullet og årsagen til røgen. Ingen af beboerne kom til skade som følge af branden.

Færdselsuheld – Røsnæsvej / Ågerupvej, Kalundborg

Kl. 04.59 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var kørt ind i et hus i krydset ved Røsnæsvej – Ågerupvej. Føreren af bilen havde forladt uheldsstedet. Ved politiets ankomst til uheldsstedet kunne politiet konstatere, at ingen var kommet til skade og ikke længere befandt sig på uheldsstedet. Samtidig fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 17-årig mand fra Kalundborg om, at hans bil måske var blevet stjålet. Den forulykkede bil var ikke registreret og også uden forsikring. Efterforskning i sagen ud fra anmeldelsen om det mulige biltyveri førte politiet frem til en ædru, 17-årig mandlig bilejer, som sluttelig erkendte, at han havde været fører af bilen på uheldstidspunktet. Han havde ikke noget kørekort og var forinden var kørt ad Røsnæsvej mod vest, da han i krydset af ukendt årsager mistede herredømmet over bilen og påkørte huset. Politiet har nu optaget rapport i sagen om færdselsuheldet, når den 17-årige formentlig skal stilles til ansvar for kørslen og uheldet. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet.

Seks biler fik skader ved uheld – Ærtevangen, Kærby, Kalundborg

Kl. 16.52 kørte en 81-årig mand fra Kalundborg i en personbil ad Ærtevangen i nordlig retning, da han kolliderede med en parkereret bil, som holdt i den østlige side ad vejen. Den 81-åriges bil snurrede rundt som følge af kollisionen, og stødte sammen med en bil som kom kørende ad Ærtevangen i den modsatte retning med en 53-årig kvinde fra Jerslev bag rattet. Der holdt flere biler i den østlige del af Ærtevangen, så i alt seks parkererede biler fik skader som følge af uheldet, da de fire parkererede biler blev skubbet ind i hinanden. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Indbrud i Perioden

Alleshavevej, Eskebjerg
Klosterparkvej, Kalundborg
Mindevej, Svebølle